Substancje wpływające na wydajność działania układu kwasu gamma-aminomasłowego w organizmie.
Więcej informacji: Modulatory GABA w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 933 / 293 / 5
Trichloroeten
Trikloreten.svg.png
C2HCl3
wikipedia: https://www.wikiwand.com/en/articles/Trichloroethylene

Popularny w PRL-u narkotyk, słynne wąchanie kleju, ale również pozyskiwany z proszkachu do prani, najpierw TRi a potem IXI. Obecnie IXI istnieje pod marką "E" ale tak samo jak obecny butapren trichloroetenu już nie zawiera.
Nie wiem czy ktoś jeszcze to zażywa. Szczerze wątpię ale może. Prędzej bym się spodziewał że z obecnie żyjących ktoś miał przyjemność.
Ktoś brał? Pamięta działanie?
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
I to jest moja prawda i moja relacja zdania z rzeczywistością, której nikt mi nie odbierze. I wierzę w słońce, bo ono zawsze jest i nikt mi go nie odbierze. "Żona kocha, warto żyć!"
"Do mniejszych dawek trzeba dorosnąć"
  • 29 / 12 / 0
Butapren i jego efekty znam tylko z opowieści kumpli sprzed 25 lat, sam nie mogłem się nigdy przemóc, dusił mnie ten smród potwornie. Na początku oszołomienie, szum w głowie jak po poppersie, potem podobno bardzo realistyczne halucynacje typu pojawiający się nagle pośrodku niczego pociąg i wysiadający z niego ludzie. Brzmi całkiem ciekawie, ale szkoda zdrowia, to była jednak trucizna.
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Artykuły
Newsy
Jest niebezpieczny jak alkohol i narkotyki. „Byliśmy zbyt zaślepieni”

Światowy Dzień Bez Telefonu Komórkowego obchodzony jest 15 lipca. Z tej okazji Instytut Spraw Obywatelskich wystosował list otwarty do rodziców, w którym przestrzega przed zgubnym wpływem tego urządzenia na dobrostan najmłodszych. „Smartfon uzależnia tak jak alkohol, papierosy czy kokaina” – wskazuje ISO.

Zniknęło 400 kg kokainy. Policjanci objęci śledztwem

Biura dwóch policjantów z Biura ds. Zwalczania Przestępczości Narkotykowej we francuskim Nanterre oraz ich domy zostały przeszukane przez IGPN (Wydział Wewnętrzny Inspektoratu Policji) w związku ze sprawą „Trident”. Chodzi o zaginięcie blisko pół tony kokainy. Według informacji „Le Parisien”, przeszukania przeprowadzono w biurach dwóch policjantów z wydziału antynarkotykowego oraz w ich domach. Zarekwirowano także ich tablety i komputery.

77-letnia cudzoziemka oskarżona o produkcję narkotyków

Prokuratura Okręgowa w Jeleniej Górze skierowała do sądu akt oskarżenia przeciwko 77-letniej obywatelce Rosji, która miała na swojej posesji uprawiać konopie indyjskie i wytwarzać z nich narkotyki. Na poddaszu jej domu znaleziono 19,5 kg suszu i 197 sadzonek ziela konopi.