Dział, w którym omawiane są konkretne kondycje, oraz ich wpływ na i współzależności z efektami środków psychoaktywnych.
ODPOWIEDZ
  • 9390 / 1830 / 2
Już od dawna nosiłem się z chęcią opisania swoich odczuć i emocji. Pisałem posta chyba 2 razy i zawsze coś nie tak. Więc opiszę i w razie czego wyedytuje.

Neurotykiem byłem zawsze. Zawsze było we mnie więcej złości i frustracji niż np radości. Skąd się to wzięło ? Nie wiem. Pewnie musiałbym się cofnąć do dzieciństwa i to rozkminic.

Do czego zmierzam. Wieksosc suplementów daje jakieś tam efekty ale prawdziwe efekty daje praca nad sobą. Nad emocjami i nad tym co czuje. Na pewno problemem jest nakręcanie się gdzie człowiek wpada w pętlę. Bardzo dużo daje praca z oddechem. Głębokie oddychanie przeponowe. Od strony praktycznej uruchamia się proces który wpływa na nerw błędny.
Bardzo pomagaja ćwiczenia czy wyjazdy w góry. Ćwiczenia odcinają od tego co nas irytuje. Wyjazdy w góry ograniczają bodźce które nas męczą.
Tylko tutaj łatwo wpaść w pułapkę. Najzdrowsze jest uspokojenie się i podejmowanie decyzji co dalej. Nie działanie w emocjach.

Ja piszę to w kontekście tego jak to ludzie szukają leków czy złotych środków. Nie ma takich. Trzeba pracować, obserwować co nas denerwuje i albo unikać takich sytuacji albo radzić sobie z nimi.

A Was co denerwuje ? I jak sobie z tym radzicie ?
Wchodzić i głosować
https://hyperreal.info/talk/viewtopic.php?t=77897&start=700
Mile widziane krótkie uzasadnienie.
  • 1345 / 147 / 8
nihil novi, klania sie potega umyslu, mamy potezny wplyw na prace naszego mozgu lecz ciezko okielznac nasze wlasne zdolnosci, to trudne, czesto nieoczywiste, czesto pozbawione wiary.
ja sie latwo denerwuje w trakcie dnia na doslownie pierdoly, latwo wyprowadzam sie z rownowagi, nie zawsze tak mialem, cos mnie boli w glowie, szukam ocb, chce sie naprawiac, zdrowia
Używaj @cbsz jeżeli chcesz bym odpisał

"This body holding me, reminds me of my own mortality
Embrace this moment, remember
We are eternal
All this pain is an illusion"
  • 1328 / 337 / 12
Mój uniwersalny sposób to wyrobienie w sobie umiejętności mówienia DOŚĆ. Z pozoru łatwe ale często ciężkie do zrealizowania, zwłaszcza jak jest się dorosłym facetem i ma się jakieś obowiązki, rodzinę, pracę itp. Może mnie to przychodzi łatwiej ponieważ praktycznie całe życie wszystko mi lata koło chuja i średnio mnie obchodzi co ludzie o mnie myślą (miej wyjebane a będzie Ci dane) ale rozdzielam kwestie na które mam lub nie mam realnego wpływu. Świata może nie zbawię, ale pracę, dziewczynę czy środowisko w którym się otaczam już tak.

Wyładowanie się również pomaga, czy to siłownia, napierdalanie w worek czy nawet na padzie w konsole. Byleby nie krzywdzić innych dookoła.
16 października 2023Stteetart pisze:
"mam wyjebane na wszystkich i pierdole też Famasa".
  • 3 / / 0
Jeśli chodzi o to, co mnie osobiście denerwuje, to często wiąże się to z uczuciem przytłoczenia zbyt dużą liczbą zadań lub obowiązków na raz. Aby sobie z tym poradzić, pomocne jest ustalanie priorytetów i dzielenie zadań na mniejsze kroki. Wordle Unlimited
ODPOWIEDZ
Newsy
Skandaliczne sceny na SOR-ach w wakacje. Pacjenci pod wpływem alkoholu i narkotyków

Skaczą po łóżkach, demolują sufit, są agresywni i niebezpieczni – a to wszystko dzieje się na oddziałach ratunkowych, gdzie inni pacjenci czekają na pomoc. W wakacje SOR-y pękają w szwach, a liczba pacjentów pod wpływem alkoholu i narkotyków lawinowo rośnie.

Szajka z Mississaugi kradła mleko dla niemowląt by kupić narkotyki. 11 osób aresztowanych

Peel Regional Police poinformowała, że po czteromiesięcznym dochodzeniu udało się rozpracować zorganizowaną grupę przestępczą, która zajmowała się kradzieżą produktów dla niemowląt i ich wymianą na narkotyki. W sprawie postawiono zarzuty 11 osobom.

Wystarczy sekunda i kolor się zmienia. Ten tatuaż wykrywa groźną pigułkę w twoim napoju

Chociaż dużo mówi się o zagrożeniu, jakie niosą ze sobą tzw. pigułki gwałtu, rozpoznanie ich na imprezie wciąż bywa trudne. Właśnie dlatego naukowcy z Korei Południowej zaprezentowali nowatorskie rozwiązanie, które działa błyskawicznie i jest niemal niewidoczne.