ODPOWIEDZ
  • 2878 / 21 / 0
Czy szwy rozpuszczalne są aż tak drogie, by nie stosować ich zawsze? Trudno mi znaleźć tę cenę, więc tutaj pytam, może jest ktoś, kto pracuje w szpitalu. A może nie cena, tylko jest inny powód?
And I guess that I just don't know.
*                       *                      *
Kiedy spoglądam wstecz, widzę siebie pozostającego za mną daleko w tyle.
  • 1951 / 14 / 0
Boli jak się wchłaniają. A wyciąganie szwów jest bezbolesne, albo conajwyżej takie śmieszne uczucie, coś pomiędzy swędzeniem, łaskotaniem i szarpaniem.
  • 3 / 1 / 0
oczywiście, że można. wyjmowałam sobie sama szwy z głowy, bo z przychodni odesłano mnie do szpitala, ze szpitala do innej przychodni ..etc.jest to prosty i szybki zabieg, tylko oczywiście trzeba zdezynfekować.
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Newsy
CBD znacznie obniża głód alkoholu – pierwsze badanie kliniczne ICONIC

Alkoholowy zespół uzależnienia (AUD) jest powszechny, a skutecznych leków wciąż brakuje. Kannabidiol (CBD) zapowiadał się na obiecującego kandydata w modelach zwierzęcych – niniejsze randomizowane badanie ICONIC dostarcza pierwszych dowodów klinicznych u ludzi z AUD.

Medyczna marihuana. Przerwa tolerancyjna – prosty sposób, by konopie znów działały lepiej

Choć powszechnie uważa się, że jeśli dawka przestaje działać, należy ją zwiększyć – nie zawsze jest to właściwe podejście. U niektórych osób większa dawka działa wręcz odwrotnie, ponieważ ich organizm rozwinął zbyt wysoką tolerancję. Zwiększanie dawki może osłabić działanie terapeutyczne i zwiększyć koszty leczenia. Przerwa tolerancyjna (tzw. tolerance break) oraz zmniejszenie dawek po jej zakończeniu może zwiększyć korzyści terapeutyczne i obniżyć potrzebne ilości konopi nawet o 60%.

Cudowne "koktajle" i narkotyki. Nieznane oblicze złotej ery Hollywood

Narkotyki, używki i magiczne koktajle, które miały utrzymać największe gwiazdy ekranu w dobrej kondycji, zdolne pracować na planie przez trzy doby bez przerwy, były w Hollywood na porządku dziennym...