Tytoń ma osobny dział → >LINK<
Coś czuje, że trzeba by było z pół paczki na raz wypić by coś poczuć, ale to bezsensu.
Laku1411 pisze: fenyloetyloaminy znajdują się także śladowe ilości morfiny, kokainy
jesli samo kakao nie dziala zawsze pozostaje ekstrakt ale nie probowalem bo wydaje mi sie ze szkoda kasy.
orientuje sie ktos jak z tolerancja w przypadku kakao?
– Jestem przyzwyczajona do długich podróży... Kiedyś wybrałam się nawet do Piekła – wyjaśniła.
– Jak zdołałaś wrócić?
Przyglądała mi się długo i uważnie.
– Wrócić? Wrócić? Ja tu zostałam...
A to czy bedzie kupsko czy nie to chyba zalezy co oprocz kakao miales na zoladku, albo jak zadziala na Ciebie spora ilosc mleka. Acodin sie fajnie zapija kakao :) Mleko ma odczyn kwasny, myslicie, ze wysoka zawartosc tluszczu w kakao moze wplywac na czas ladowania DXM?
http://www.magicznyogrod.pl/index.php?p ... Itemid=127
Dlaczego ograniczenie marihuany do listy chorób to katastrofa dla pacjentów – historia Adriana
Czechy luzują prawo konopne. Duży krok naprzód, ale z gwiazdką
Rzetelna historia kryminalizacji konopi (USA + kontekst międzynarodowy)
Alkohol znika ze stacji paliw, a jednak... nadal tam będzie. To nie zakaz, a zmiana reguł
Czy alkohol zniknie ze stacji paliw? Na razie nic na to nie wskazuje. Napoje procentowe jedynie mogą przestać być widoczne, a chętni na taki asortyment wciąż będą mogli zrobić zakupy. Za tak zwaną sprzedażą bezwitrynową opowiada się branża paliwowa. Rozwiązanie to miałoby wpłynąć na ograniczenie zakupów impulsywnych i zmniejszyć społeczne koszty nadużywania alkoholu.
Młodzi dorośli piją więcej alkoholu, gdy łączą go z marihuaną
Nowe badania wskazują, że wśród młodych osób dorosłych sięgających zarówno po alkohol, jak i marihuanę, dni, w których używają obu substancji, wiążą się z wypiciem większej ilości drinków. To właśnie ta zwiększona ilość alkoholu jest kluczowym mechanizmem prowadzącym do bardziej negatywnych konsekwencji.
Podlaskie: Lekarz z zarzutami w śledztwie dotyczącym przestępstw narkotykowych
Zarzuty związane z wystawianiem recept na leki psychotropowe postawiła Prokuratura Rejonowa w Hajnówce (Podlaskie) 30-letniemu lekarzowi zatrzymanemu w Białymstoku. To część większego śledztwa dotyczącego przestępstw narkotykowych, w tym działalności internetowego sklepu oferującego narkotyki.