- metylofenidat 5mg (nierozpuszczalny w wodzie, eterze naftowym, rozpuszczalny w alkoholu, octanie etylu, eterze[1], chloroformie[2])
- Sacharoza-63,57 mg – 72,71 mg
- Skrobia kukurydziana
- Kwasu metakrylowego i etylu akrylanu kopolimer (1:1)
- Talk
- Trietylu cytrynian
- Alkohol poliwinylowy
- Makrogol 3350
- Polisorbat 80
- Sodu wodorotlenek
- Sodu laurylosiarczan
- Symetykon
- Krzemionka koloidalna bezwodna
- Metyloceluloza
- Kwas sorbinowy
- Indygotyna (E 132)
- Żelatyna
- Tytanu dwutlenek (E171)
- Sodu laurylosiarczan
Przypisy
- Budavari, S. (ed.). The Merck Index - An Encyclopedia of Chemicals, Drugs, and Biologicals. Whitehouse Station, NJ: Merck and Co., Inc., 1996., p. 1042
- [Sunshine, I. (ed.). CRC Handbook of Analytical Toxicology. Cleveland: The Chemical Rubber Co., 1969., p. 76]
- CHARAKTERYSTYKA PRODUKTU LECZNICZEGO, URPL.GOV.pl, 2011-06-17 (DOC
Samo łykanie tabletek jak pisze na ulotce poprawia funkcjonowanie, działa lepiej niż Wellbutrin itp.
Walenie tego po instalacji, wciąganie, palenie itp. - łatwo przedobrzyć, zastrzyk motywuje praktycznie tylko do przygotowania następnego zaraz po wyjęciu szprycy.
Serce dostaje w dupę, nakłada się lekka paranoja, przy wyższych dawkach coś podpadającego pod psychozy (info z wikipedii, lekarzem nie jestem) - tylko jestem uzależniony od benzo więc po pierwsze moja lekka paranoja i psychoza jest lekka przez benzo, a po drugie mam zapas tego gówna jakby coś się działo.
Przerwy - kilka dni jest lepiej, później ładujesz metkat albo nawet pseudoefederynę na sucho + fajki w nieprzeciętnych dawkach.
Ekstrakcja z tabletek niespowolnionych jest banalna, spiritus sankti i odparować na łyżce, odstawić, dolać wody do wstrzykiwań, zagotować, stuknąć.
voorman pisze:z adhd jest przynajmniej pożytek.
powiedz mi tylko jaki to POŻYTEK ?????????
Efekty terapii wspomaganej psychodelikami są zachwycające
Jeden na dziesięciu trzydziestolatków pracuje pod wpływem. Naukowcy biją na alarm
Pacjenci szukają ulgi w bólu. Jak zmienia się podejście do medycznej marihuany w Polsce
Narkotyki w starożytnym Egipcie i Mezopotamii? Archeolodzy mają koronny dowód
Nowe badania przenoszą nas w czasie o ponad 2500 lat. Odkryto dowód na to, że elity starożytnego Egiptu i Mezopotamii regularnie używały opium. Był to stały element ich życia. Prawdę ujawniło alabastrowe naczynko.
Danii: jazda autem po zażyciu gazu rozweselającego na równi z jazdą pod wpływem narkotyków
W Danii prawnie zabronione jest prowadzenie samochodu pod wpływem gazu rozweselającego (podtlenku azotu). W takim wypadku kierowca będzie traktowany tak, jakby zażył narkotyki, i może stracić prawo jazdy na trzy lata
Grzyby halucynogenne zdumiały wszystkich. Są dziwniejsze niż myślimy
Psylocybina - substancja odpowiadająca za "magiczne" działanie niektórych grzybów - wyewoluowała niezależnie co najmniej dwa razy. Do takiego wniosku doszli naukowcy z Niemiec i Austrii, którzy opisali zaskakujące różnice biochemiczne między dwoma rodzajami grzybów wytwarzających ten sam związek.