Jest poniedziałek czy wtorek, godzinę po północy, pojawiają się cyk bomby no i zatrzymanko na powrocie do chaty. Legitymują kierowcę, ale jako, że chwilę przed tym zwijałem josha to było czuć. Zainteresowali się co w środku, no i przychodzi moja kolej wysiadłem, wyciągam rzeczy z kieszeni
kładę na furę, i po chwili mówię że ma nie szukać i w paczce od cmikow jest patyk i w kartce okruch (z 0.2 max bo łącznie to i patyk miał 0.6 materiału). No i kolega oddelegowany do domu, ja kajdany. 3h komisariat i decyzja, że jedziemy na podz, tam przypał bo w portfelu miałem jeszcze niecałe 0.3 mefa. W ogóle beka, że tego pierwsze kundle nie znalazły, ani przy aucie ani na komisariacie xd. Powrót na komendę, zmiana w papierach no i jako że było po 7 to zawieźli mnie na drugi komisariat, na którym po chwili mnie zawieźli kryminalni na chatę w celu przeszukania. W chacie zupełnie nic i jutro mam się stawić. No i teraz moje pytania.
Nie wiem co jutro, ale pewno zeznania. Trawę mi wpisali że się przyznałem i że mam od nieznanej osoby, co powiedzieć dalej, jak to ugryźć? Mef, ogólnie miałem go od randoma w klubie, ale może jakoś inaczej to przedstawić?
Jeszcze dodam, że na komendzie o pytanie o trawę na początku i później o mef skąd i wgl to powiedziałem że chciałbym nie odpowiadać na pytania i złożyć wniosek o umorzenie sprawy.
No i co mi za to grozi, Jakie są jakieś ewentualne następstwa i wgl. Nigdy wcześniej nie karany, 22 lata.
Pozdro i z fartem
Dezinformacja / Wprowadzanie w błąd
Użytkowniku @PolskiLen, Twój post zawiera rażące błędy merytoryczne i wprowadza w błąd autora tematu w kwestii odpowiedzialności karnej:
1. Ignorowanie art. 62a UoPN: Przy ilościach rzędu 0.3g mefedronu i 0.6g marihuany na własny użytek, sprawa kwalifikuje się pod niezwłoczne umorzenie postępowania ze względu na znikomą ilość. Twierdzenie o "automatycznych zawiasach" jest bezpodstawne.
2. Status osoby niekaranej: Autor tematu nie był wcześniej karany, co przy tak marginalnym czynie otwiera drogę do warunkowego umorzenia postępowania (art. 66 KK), a nie skazania na karę pozbawienia wolności w zawieszeniu.
3. Mit o automatycznym więzieniu: Teza, że ponowne zatrzymanie z minimalną ilością skutkuje natychmiastowym "pójściem do paki", to potoczny mit niemający odzwierciedlenia w polskiej procedurze karnej i wykonawczej.
Zasada Forum: Odpowiedzi w działach prawnych muszą opierać się na faktach i przepisach prawa, a nie na osiedlowych mitach. Szerzenie dezinformacji i niepotrzebne zastraszanie użytkowników szukających pomocy będzie skutkowało wyciągnięciem konsekwencji. /Merx
It's not going to be fun.
Ale stary następnym razem to weź ten kamień jak masz taką sytuację to na komisariacie w kiblu wal w klipę albo wyjeb, a nie się po komisariatach z kamieniem wozisz xd
P.S.
jebac pały co za takie rzeczy ludzi zawijają .
Grzybki zmieniają połączenia w mózgu. Czy to dobrze?
Psychoaktywny kameleon. Dlaczego marihuana to nie psychodelik?
Marihuana w psychiatrii. Dlaczego „nie leczy” nie oznacza „nie działa”?
Po zjedzeniu tego grzyba zaczniesz widzieć „malutkich ludzi”. A nawet nie zawiera psychodelików
Wyobraź sobie, że po zjedzeniu dziko rosnącego grzyba nagle zaczynasz dostrzegać wokół siebie… miniaturowe postaci. To jednak nie wina znanych substancji psychodelicznych – przypadek Lanmaoa asiatica całkowicie przeczy chemicznej logice.
Ministerstwo Rolnictwa alarmuje. Chodzi o nową akcyzę na alkohol
Ministerstwo Rolnictwa i Rozwoju Wsi wystąpiło do Ministerstwa Finansów o wycofanie planowanej podwyżki podatku akcyzowego na alkohol.
Jest wyrok za sprzedawanie dopalaczy. "Brak pobłażania dla sprawców tego typu przestępstw"
Dwa lata więzienia za handel dopalaczami. Taki wyrok wydał lubelski sąd ws. Jakuba G. - właściciela sklepu, w którym sprzedawano „Cząstkę Boga”. Na 1,5 roku więzienia w zawieszeniu na 4 lata została natomiast skazana ekspedientka Patrycja M.