Syntetyczny opioid, będący jednocześnie agonistą oraz antagonistą receptorów opioidowych.
Więcej informacji: Buprenorfina w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 382 / 6 / 0
Heh... Dobrze wiedzieć... Czyli nie ma innego sposobu jak samozaparcie? ;-)
Musiałbym się chyba gdzieś na wieś wynieść z dala od aptek ;-)
  • 1680 / 269 / 0
Przykro mi, na wsiach w których nie ma aptek z kolei rośnie mak i rolnicy handlują słomą... ;)
Ale są inne opcje radzenia sobie z nałogiem. Co najmniej cztery:
- detox + ośrodek krótkoterminowy
- detox + terapia ambulatoryjna
- wszywka naltreksonowa
- program substytucyjny (buprenorfinowy również)
Największy przegryw na forum
  • 382 / 6 / 0
Czy mógłbyś napisać coś o tej wszywce? Jest bezpieczna? Działa skutecznie? W jaki sposób? W połączeniu Naltrexonu z opiatami można zejść? I osoba mająca tę wszywkę z tego względu boi się wziąć opiatów? Na tej zasadzie to działa? Próbował ktoś tego sposobu? Jest skuteczny?
Jaka jest cena takiej wszywki? Znalazłem w Warszawie klinikę SONO MED, która się w tym specjalizuje, jednak cennika tam nie ma. Orientuje się ktoś?

Dzięki za odpowiedzi i pozdrawiam :-)

Proszę użyc wyszukiwarki /górny prawy róg strony/, w dziale "opioidy", a nawet "morfina/heroina" (w dziale "detox" też coś znajdziesz, zwłaszcza w tematach o odstawieniu opio) są wypowiedzi, a nawet całe wątki nt. wszywek. Pozdrawiam - v.
  • 442 / 6 / 0
Kraków. Potrzebuję bupry. Gdzie mam się udać? Bardzo proszę o poradę.

Generalnie chodzi mi o legalne rozwiązania. Chyba, że takich nie ma.
  • 425 / 33 / 0
WuWuA32 pisze:
Heh... Dobrze wiedzieć... Czyli nie ma innego sposobu jak samozaparcie? ;-)
Musiałbym się chyba gdzieś na wieś wynieść z dala od aptek ;-)
Tzw. odwyk geograficzny. Nie chciałbym Cię martwić ale skuteczność bardzo mała jest a czasem żadna wręcz. Lekarz nas nie zna, można szybko poogarniać bez garba jeśli go mieliśmy.
  • 149 / / 0
Jakie sa objawy przedawkowania bupry (branej iv,z plastra),czy dla osoby bez tolerki 10 miligramow moze byc za duzo.Domyslam sie ze raczej to za duzo na pierwszego shota,ale niech wypowie sie jakas osoba z wiekszym doswiadczeniem niz ja.Dziekuje
Zaczynając grę z OPIO,trzeba mieć na uwadze,że przeciwnik jest silniejszy od Nas i tylko najsprytniejsi....wygrają i to po ciężkiej walce!
  • 627 / 68 / 0
bupry nie da sie za bardzo przedawkowac, właśnie dzięki komponencie antagonistycznej.
dla osoby bez tolerki 10 mg to stanowczo za dużo. Nawet 2mg może się okazac za dużo jak nie masz doświadczenia z opio. Jeśli przedobrzysz z buprą pojawią się silne wymioty, zawroty głowy.
A co Ciebie boli, narkomanie?
Stanie na klatce męczy jak samo branie.
Panie narkomanie, przestań brać, bo za karę,
stanie na klatce stanie się twoim koszmarem.
  • 1680 / 269 / 0
titi pisze:
Kraków. Potrzebuję bupry. Gdzie mam się udać? Bardzo proszę o poradę.

Generalnie chodzi mi o legalne rozwiązania. Chyba, że takich nie ma.
ul. Katarzyny 3. Program bunondolowy.
Największy przegryw na forum
  • 791 / 7 / 0
u osoby bez tolerancji na opio bupre jak najbardziej mozna przedawkowac (smiertelnie) zwlaszcza w polaczeniu z innymi depresantami. byl udokumentowany przypadek gdzie jakas dziewczyna jebnela (depresja oddechowa) od 2mg bupry + 5mg diazepamu + odpowiednika 1 piwa 4,5%.

btw, nie wiem co sie kurwa stalo ale teraz u mnie w przychodni kazdy lekarz woli wypisac mi 30mg bupry niz najslabszy tramal... %-D do tego na ryczalt
Knowledge itself is power, for wisely used knowledge is the most lethal of weapons
So as the shots sing out like a piper, everyones scared of the neighbourhood sniper!
  • 627 / 68 / 0
ale to chyba jedyny przypadek przedawkowania bupry znany ludzkosci ... jakaś strasznie nadwrażliwa musiała być [ta lasencja]
A co Ciebie boli, narkomanie?
Stanie na klatce męczy jak samo branie.
Panie narkomanie, przestań brać, bo za karę,
stanie na klatce stanie się twoim koszmarem.
ODPOWIEDZ
Newsy
Koniec hurraoptymizmu? Brakuje dowodów na skuteczność medycznej marihuany przy większości schorzeń

Złe wieści dla osób, które widzą w medycznej marihuanie remedium na całe zło świata – nawet na nowotwory. Analiza 2500 badań wykazała, że jej skuteczność można potwierdzić zaledwie w ułamku schorzeń, na które jest stosowana. Czy kannabinoidy czeka podobna przyszłość co opioidy?

Larwy ostryg bardziej "zestresowane". Wszystko przez narkotyki

Pod wpływem pochodzących ze ścieków narkotyków larwy ostryg poruszają się powoli i są zestresowane — wskazują najnowsze badania naukowe, na które powołuje się Polska Agencja Prasowa.

Premie za alkohol w Biedronce. Związki zawodowe są oburzone

Związki zawodowe alarmują w sprawie nowego programu motywacyjnego w sieci Biedronka. Jak wynika z wewnętrznego dokumentu, pracownicy najlepszych sklepów mają otrzymać premie finansowe za najwyższe wyniki w sprzedaży alkoholu. Sprawa — zdaniem związkowców — budzi poważne wątpliwości prawne i etyczne, dlatego zamierzają oni podjąc poważne kroki.