Polepszanie samopoczucia i funkcjonowania za pomocą substancji nie będących narkotykami. Suplementy, witaminy, nootropy; regeneracja receptorów i neuronów; dieta i trening.
ODPOWIEDZ
  • 968 / 96 / 0
Jeśli chodzi o pastę przeciwpróchnicową polecam Elmex czerwony.
Świetny jest także płyn o tej samej nazwie. Mimo znacznej skutecznośći te produkty jednak nie są zbyt dobre w smaku.
Dzięki tym produktom szkliwo staje się bardzo twarde, chociaż czasem występuje specyficzne uczucie ze są aż za twarde.
Jeśli ktoś ma problemy z dziąsłami ( jakieś nadżerki , ranki ) polecam płyn Meridol.
Lubie też Listerine Total Care jeśli chodzi o walory smakowe i uczucie świeżości, jeśli chodzi o skuteczność nie wiem bo dopiero zacząłem go stosować.
  • 655 / 3 / 0
Jeżeli o wybór past to polecam j/w.
Chociaż jak mi się coś jebie z dziąsłami to używam najbardziej Elmex Sensitive :-)
Ale i tak najważniejsza jest regularność - ja szczotkuje 3 x dziennie... choć ćpając opio i benzo zdarzało mi się zapomnieć :blush: wykonać tą czynność.... Teraz staram się nawet wozić w aucie szczoteczkę i pastę i jak mam w pracy godzinną przerwę to idę sobie uzębienie odświeżyć.
Bez regularnej higieny to nawet najlepsza pasta nie pomoże.
Dodam też, że nici dentystyczne są tanie a bardzo przydatne - i ze względu na stan zdrowia zębów i ze względów psychicznych ... nie wkurwia cię, że masz coś tam między zębami :-)

Ps. No i oczywiście ważne by na porządku dziennym nie było obżeranie się słodyczami ;-)
Szukam żony wśród polskich farmaceutek lub ukraińskich prostytutek.
  • 1530 / 9 / 0
Pobozny user pisze:
Dodam też, że nici dentystyczne są tanie a bardzo przydatne - i ze względu na stan zdrowia zębów i ze względów psychicznych ... nie wkurwia cię, że masz coś tam między zębami :-)
Jakoś się nie mogę do nich jeszcze przekonać i póki co używam wykałaczek. Z past to właśnie ten Elmex bodajże i Meridol, a teraz mam w sumie jakąś inną, tańszą od tamtych al też daje radę. Dziwi mnie jej specyfika, że po pierwszych myciach smak jest kiepski, a w miarę mycia staje się znośny, a potem nawet przyjemny. Dziwne.
"Przyszła wojna będzie wojną niewidzialną Dopiero gdy dany kraj zauważy że jego plony uległy zniszczeniu jego przemysł jest sparaliżowany jego siły zbrojne są niezdolne do działania zrozumie nagle że brał udział w wojnie i że tę wojnę przegrywa"
  • 984 / 6 / 0
nie trzeba miec paradontozy zeby uzywac pasty parodontax, jest zajebista na gojenie sie dziasel, krwawienie ustaje. taka ziolowa pasta, polecam.
głupio wyszło...
  • 7 / / 0
A co na wybielanie?
Dla tego, kto widzi, nic nie jest trwałe.
Budda Siakjamuni
  • 1450 / 19 / 0
Wesoly Hiszpanin pisze:
A co na wybielanie?
Vedemecum. Jaką polecacie pastę na cofające się dziąsła? Coś, aby je wzmocnić.
I przychodzi czas, że odurzanie się alkoholem przestaje być interesowne

Pamiętaj człowieku młody- NIE ĆPAJ Z POWODU MODY
  • 7 / / 0
C9H13N pisze:
Vedemecum.
Używałeś osobiście? Ma bardzo kiepskie opinie.
Budda Siakjamuni
  • 1450 / 19 / 0
Tak. Ta pasta plus Listerine niebieski 2-3 razy dziennie daje u mnie bardzo dobre efekty. Szczególnie przy dużej ilości fajek, kawy i herbaty. Widoczne efekty po 7-9 dniach przy regularnym stosowaniu. Na wybielanie zębów bardzo polecają plastry wybielające. Podobno u palaczy i kawoszy efekt jest na 5+.

Ja dobierałem odpowiednio wybielającą pastę 3 miesiące. U Ciebie może być to zwykła Colgate, która u mnie nie działa. Sukcesem też jest odpowiednia szczoteczka i odpowiednie szczotkowanie.
I przychodzi czas, że odurzanie się alkoholem przestaje być interesowne

Pamiętaj człowieku młody- NIE ĆPAJ Z POWODU MODY
  • 7 / / 0
Ok, trochę poczytałem i widzę, że z pastą wybielającą jak z psychodelikami, na każdego inaczej działa. Poczytam jeszcze trochę i popróbuję różnych, aż w końcu któraś da zadowalające efekty. Dzięki.

Za przeproszeniem mały offtop, forum czytam już jakiś czas, ale teraz piszę jedne z pierwszych postów. Pytanie brzmi: czemu pod moim nickiem i awatarem liczba postów nie zwiększa się gdy takowe piszę?
Ostatnio zmieniony 19 kwietnia 2012 przez Wesoly Hiszpanin, łącznie zmieniany 2 razy.
Budda Siakjamuni
  • 968 / 96 / 0
Wesoly Hiszpanin pisze:
A co na wybielanie?

Jeśli chodzi o wybielanie to idź do dentysty i zażycz sobie piaskowanie. Nic tego nie przebije.
ODPOWIEDZ
Newsy
Rodacy odstawiają alkohol i papierosy. Sklepy na osiedlach już liczą straty

Jak podaje Polska Izba Handlu i CMR, w listopadzie 2025 r. całkowita wartość sprzedaży w sklepach małoformatowych spadła o 1 proc., natomiast łączna liczba transakcji w tym formacie sklepów obniżyła się o 4,6 proc. w porównaniu z analogicznym okresem rok wcześniej.

Alkohol daleko od kasy i z brzydką etykietą

Minister Katarzyna Kęcka o walce z piciem w "Miodowej 15".

Kanada zebrała ponad 5,4 miliarda dolarów z podatków od sprzedaży legalnej marihuany

Od momentu legalizacji marihuany minęło siedem lat. Kanada podsumowuje zyski. Kwoty robią wrażenie, ale szczegółowe dane pokazują, że nie wszystko poszło zgodnie z planem. Rząd federalny zarobił mniej, niż zakładał. Z kolei wydatki na edukację okazały się znacznie niższe od obiecanych.