Z-drugs – substancje wykazujące powinowactwo do receptora benzodiazepinowego, nie dzielące jednak podobieństwa strukturalnego z benzodiazepinami. Przykłady to zolpidem, lub zopiklon.
ODPOWIEDZ
  • 407 / 40 / 0
Mozna to walic iv?
  • 192 / 65 / 2
@kacpergx wszystkie substancje można walić iv. wymogiem jest odpowiednie przygotowanie tejże substancji tzn. brak jakiś wypełniaczy w tym co chcesz pukać itp. poza tym biodostepność zopiklonu jest wysoka (75%-80%) więc niszczenie sobie żył i pierdolenie się z przygotowaniem roztworu nadającego się do iv jest co najmniej głupie.

11:39 Ricsson[257]: w ogóle
11:39 Ricsson[257]: uwierzyłem w boga, w cuda
11:39 Ricsson[257]: miałem 6 piw
11:39 Ricsson[257]: wypiłem 6 piw
11:39 Ricsson[257]: otwieram rano plecak
11:40 Ricsson[257]: mam 3 piwa
neurogroove.info - zarzuć trip raportem
  • 927 / 289 / 5
wszystkie substancje można walić iv.
Stanowczo zaprzeczam aby wszystkie substancje można było wlaić iv. Zdecydowanej większości nie warto nie warto a i niemałej części nie wolny (tz. że można się wyjątkowo boleśnie pożegnać z tym padołem podając iv. serdecznie pozdrawiam wszystkich którzy próbowali GBL, pregabalinę czy DXM podać sobie dożylnie.
"Nie istnieję, nigdy nie istniałem, ale skoro Ty już istniejesz to może i ja zaistnieję."
"Żona kocha, warto żyć!"
"Do mniejszych dawek trzeba dorosnąć"
  • 40 / 2 / 0
Sniff 20 mg nic nie dalo, tylko gdzieś na skraju widoku :/ zostanę chyba przy klasycznym korzystaniu na bezsenność
Dobry ćpun, podobnie jak saper, myli się tylko raz.
  • 927 / 289 / 5
@quovadisdomine33 zapewne wchłoneło Ci się to co spłynęło do żołądka. Jedyne inne podanie nis p.o. (per oral, czyli doustnie) jakie może mieć sene to podjęzykowo/podpoliczkowo. Mi tak szybciej i trochę inaczej wchodzi. Ale sniff to zawsze było rozczarowanie i ilekroć próbowałem tak zawsze utwierdziałem się w przekonaniu, że to bez sensu i marnowaniu substancji.
"Nie istnieję, nigdy nie istniałem, ale skoro Ty już istniejesz to może i ja zaistnieję."
"Żona kocha, warto żyć!"
"Do mniejszych dawek trzeba dorosnąć"
  • 5 / / 0
Ta sustancja mocno przypomina bzd tylko z samym efektem nasennym do tego dla mnie nie do przeżycia jest gorzki smak, który utrzymuje sie nawet po obudzeniu przez pare godzin.
  • 75 / 2 / 0
Kochani moi, pilnie potrzebuję pomocy.

Nie mam już benzo, a jestem w czasie modyfikacji leków i mam potężne lęki. Wystarczalo 0,5 mg alpry i było ok, funkcjonowałam świetnie. Teraz lekarz nie chciał wystawić ponownie, a od internisty udało mi się wyżebrać zopiklon.

Lek ratował mnie wiele razy w kwestii snu, ale teraz chciałabym wykorzystać jego potencjał przeciwlękowy/rozluźnieniajacy. Otóż chce brać przed pracą 0,5 lub 0,25 i do tego kawa. Ale - sprawdziłam i nie zadziałało. Byłam rozleniwiona i marzyłam żeby iść spać. Może ktoś mógłby znaleźć jakiś inny sposób oprócz kawy?
  • 2244 / 381 / 0
Poranny trening, bieganie, fitness
  • 75 / 2 / 0
Eeee, mam wziąć zopiklon i poćwiczyć przed pracą? I to zniweluje senność?
  • 1291 / 329 / 12
jak lek o działaniu nasennym można brać do pracy na zniwelowanie senności jprdl %-D nie róbcie z logiki kurwy
16 października 2023Stteetart pisze:
"mam wyjebane na wszystkich i pierdole też Famasa".
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Hiszpania: obowiązkowe testy na alkohol i narkotyki dla kierowców zawodowych?

Hiszpańska scena polityczna podzieliła się wokół nowej propozycji Partii Ludowej (Partido Popular), która chce wprowadzenia obowiązkowych corocznych testów na obecność alkoholu i narkotyków dla kierowców zawodowych. Projekt ustawy zmieniający hiszpańskie prawo o ruchu drogowym, zgłoszony kilka tygodni temu, trafił już pod obrady Kongresu Deputowanych, wywołując ostry spór między rządem a opozycją.

1 na 50 przewoźników był karany za narkotyki – nietypowe badanie z Holandii

Holenderski urząd statystyczny CBS (Centraal Bureau voor de Statistiek) opublikował wyniki nietypowego badania, mogącego wskazywać na powiązania między branża narkotykową a innymi, legalnymi sektorami gospodarki. Skupiono się przy tym na właścicielach firm oraz prezesach, a na szczycie rankingu pojawili się między innymi przewoźnicy.

Pierwsze takie badania obaliły popularny mit

Mikrodawki LSD zyskały popularność jako potencjalna metoda leczenia ADHD, ale najnowsze badanie kliniczne wykazało, że ich skuteczność nie przewyższa placebo. Choć wiele osób wierzyło w poprawę koncentracji i samopoczucia, naukowcy nie znaleźli na to dowodów.