Dział dotyczący roślin wykazujących działanie pobudzające, w tym: guarana, herbata, kawa, khat, tytoń, yerba mate.
ODPOWIEDZ
  • 41 / / 0
Siemano, właśnie zobaczyłem że jest taka tabaka TIGER z guaraną w skłądzie i w opisach w sklepach i na aukcjach mówią że bardzo energetyzuje... Mam pytanie czy wciągnięcie krechy extraktu z guarany X10 dało by dobrego kopa ? Czy ktoś z was próbował już tego lub tabaki z guaraną ? Pozdr
  • 331 / 1 / 0
Chyba nie zrozumiałeś idei białych tabak (o przypadku Tigera napiszę poniżej) są to odświeżacze do nosa, tyle.
Pojawiają się białe tabaki wzbogacone, o kofeinę bądź guaranę (jako zamiennik nikotyny - zapewne producenci tym, którzy z jakichś powodów nie używają tytoniu chcieli dostarczyć alternatywę do tradycyjnych tabak) by te miały dodatkowo delikatny potencjał stymulująco - pobudzający.
Moja jedyna 'przygoda' z białą tabaką to Ozona Snuffy Weiss (całkiem przyjemne, ale nic co sam bym sobie kupił - tę akurat dostałem) więc, o Tigerze będę pisał w oparciu, o opinie innych:
Słodkie, zatykające i pomimo ciekawego smaku pobudzenia/odświeżenia brak.

Oczywiście że możesz wciągać ekstrakt z guarany, prawdopodobnie zadziała mocniej niż Tiger.
Powiedz mi jednak czy nie szkoda Ci śluzówek na takie zabawy?
Jeśli faktycznie pragniesz kopa to jest wiele innych ciekawszych preparatów niż krecha ekstraktu z guarany (ale to moja opinia - Ty zrobisz co uważasz).

Tą guaranę najlepiej zapakuj sobie w kapsułki (chyba że właśnie z kapsułek chciałeś to 'odzyskać') i zażywaj zgodnie z ulotką.

Zresztą chyba jest już jakiś wątek, o guaranie?
Trudno, moderator będzie miał więcej pracy.
Ostatnio zmieniony 19 maja 2011 przez Nirvana, łącznie zmieniany 1 raz.
  • 3 / / 0
Plus jest taki ze jak sypniesz taka biala tabake na lawce w parku to masz respect na dzielni bo wszyscy mysla ze to koko ;D
  • 1033 / 7 / 0
japierdole
  • 641 / 16 / 0
e tam odrazu donosowo, lepiej dożylnie, większy kop :moody:
  • 5774 / 1181 / 43
Myślę że taka tabaka jest całkiem spoko :) Trochę tam stymuluje , chyba słabiej od kawy no ale zależy od ścieżki . Na pewno nie zastąpi Ci prawdziwego białka ;D ;P No ale na ławce w klasie możesz sobie sypać
>A komendant po tym gównie ląduje na Kolskiej.
  • 147 / / 0
też chcę sobie taką sprawić :)
kopa nie będziesz miał jak po fecie, ale na pewno trochę pobudzi i jak to stymulant da ci przysłowiową "fazę" pewnie tak jak po nikotynie :-D
Uwaga! Użytkownik AlternativeMD nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 50 / 2 / 0
wg mnie jakby zmieszal tytoń i guarane to kopniak będzie właśnie mocnijszy niż po samej guaranie bo jednak nikotyna tez pobudza. Może być grubiej niż po kawie więc uwarzaj.
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Fenomen euforii biegacza – to nie endorfiny, tylko naturalna marihuana

Tajemniczy stan euforii, którego doświadcza blisko 75% biegaczy. Tak zwana „euforia biegacza” redukuje ból, wyostrza zmysły i daje uczucie podobne do działania marihuany. Najnowsze badania naukowe tłumaczą, dlaczego „runner’s high” to nie mit, a ewolucyjny mechanizm przetrwania – i jak go uruchomić nawet początkującym. W tym artykule dowiesz się, co to jest runner’s high, jak działa i jak go wywołać nawet jeśli dopiero zaczynasz biegać.

Po debacie prezydenckiej wzrosło zainteresowanie woreczkami nikotynowymi

Debata prezydencka 23 maja br. pokazała, że Polacy nie wiedzą, czym są saszetki nikotynowe oraz snusy, a także czym się różnią. Sztab wyborczy Karola Nawrockiego podał, że kandydat na prezydenta podczas debaty przyjął snus. Sam Karol Nawrocki sprostował, że była to saszetka nikotynowa. Tymczasem różnica między oboma produktami jest ogromna. Snus zawiera tytoń, którego nie ma w saszetce, a jego sprzedaż w UE – z wyjątkiem Szwecji – jest zabroniona.

1 na 50 przewoźników był karany za narkotyki – nietypowe badanie z Holandii

Holenderski urząd statystyczny CBS (Centraal Bureau voor de Statistiek) opublikował wyniki nietypowego badania, mogącego wskazywać na powiązania między branża narkotykową a innymi, legalnymi sektorami gospodarki. Skupiono się przy tym na właścicielach firm oraz prezesach, a na szczycie rankingu pojawili się między innymi przewoźnicy.