Bo generalnie pierwszy raz czuję się po tym jakoś przyjemnie , byłem zestresowany i dla beki wrzuciłem sobie 50mg do spaghetti i zadziwiająco przyjemnie siadło, a nigdy wcześniej jakiegoś rekreacyjnego potencjału w tym nie widziałem.
21 lutego 2024ListyDoMDMA pisze: Czy hydro w jedzeniu jakoś lepiej się wchłania czy coś?
Bo generalnie pierwszy raz czuję się po tym jakoś przyjemnie , byłem zestresowany i dla beki wrzuciłem sobie 50mg do spaghetti i zadziwiająco przyjemnie siadło, a nigdy wcześniej jakiegoś rekreacyjnego potencjału w tym nie widziałem.
Aż się wystraszyłem i zacząłem szukać na necie, czy coś mi sie może od tego stać.
Skutek był taki, że i tak oka nie zmrużyłem
A jak kolega napisał wyżej, ostatnio w szpitalu dostawałem trzy razy dziennie po 25mg.
Na lęk. Ten lek działa i to nie jest placebo.
Tylko my wszyscy prawie jesteśmy przeżarci benzo, przepici alko, dlatego efekt jest tak słaby.
Na czysty organizm pomaga. Do tego wzmacnia kodeinę.
Wizuali niestety brak .
Kawa - budzi i wydłuża życie
Przez dziesięciolecia ukazywały się badania, których autorzy wskazywali, że kawa ma korzystny wpływ na organizm. Jej picie łączono z dłuższym życiem i zmniejszonym ryzykiem chorób chronicznych. Jednak dokładny mechanizm tego działa nie był znany. Teraz naukowcy z Texas A&M University odkryli, że związki zawarte w kawie oddziałują na receptor białkowy NR4A1, który odgrywa istotną rolę w ochronie organizmu przed chorobami związanymi z wiekiem.
Tak kawa wpływa na emocje. Badacze: efekt nawet bez kofeiny
Kawa nie działa wyłącznie przez kofeinę – i nie tylko „pobudza”. Nowe badanie opublikowane w prestiżowym czasopiśmie Nature Communications pokazuje, że regularne picie kawy zmienia skład bakterii jelitowych, wpływa na metabolizm, a także emocje i zachowanie. Co ważne, część tych efektów utrzymuje się nawet wtedy, gdy sięgamy po kawę bezkofeinową.kawa, badania naukowe, publikacje3 naukowe
Lepsza dostępność do terapii dla osób uzależnionych od opioidów
Rada Ministrów przyjęła nowelizację ustawy o przeciwdziałaniu narkomanii oraz niektórych innych ustaw. Nowe rozwiązania zwiększają dostęp do leczenia osób uzależnionych, upraszczają procedury dla instytucji publicznych oraz umożliwiają skuteczniejsze udzielanie pomocy medycznej.