Świetny jest także płyn o tej samej nazwie. Mimo znacznej skutecznośći te produkty jednak nie są zbyt dobre w smaku.
Dzięki tym produktom szkliwo staje się bardzo twarde, chociaż czasem występuje specyficzne uczucie ze są aż za twarde.
Jeśli ktoś ma problemy z dziąsłami ( jakieś nadżerki , ranki ) polecam płyn Meridol.
Lubie też Listerine Total Care jeśli chodzi o walory smakowe i uczucie świeżości, jeśli chodzi o skuteczność nie wiem bo dopiero zacząłem go stosować.
Chociaż jak mi się coś jebie z dziąsłami to używam najbardziej Elmex Sensitive :-)
Ale i tak najważniejsza jest regularność - ja szczotkuje 3 x dziennie... choć ćpając opio i benzo zdarzało mi się zapomnieć
Bez regularnej higieny to nawet najlepsza pasta nie pomoże.
Dodam też, że nici dentystyczne są tanie a bardzo przydatne - i ze względu na stan zdrowia zębów i ze względów psychicznych ... nie wkurwia cię, że masz coś tam między zębami :-)
Ps. No i oczywiście ważne by na porządku dziennym nie było obżeranie się słodyczami ;-)
Pobozny user pisze:Dodam też, że nici dentystyczne są tanie a bardzo przydatne - i ze względu na stan zdrowia zębów i ze względów psychicznych ... nie wkurwia cię, że masz coś tam między zębami :-)
Budda Siakjamuni
Wesoly Hiszpanin pisze:A co na wybielanie?
Pamiętaj człowieku młody- NIE ĆPAJ Z POWODU MODY
C9H13N pisze: Vedemecum.
Budda Siakjamuni
Ja dobierałem odpowiednio wybielającą pastę 3 miesiące. U Ciebie może być to zwykła Colgate, która u mnie nie działa. Sukcesem też jest odpowiednia szczoteczka i odpowiednie szczotkowanie.
Pamiętaj człowieku młody- NIE ĆPAJ Z POWODU MODY
Za przeproszeniem mały offtop, forum czytam już jakiś czas, ale teraz piszę jedne z pierwszych postów. Pytanie brzmi: czemu pod moim nickiem i awatarem liczba postów nie zwiększa się gdy takowe piszę?
Budda Siakjamuni
Wesoly Hiszpanin pisze:A co na wybielanie?
Jeśli chodzi o wybielanie to idź do dentysty i zażycz sobie piaskowanie. Nic tego nie przebije.
Marihuana negatywnie wpływa na płodność kobiet? Nowe badania kanadyjskich naukowców
7 petycji przeciw reklamom i promocjom alkoholu, które mogą zmienić polskie prawo
Analiza danych: Otwarcie legalnych sklepów z marihuaną powiązane ze spadkiem zgonów opioidowych
Rodacy odstawiają alkohol i papierosy. Sklepy na osiedlach już liczą straty
Jak podaje Polska Izba Handlu i CMR, w listopadzie 2025 r. całkowita wartość sprzedaży w sklepach małoformatowych spadła o 1 proc., natomiast łączna liczba transakcji w tym formacie sklepów obniżyła się o 4,6 proc. w porównaniu z analogicznym okresem rok wcześniej.
Alkohol daleko od kasy i z brzydką etykietą
Minister Katarzyna Kęcka o walce z piciem w "Miodowej 15".
Kanada zebrała ponad 5,4 miliarda dolarów z podatków od sprzedaży legalnej marihuany
Od momentu legalizacji marihuany minęło siedem lat. Kanada podsumowuje zyski. Kwoty robią wrażenie, ale szczegółowe dane pokazują, że nie wszystko poszło zgodnie z planem. Rząd federalny zarobił mniej, niż zakładał. Z kolei wydatki na edukację okazały się znacznie niższe od obiecanych.