Dział służący dyskusji o pozostałych odmianach roślin, np. afrodyzjakach, ziołach snu, czy ziołach o właściwościach uspokajających i sedatywnych a także o substancjach pochodzących z organizmów zwierząt.
Czy Kurkuma pomaga?
1.Tak zwłaszcza w depresji.
37
51%
2.Średnio pomaga nie odczuwam szczególnie silnego działania.
23
32%
3.Nie pomogła mi.
13
18%

Liczba głosów: 73

ODPOWIEDZ
  • 78 / 15 / 0
A ja mam pytanie ćpaki. Czy to nie będzie tak, że jeśli kurkumina jest inhibitorem MAO to w dłuższej perspektywie jej żarcia organizm zaadaptuje się i zacznie wydzielać więcej tego enzymu co zaskutkuje w ostatecznym rozrachunku ogólną chujowością tego specyfiku na dłuższą metę? Czy to nie działa tak jak mi się wydaje?
  • 122 / 5 / 0
Jak działa kurkuma, jeśli wejdzie w interakcje z mj? Kurkuma przyjęta przed paleniem wpłynie jakoś na sposób działania?
Czytałem dość dużą część tego wątku, ale chyba nie padła odpowiedź na moje pytanie.
  • 3959 / 149 / 0
Uho pisze:
Jak działa kurkuma, jeśli wejdzie w interakcje z MJ? Kurkuma przyjęta przed paleniem wpłynie jakoś na sposób działania?
Czytałem dość dużą część tego wątku, ale chyba nie padła odpowiedź na moje pytanie.
ja czesto biore kurkume i potem pale, w jakis sposob wplywa ale ciezko mi to nazwac. wiem, ze kurkuma dziala w jakis sposob na receptory kannabinoidowe. kolezanka z ktora czesto palilem twierdzila, ze po kurkumie mocniej sie upala, ja tez odnioslem wrazenie, ze jakos tak przyjemniej mj dziala jakby.
niedojebanie genetyczne
  • 834 / 18 / 0
Tyler Durden pisze:
w połączeniu z SNRI czasami aż "parzy" mnie skóra, jak tego dużo wrzucę
Co to za SNRI było? Ile brałeś tej kurmumy żeby Cię parzyło? I pzy jakiej dawce SNRI?
Treść postu autora to jakieś pierdolenie - tak w skrócie dla tych, którym nie chce się czytać heh
  • 3959 / 149 / 0
to samo mialem po ok. 5-10g kurkumy przy 40mg paroxetyny (ssri).
niedojebanie genetyczne
  • 122 / 5 / 0
Ja już sam nie wiem czy to na mnie działa. Wczoraj odczuwałem działanie, dziś po zjedzeniu całej paczki nie poczułem zupełnie nic..

Huk - nie nazwałbym tego ćpaniem. Jak sypiesz kurkumę bezpośrednio do buzi, to się nie dziw, że nie dajesz rady tego połknąć. Wsyp ją do szklanki, dodaj trochę pieprzu, zalej wodą (tak z 120ml mniej więcej) i wymieszaj to. Możesz też dodać odrobinę oleju - zwiększa wchłanialność kurkumy.
  • 28 / 1 / 0
Czy po dłuższym okresie stosowania kurkumy wzięcie MDMA lub DXM jest bezpieczne?
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------
[ external image ]
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------
  • 3959 / 149 / 0
skuteczne dzialanie prozdrowotne skutkuje min. dobrym nastrojem. ;-)
niedojebanie genetyczne
  • 766 / 136 / 6
Kokonat pisze:
Czy po dłuższym okresie stosowania kurkumy wzięcie MDMA lub DXM jest bezpieczne?
Wzięcie DXM na pewno. Mechanizm działania MDMA jest oparty na serotoninie, podobnie jak i kurkuminy, więc ryzyko jest teoretycznie większe. Moim zdaniem, jeśli dawka ecstasy będzie średnia, to kurkumina może delikatnie wzmocnić doznania, więc zostaw sobie pewien margines wobec dawki maksymalnej.
Harm reduction i rozsądek sposobami na to, drogi użytkowniku substancji psychoaktywnych, byś cieszył się pełnią efektów swych specyfików przez całe życie.

ZERO TOLERANCJI DLA TOLERANCJI!
  • 851 / 289 / 0
Johny pisał, że podanie fluoksetyny podane 4 h po podaniu MDMA niweluje jego neurotoksyczność. Nie wiem jak z kurkumą, ale z racji jej podobnego działania do fluoksetyny, powinna blokować neurotoksyczność MDMA.

Nie zachęcam do łączenia ani zażywania MDMA, ale jeśli to zrobisz to daj znać jak się czułeś po tripie.
Możesz też dodać 15 mg DXMu. Być może nawet nie uświadczysz "dołka serotoninowego", który jest spowodowany zablokowaniem nAChR.
ODPOWIEDZ
Newsy
Leki z Poznania jechały do Ukrainy. Tam produkowano z nich narkotyki

26 stycznia 2026 roku do Sądu Okręgowego w Poznaniu trafił akt oskarżenia przeciwko siedmiu osobom podejrzanym o udział w zorganizowanej grupie przestępczej działającej na terenie Polski i Ukrainy. Sprawę opisała Prokuratura Okręgowa w Poznaniu.

Sprawa biznesu „Króla dopalaczy”. Na ławie oskarżonych 13 osób

Biznes „Króla dopalaczy” znów na łódzkiej wokandzie. Tym razem chodzi o sprzedaż w internecie.

CBŚP zlikwidowało nielegalne laboratorium narkotyków. Zabezpieczono ponad pół tony klofedronu

Skuteczne działania funkcjonariuszy Centralnego Biura Śledczego Policji doprowadziły do ujawnienia nielegalnej fabryki syntetycznych narkotyków na Dolnym Śląsku. Zatrzymano jedną osobę i zabezpieczono znaczne ilości wyjątkowo niebezpiecznej substancji.