Z-drugs – substancje wykazujące powinowactwo do receptora benzodiazepinowego, nie dzielące jednak podobieństwa strukturalnego z benzodiazepinami. Przykłady to zolpidem, lub zopiklon.
ODPOWIEDZ
  • 407 / 40 / 0
Mozna to walic iv?
  • 168 / 58 / 2
@kacpergx wszystkie substancje można walić iv. wymogiem jest odpowiednie przygotowanie tejże substancji tzn. brak jakiś wypełniaczy w tym co chcesz pukać itp. poza tym biodostepność zopiklonu jest wysoka (75%-80%) więc niszczenie sobie żył i pierdolenie się z przygotowaniem roztworu nadającego się do iv jest co najmniej głupie.
11:39 Ricsson [257]: w ogole
11:39 Ricsson [257]: uwierzylem w boga, w cuda
11:39 Ricsson [257]: mialem 6 piw
11:39 Ricsson [257]: wypilem 6 piw
11:39 Ricsson [257]: otwieram rano plecak
11:40 Ricsson [257]: mam 3 piwa
  • 927 / 288 / 5
wszystkie substancje można walić iv.
Stanowczo zaprzeczam aby wszystkie substancje można było wlaić iv. Zdecydowanej większości nie warto nie warto a i niemałej części nie wolny (tz. że można się wyjątkowo boleśnie pożegnać z tym padołem podając iv. serdecznie pozdrawiam wszystkich którzy próbowali GBL, pregabalinę czy DXM podać sobie dożylnie.
"Nie istnieję, nigdy nie istniałem, ale skoro Ty już istniejesz to może i ja zaistnieję."
"Żona kocha, warto żyć!"
"Do mniejszych dawek trzeba dorosnąć"
  • 34 / 2 / 0
Sniff 20 mg nic nie dalo, tylko gdzieś na skraju widoku :/ zostanę chyba przy klasycznym korzystaniu na bezsenność
Dobry ćpun, podobnie jak saper, myli się tylko raz.
  • 927 / 288 / 5
@quovadisdomine33 zapewne wchłoneło Ci się to co spłynęło do żołądka. Jedyne inne podanie nis p.o. (per oral, czyli doustnie) jakie może mieć sene to podjęzykowo/podpoliczkowo. Mi tak szybciej i trochę inaczej wchodzi. Ale sniff to zawsze było rozczarowanie i ilekroć próbowałem tak zawsze utwierdziałem się w przekonaniu, że to bez sensu i marnowaniu substancji.
"Nie istnieję, nigdy nie istniałem, ale skoro Ty już istniejesz to może i ja zaistnieję."
"Żona kocha, warto żyć!"
"Do mniejszych dawek trzeba dorosnąć"
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Przemycają narkotyki w ciałach żywych jałówek. Eksport bydła z Meksyku do USA kwitnie

Meksykańskie kartele wykorzystują żywe bydło do przemycania narkotyków przez granicę USA. Narkotyki zaszywają wewnątrz zwierząt.

CBŚP uderza w gang powiązany z pseudokibicami. Zabezpieczono ponad 100 kg narkotyków

Policjanci CBŚP z Rzeszowa po raz kolejny uderzyli w zorganizowaną grupę przestępczą wywodzącą się ze środowiska pseudokibiców. W trakcie akcji przeprowadzonej na terenie Rzeszowa zatrzymano dwóch 30-latków, powiązanych z jednym z lokalnych klubów piłkarskich.

Szympansy biesiadują? Sfilmowano je, gdy dzieliły się owocami zawierającymi alkohol

Ludzie od dawna spożywają alkohol i od tysiącleci odgrywa on rolę we wzmacnianiu więzi społecznych. Nowe badania wskazują, że nasi najbliżsi krewni – szympansy – mogą wykorzystywać alkohol w podobnym celu. Po raz pierwszy udało się sfilmować szympansy, które dzielą się sfermentowanymi owocami, w których stwierdzono obecność alkoholu.