To ludzie stworzyli sobie boga.
Jak zazywac? :D PALIC
Spaliliśmy na raz jednego grama. Bardzo subtelne działanie, przyjemny smak (jak dla mnie) lekko podpadajacy pod Szalwie. Dziala lekko rozluźniająco i nie wiem, czy to bylo placebo czy efekt zmeczenia organizmu, ale jak to z Pilleaterem konczylismy to po każdym machu przez 3-4 sekundy sie smialismy jak glupki, ale cholera wie z czego :) Lecz możliwe, ze to jeszcze dxm lekko nadawał.
Lotnik pisze: tzn.?
bo nie rozumiem pytania
Zrobilem sobie herbatke. Dosyc silna. Podczas picia czulem na poczatku przelyku pieczenie i smak pieprzu. Ale co ciekawe nie odbierały go standardowe kubki smakowe, tylko poczaek przelyku.
Nic z duzym trudem wypilem. I potem było najgorsze.
Nie potrafie porownac tego uczucia do niczego innego jak mocnego kaca alkoholowego.
Czyli ciężka glowa, ciagneło mnie na rzyganie, ale rownoczesna niemoznosc wyrzygania tego.
Dopiero jak minął ten ok. pół godzninny stan, to wtedy na jakies 10 minut nastąpiło takie całkowite uspokojenie i wyluzowanie - cos w stylu głupi jasio.
Ale mysle ze uczucie poprzedzające tą fazę nie jest warte tego krótkiego relaksu. Jak dziala palenie nie wiem. Na pewno nie wali tak po przelyku. Ja wam napisałem jakie byly moje reakcje po herbatce.
Świetne działanie nasenne zaobserwowałem w przypadku picia herbatki z melisy z płaską łyżeczką suszu lobelii. Skręty MJ+lobelia są niestety zbyt przymulające - od razu zasypiałem :)
7 petycji przeciw reklamom i promocjom alkoholu, które mogą zmienić polskie prawo
Magiczne grzybki działają na mózg dłużej. Odkrycie pomoże w leczeniu depresji
Dlaczego ograniczenie marihuany do listy chorób to katastrofa dla pacjentów – historia Adriana
Kanada zebrała ponad 5,4 miliarda dolarów z podatków od sprzedaży legalnej marihuany
Od momentu legalizacji marihuany minęło siedem lat. Kanada podsumowuje zyski. Kwoty robią wrażenie, ale szczegółowe dane pokazują, że nie wszystko poszło zgodnie z planem. Rząd federalny zarobił mniej, niż zakładał. Z kolei wydatki na edukację okazały się znacznie niższe od obiecanych.
Koniec hurraoptymizmu? Brakuje dowodów na skuteczność medycznej marihuany przy większości schorzeń
Złe wieści dla osób, które widzą w medycznej marihuanie remedium na całe zło świata – nawet na nowotwory. Analiza 2500 badań wykazała, że jej skuteczność można potwierdzić zaledwie w ułamku schorzeń, na które jest stosowana. Czy kannabinoidy czeka podobna przyszłość co opioidy?
Produkowali tyle amfetaminy, że narkotyki musieli wozić taczką
Ponad 64 kilogramy amfetaminy, nielegalna linia produkcyjna i dwie osoby zatrzymane – to efekt działań specjalnego wydziału antynarkotykowego łódzkiej policji. Ilości narkotyków były tak duże, że do ich transportu sprawcy wykorzystywali… taczkę.