Tytoń ma osobny dział → >LINK<
Mam te kilkanaście nasionek w skrzynce a teraz właśnie zrobiłem to o czym wcześniej rozmawialiśmy.
Umyłem szalkę Petriego z fety (
Btw @mrfuter, po Tobie to obstawiam że interesowałaby cię ekstrakcja efedryny z tego. To nie wiem czy warte zachodu jeżeli to będzie twoja jedyna motywacja szczerze mówiąc.
https://www.youtube.com/watch?v=jl9_mWvCmi
05 kwietnia 2020pawoleh666 pisze: Dosyć trudne, z resztą o tym przemawia chyba fakt że @Ilmostro jeszcze nie udało się nic wykiełkować, a mi zostało czekać.
Mam te kilkanaście nasionek w skrzynce a teraz właśnie zrobiłem to o czym wcześniej rozmawialiśmy.
Umyłem szalkę Petriego z fety (), zdezynfekowałem, wysuszyłem i dwa płatki kosmetyczne namoczyłem cieplą wodą, na jednym położyłem 3 nasionka a drugi położyłem na pierwszym. Zobaczymy jak będzie.
Btw @mrfuter, po Tobie to obstawiam że interesowałaby cię ekstrakcja efedryny z tego. To nie wiem czy warte zachodu jeżeli to będzie twoja jedyna motywacja szczerze mówiąc.
10 sierpnia 2020surveilled pisze: A mogę Cię prosić, byś już sobie poszedł? Coś pisałeś wcześniej o zakładaniu jakiegoś własnego forum – uważam że to doskonały pomysł.
@mrfuter masz jakiś pomysł jak ją pozyskać z tej rośliny? jak już nam coś wyrośnie chętnie też podejmę się próby bd mogli wymieniać doświadczenia
05 kwietnia 2020Ilmostro pisze: Jak coś mi wyrośnie będę testował mam sporo agrochemikali, środków ochrony roślin i nawozów może się uda zwiększyć % efedryny i pseudoefedryny. Tylko jak to sprawdzić czy jest więcej?
@mrfuter masz jakiś pomysł jak ją pozyskać z tej rośliny? jak już nam coś wyrośnie chętnie też podejmę się próby bd mogli wymieniać doświadczenia
Jeśli pytasz o konkretny temat "Ekstracja efedryny z Ephedra Sinica"
Tam znajdziesz wszystko.
10 sierpnia 2020surveilled pisze: A mogę Cię prosić, byś już sobie poszedł? Coś pisałeś wcześniej o zakładaniu jakiegoś własnego forum – uważam że to doskonały pomysł.
A @mrfuter piszesz o innych odmianach - imo bezsens, bo Ma Huang ma największą zawartość efedryny. Innych według mnie nie ma co tykać nawet.
Raport: w Europie pojawiają się nowe narkotyki o większej sile działania
Naproksen i LSD w bałtyckich krabach. Jak leki trafiają do morza?
Polska 2026 wygląda jak Stany Zjednoczone w 1996
O polskim systemie leczenia uzależnień opioidowych - z perspektywy pacjenta po dziewięciu ośrodkach.
Rok po częściowej legalizacji w Niemczech: młodzież nie sięga po marihuanę częściej
Federalny Instytut Zdrowia Publicznego przebadał ponad 7 tysięcy Niemców w wieku 12–25 lat rok po wejściu w życie ustawy konopnej. Wśród nastolatek, nastolatków i młodych kobiet nic się nie zmieniło. Jedyny istotny wzrost odnotowano u młodych mężczyzn — ale ten trend trwa nieprzerwanie od 2008 roku, czyli od szesnastu lat przed legalizacją.
Za "przekąski" z Kalifornii grozi mu 20 lat więzienia
W paczce z Kalifornii do Polski miały być przekąski. Funkcjonariusze Służby Celno-Skarbowej w Warszawie otworzyli puszki i znaleźli susz roślinny. Okazało się, że to była marihuana. Zarzut związany z przemytem usłyszał 22-latek.
Konopie w leczeniu demencji. Naukowcy wskazują dwa związki
Doustna kombinacja oczyszczonego THC i CBD istotnie zmniejsza pobudzenie u seniorów z zaawansowaną demencją – wynika z badania LiBBY zaprezentowanego na konferencji Alzheimer’s Association International Conference w Londynie.