Neurotykiem byłem zawsze. Zawsze było we mnie więcej złości i frustracji niż np radości. Skąd się to wzięło ? Nie wiem. Pewnie musiałbym się cofnąć do dzieciństwa i to rozkminic.
Do czego zmierzam. Wieksosc suplementów daje jakieś tam efekty ale prawdziwe efekty daje praca nad sobą. Nad emocjami i nad tym co czuje. Na pewno problemem jest nakręcanie się gdzie człowiek wpada w pętlę. Bardzo dużo daje praca z oddechem. Głębokie oddychanie przeponowe. Od strony praktycznej uruchamia się proces który wpływa na nerw błędny.
Bardzo pomagaja ćwiczenia czy wyjazdy w góry. Ćwiczenia odcinają od tego co nas irytuje. Wyjazdy w góry ograniczają bodźce które nas męczą.
Tylko tutaj łatwo wpaść w pułapkę. Najzdrowsze jest uspokojenie się i podejmowanie decyzji co dalej. Nie działanie w emocjach.
Ja piszę to w kontekście tego jak to ludzie szukają leków czy złotych środków. Nie ma takich. Trzeba pracować, obserwować co nas denerwuje i albo unikać takich sytuacji albo radzić sobie z nimi.
A Was co denerwuje ? I jak sobie z tym radzicie ?
https://hyperreal.info/talk/viewtopic.php?t=77897&start=700
Mile widziane krótkie uzasadnienie.
ja sie latwo denerwuje w trakcie dnia na doslownie pierdoly, latwo wyprowadzam sie z rownowagi, nie zawsze tak mialem, cos mnie boli w glowie, szukam ocb, chce sie naprawiac, zdrowia
"This body holding me, reminds me of my own mortality
Embrace this moment, remember
We are eternal
All this pain is an illusion"
Wyładowanie się również pomaga, czy to siłownia, napierdalanie w worek czy nawet na padzie w konsole. Byleby nie krzywdzić innych dookoła.
16 października 2023Stteetart pisze: "mam wyjebane na wszystkich i pierdole też Famasa".
7 petycji przeciw reklamom i promocjom alkoholu, które mogą zmienić polskie prawo
Młodzież i marihuana w Polsce – jak realnie minimalizować ryzyko?
Logika Valium, a nie LSD: narkotyki, artyści, mieszczaństwo i codzienność do znieczulenia [WYWIAD]
TSUE wydał wyrok ws. Węgier. Chodzi o konopie indyjskie
Trybunał Sprawiedliwości Unii Europejskiej uznał we wtorek, że Węgry złamały prawo wspólnoty. TSUE wydał wyrok w kwestii głosowania Budapesztu przeciwko wspólnemu stanowisku Rady UE dotyczącym konopi indyjskich.
Fernando i Horacio gotowali "metę", teraz grozi im 20 lat więzienia
Poszukujący pracy obywatele Meksyku trafili, przez Hiszpanię, do gminy Osielsko. Tak brzmiały tłumaczenia zatrzymanych. Teraz w sądzie rozpocznie się proces dwóch obcokrajowców i Marcina P., właściciela posesji, na której działała fabryka metamfetaminy.
Wolne Konopie pukają do drzwi Prezydenta. Czy wykaże się większą odwagą niż Donald Tusk?
Walka o depenalizację posiadania marihuany wchodzi na najwyższy szczebel państwowy. Podczas gdy rząd Donalda Tuska konsekwentnie blokuje jakiekolwiek zmiany w polityce narkotykowej, zwracamy się bezpośrednio do Głowy Państwa. Czy prezydent Karol Nawrocki stanie po stronie wolności obywatelskich i zdrowego rozsądku?