Tytoń ma osobny dział → >LINK<
Mam te kilkanaście nasionek w skrzynce a teraz właśnie zrobiłem to o czym wcześniej rozmawialiśmy.
Umyłem szalkę Petriego z fety (
Btw @mrfuter, po Tobie to obstawiam że interesowałaby cię ekstrakcja efedryny z tego. To nie wiem czy warte zachodu jeżeli to będzie twoja jedyna motywacja szczerze mówiąc.
https://www.youtube.com/watch?v=jl9_mWvCmi
05 kwietnia 2020pawoleh666 pisze: Dosyć trudne, z resztą o tym przemawia chyba fakt że @Ilmostro jeszcze nie udało się nic wykiełkować, a mi zostało czekać.
Mam te kilkanaście nasionek w skrzynce a teraz właśnie zrobiłem to o czym wcześniej rozmawialiśmy.
Umyłem szalkę Petriego z fety (), zdezynfekowałem, wysuszyłem i dwa płatki kosmetyczne namoczyłem cieplą wodą, na jednym położyłem 3 nasionka a drugi położyłem na pierwszym. Zobaczymy jak będzie.
Btw @mrfuter, po Tobie to obstawiam że interesowałaby cię ekstrakcja efedryny z tego. To nie wiem czy warte zachodu jeżeli to będzie twoja jedyna motywacja szczerze mówiąc.
10 sierpnia 2020surveilled pisze: A mogę Cię prosić, byś już sobie poszedł? Coś pisałeś wcześniej o zakładaniu jakiegoś własnego forum – uważam że to doskonały pomysł.
@mrfuter masz jakiś pomysł jak ją pozyskać z tej rośliny? jak już nam coś wyrośnie chętnie też podejmę się próby bd mogli wymieniać doświadczenia
05 kwietnia 2020Ilmostro pisze: Jak coś mi wyrośnie będę testował mam sporo agrochemikali, środków ochrony roślin i nawozów może się uda zwiększyć % efedryny i pseudoefedryny. Tylko jak to sprawdzić czy jest więcej?
@mrfuter masz jakiś pomysł jak ją pozyskać z tej rośliny? jak już nam coś wyrośnie chętnie też podejmę się próby bd mogli wymieniać doświadczenia
Jeśli pytasz o konkretny temat "Ekstracja efedryny z Ephedra Sinica"
Tam znajdziesz wszystko.
10 sierpnia 2020surveilled pisze: A mogę Cię prosić, byś już sobie poszedł? Coś pisałeś wcześniej o zakładaniu jakiegoś własnego forum – uważam że to doskonały pomysł.
A @mrfuter piszesz o innych odmianach - imo bezsens, bo Ma Huang ma największą zawartość efedryny. Innych według mnie nie ma co tykać nawet.
Marihuana w psychiatrii. Dlaczego „nie leczy” nie oznacza „nie działa”?
Dlaczego legalizacja marihuany jest lepsza od depenalizacji czy dekryminalizacji?
Rekordowe konsultacje: Polacy mają dość karania za roślinę.
Oświęcim. Zasnął na ławce miał przy sobie torbę narkotyków
Policjanci z Ogniwa Patrolowo-Interwencyjnego oświęcimskiej komendy Policji podczas patrolu zatrzymali 18-letniego obywatela Ukrainy. Nastolatek posiadał przy sobie torbę z kilkoma rodzajami narkotyków. Jest podejrzewany o posiadanie znacznych ilości środków odurzających.
Produkcja metamfetaminy dla meksykańskiego kartelu? Są kolejne zatrzymania
Czterech Polaków podejrzanych jest o współdziałanie z Meksykanami, nieprawomocnie skazanymi w maju na 10-11 lat więzienia za wytwarzanie na dużą skalę metamfetaminy - poinformowała prokuratura. Możliwości produkcyjne zlikwidowanego przez CBŚP w Podlaskiem laboratorium sięgały 800 kg narkotyków.
Polacy stworzyli olbrzymią bazę danych oddziaływania leków psychotropowych na EEG
Leki psychotropowe od dekad stanowią podstawę leczenia zaburzeń psychicznych, jednak sposób, w jaki dokładnie wpływają na aktywność elektryczną mózgu, nigdy wcześniej nie został zbadany na tak dużą skalę. Zespół naukowców przeanalizował ponad 24 tysiące zapisów EEG pochodzących z dwóch warszawskich szpitali psychiatrycznych. Wyniki tej pracy, opublikowane w czasopiśmie eBioMedicine, tworzą największy jak dotąd atlas neurofizjologicznych „podpisów" głównych klas leków psychotropowych.