Świetny jest także płyn o tej samej nazwie. Mimo znacznej skutecznośći te produkty jednak nie są zbyt dobre w smaku.
Dzięki tym produktom szkliwo staje się bardzo twarde, chociaż czasem występuje specyficzne uczucie ze są aż za twarde.
Jeśli ktoś ma problemy z dziąsłami ( jakieś nadżerki , ranki ) polecam płyn Meridol.
Lubie też Listerine Total Care jeśli chodzi o walory smakowe i uczucie świeżości, jeśli chodzi o skuteczność nie wiem bo dopiero zacząłem go stosować.
Chociaż jak mi się coś jebie z dziąsłami to używam najbardziej Elmex Sensitive :-)
Ale i tak najważniejsza jest regularność - ja szczotkuje 3 x dziennie... choć ćpając opio i benzo zdarzało mi się zapomnieć
Bez regularnej higieny to nawet najlepsza pasta nie pomoże.
Dodam też, że nici dentystyczne są tanie a bardzo przydatne - i ze względu na stan zdrowia zębów i ze względów psychicznych ... nie wkurwia cię, że masz coś tam między zębami :-)
Ps. No i oczywiście ważne by na porządku dziennym nie było obżeranie się słodyczami ;-)
Pobozny user pisze:Dodam też, że nici dentystyczne są tanie a bardzo przydatne - i ze względu na stan zdrowia zębów i ze względów psychicznych ... nie wkurwia cię, że masz coś tam między zębami :-)
Budda Siakjamuni
Wesoly Hiszpanin pisze:A co na wybielanie?
Pamiętaj człowieku młody- NIE ĆPAJ Z POWODU MODY
C9H13N pisze: Vedemecum.
Budda Siakjamuni
Ja dobierałem odpowiednio wybielającą pastę 3 miesiące. U Ciebie może być to zwykła Colgate, która u mnie nie działa. Sukcesem też jest odpowiednia szczoteczka i odpowiednie szczotkowanie.
Pamiętaj człowieku młody- NIE ĆPAJ Z POWODU MODY
Za przeproszeniem mały offtop, forum czytam już jakiś czas, ale teraz piszę jedne z pierwszych postów. Pytanie brzmi: czemu pod moim nickiem i awatarem liczba postów nie zwiększa się gdy takowe piszę?
Budda Siakjamuni
Wesoly Hiszpanin pisze:A co na wybielanie?
Jeśli chodzi o wybielanie to idź do dentysty i zażycz sobie piaskowanie. Nic tego nie przebije.
Jedna dawka "molekuły duszy" może pokonać depresję na pół roku
Polska 2026 wygląda jak Stany Zjednoczone w 1996
O polskim systemie leczenia uzależnień opioidowych - z perspektywy pacjenta po dziewięciu ośrodkach.
Jest wyrok za sprzedawanie dopalaczy. "Brak pobłażania dla sprawców tego typu przestępstw"
Dwa lata więzienia za handel dopalaczami. Taki wyrok wydał lubelski sąd ws. Jakuba G. - właściciela sklepu, w którym sprzedawano „Cząstkę Boga”. Na 1,5 roku więzienia w zawieszeniu na 4 lata została natomiast skazana ekspedientka Patrycja M.
Niemal 3 tony kokainy pod ziemią. Policja przejęła rekordową kontrabandę
Australijska policja skonfiskowała 2,7 tony kokainy, ukrytej w plastikowych pojemnikach zakopanych pod ziemią na obrzeżach Sydney. Wskazano, że to rekordowa ilość narkotyków przejęta w tym kraju.
ONZ alarmuje: rekordowa liczba osób zażywa narkotyki
Światowy Raport ONZ o narkotykach pokazuje, że konsumpcja narkotyków na świecie osiągnęła najwyższy poziom w historii dostępnych pomiarów. UNODC ostrzega, że coraz większym zagrożeniem stają się syntetyczne opioidy, w tym fentanyle i nitazeny, a liczba nowych substancji psychoaktywnych stale rośnie. Eksperci podkreślają, że rozwój rynku narkotykowego zwiększa ryzyko dla zdrowia publicznego i utrudnia skuteczne leczenie osób uzależnionych.