ODPOWIEDZ
  • 2878 / 21 / 0
Czy szwy rozpuszczalne są aż tak drogie, by nie stosować ich zawsze? Trudno mi znaleźć tę cenę, więc tutaj pytam, może jest ktoś, kto pracuje w szpitalu. A może nie cena, tylko jest inny powód?
And I guess that I just don't know.
*                       *                      *
Kiedy spoglądam wstecz, widzę siebie pozostającego za mną daleko w tyle.
  • 1951 / 15 / 0
Boli jak się wchłaniają. A wyciąganie szwów jest bezbolesne, albo conajwyżej takie śmieszne uczucie, coś pomiędzy swędzeniem, łaskotaniem i szarpaniem.
  • 3 / 1 / 0
oczywiście, że można. wyjmowałam sobie sama szwy z głowy, bo z przychodni odesłano mnie do szpitala, ze szpitala do innej przychodni ..etc.jest to prosty i szybki zabieg, tylko oczywiście trzeba zdezynfekować.
ODPOWIEDZ
Newsy
Może być nowym fentanylem. "Flysky" rozprzestrzenia się w USA

Nowy śmiertelnie niebezpieczny narkotyk rozprzestrzenia się w Stanach Zjednoczonych. Pojawił się m.in. na ulicach Chicago, Filadelfii i Pittsburgha. "Flysky" to heroina zmieszana z medetomidyną - środkiem uspokajającym stosowanym w weterynarii.

Palenie marihuany trzykrotnie zwiększa ryzyko raka jamy ustnej w ciągu pięciu lat

Najnowsze badania naukowców z Uniwersytetu Kalifornijskiego w San Diego pokazują, że osoby z zaburzeniami związanymi z używaniem marihuany (CUD) mają ponad trzykrotnie wyższe ryzyko zachorowania na raka jamy ustnej w ciągu pięciu lat. Związek ten utrzymuje się nawet po uwzględnieniu takich czynników jak palenie tytoniu czy wiek. Wyniki rzucają nowe światło na potencjalne zagrożenia zdrowotne związane z długotrwałym i intensywnym używaniem konopi.

Marihuana i psychodeliki oceniane najwyżej w leczeniu zaburzeń odżywiania

Czy marihuana i psychodeliki mogą zrewolucjonizować leczenie anoreksji i bulimii? Nowe badanie opublikowane przez Amerykańskie Towarzystwo Medyczne (AMA) wskazuje, że pacjenci oceniają konopie i klasyczne psychodeliki jako najskuteczniejsze substancje w łagodzeniu ich objawów.