Tytoń ma osobny dział → >LINK<
Coś czuje, że trzeba by było z pół paczki na raz wypić by coś poczuć, ale to bezsensu.
Laku1411 pisze: fenyloetyloaminy znajdują się także śladowe ilości morfiny, kokainy
jesli samo kakao nie dziala zawsze pozostaje ekstrakt ale nie probowalem bo wydaje mi sie ze szkoda kasy.
orientuje sie ktos jak z tolerancja w przypadku kakao?
Tylko kupsko jest później kamienne.
Babydoll pisze: Tylko kupsko jest później kamienne.
– Jestem przyzwyczajona do długich podróży... Kiedyś wybrałam się nawet do Piekła – wyjaśniła.
– Jak zdołałaś wrócić?
Przyglądała mi się długo i uważnie.
– Wrócić? Wrócić? Ja tu zostałam...
A to czy bedzie kupsko czy nie to chyba zalezy co oprocz kakao miales na zoladku, albo jak zadziala na Ciebie spora ilosc mleka. Acodin sie fajnie zapija kakao :) Mleko ma odczyn kwasny, myslicie, ze wysoka zawartosc tluszczu w kakao moze wplywac na czas ladowania DXM?
http://www.magicznyogrod.pl/index.php?p ... Itemid=127
Legalizacja marihuany w Polsce: 15 g suszu i jedna roślina. Sejm zdecyduje
Rzetelna historia kryminalizacji konopi (USA + kontekst międzynarodowy)
Od operacji do legislacji – CBŚP kształtuje prawo UE w walce z narkotykami syntetycznymi
Polska inicjatywa przerodziła się w konkretne regulacje UE – nowe przepisy ograniczające dostęp do kluczowych prekursorów narkotykowych to bezpośredni efekt działań Centralnego Biura Śledczego Policji.
Badania dowiodły, że marihuana opóźnia rozwój nastolatków
Badanie przeprowadzone na ponad 11 tys. nastolatków wykazało, że zażywanie marihuany wiąże się z wolniejszym rozwojem poznawczym (zapamiętywaniem, koncentracją i szybkością myślenia), a także z gorszą pamięcią w kluczowych latach rozwoju mózgu.
Tak kawa wpływa na emocje. Badacze: efekt nawet bez kofeiny
Kawa nie działa wyłącznie przez kofeinę – i nie tylko „pobudza”. Nowe badanie opublikowane w prestiżowym czasopiśmie Nature Communications pokazuje, że regularne picie kawy zmienia skład bakterii jelitowych, wpływa na metabolizm, a także emocje i zachowanie. Co ważne, część tych efektów utrzymuje się nawet wtedy, gdy sięgamy po kawę bezkofeinową.kawa, badania naukowe, publikacje3 naukowe