Pochodne aminocykloheksanu, oddziałujące jako antagonisty receptora NMDA. M.in. fencyklidyna, ketamina i metoksetamina.
Więcej informacji: Arylcykloheksaminy w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 1095 / 34 / 0
Ale jakie mogą być przeciwskazania jak juz MXE przestanie działać? Jak mogłeś wogóle wpaść na pomysł, że jakiekolwiek mogą być jak już zejdzie ci MXE.
Wszystko co napisałem na tym forum to nieprawda; opisywane sytuacje nigdy nie miały miejsca.
  • 1628 / 197 / 0
Nie ma przeciwwskazań.

Zjazdowcy. %-D
  • 1794 / 124 / 0
PsychoMaster pisze:
Co myślicie o połączeniu mxe i 2-cp gdzie metoksa była by motywem przewodnim ? Czy jest możliwe odpłyniecie spokojne na łóżku z kolorowymi cevami czy raczej obie substancje wykluczają się nawzajem. Jakieś opinie ?
Najgrubsza pizda życia :D. 7.5 2c-p. Jakoś tuż po peaku, gdzie wizuale były lekko dostrzegalne dociągniete z 50mg MXE. Wróciło mi przepotężne wizuale na miarę 15 2c-p, wszystko się rozmywało, twarze kolegów zmieniały się niemiłosiernie, rozciągały w każde strony itp. Następnie około 100mg MXE i położenie się do wyrka. Pierwszy raz przeżyłem prawdziwe wizje, kolorowe, 3D. W tych wizjach widziałem normalne osoby, gadałem z nimi itp. W pewnym momencie zapomniałem, że jestem naćpany i myślałem, że prawdziwe życie to właśnie te wizje. Do tego słuchanie muzyki całym ciałem, o wiele większa gama słyszalnych dźwięków, depersonalizacja (nie wiedziałem kim jestem, jak szedłem do kibla, to miałem wrażenie, że moje ciało i ja to dwie różne rzeczy i się zastanawiałem kim jest właściwie to moje ciało), do tego czasami dochodziło takie opioidowe zgrzanie, no świetny stan, orgazm w każdej komórce ciała. Poza tym wizuale utrzymywały się 12 godzin.
Któż nam powróci te lata stracone
bez wiosennego w wiośnie życia nieba?...
Wołają na nas, że w złą idziem stronę,
precz o świat troskę rzucając powinną,
a czy pytają się nas, co nam trzeba
i czyśmy mogli obrać drogę inną?
  • 708 / 6 / 0
Jak myślisz benzo by zbilo ta fazę ? Za dlugo jak dla mnie , nie lubię takich dlugich lotów a bym sprobowal.
"Czasem wierze, że jeszcze wszystko mogę zmienić.
Plastelinę spraw polepić tak, by wszyscy byli zadowoleni.
Przewinąć czas jak na Video film i cofnąć nas do Edenu szkolnych korzeni."
Spoiler:
  • 1794 / 124 / 0
Zbic na bank zbije, ale nie wiem czy mozna mieszac benzo z MXE. W faq o benzo jest, ze mieszanie z ketamina moze skutkowac zatrzymaniem funkcji oddechowych, a MXE od ketaminy sie duzo nie rozni. Choc z drugiej strony jak chcialbys tylko skrocic faze juz po peaku to chyba nie ma przeciwwskazan.
Któż nam powróci te lata stracone
bez wiosennego w wiośnie życia nieba?...
Wołają na nas, że w złą idziem stronę,
precz o świat troskę rzucając powinną,
a czy pytają się nas, co nam trzeba
i czyśmy mogli obrać drogę inną?
  • 224 / 11 / 0
Hej sluchajcie ostatnio z kolezanka wzialem po 25mg MXE donosowo.

Kolezanka byla w trakcie leczenia citalem, amizepina, amotrixem, propanololem i pernazyna.

Spuchly jej cale dlonie i jak okazalo sie byl to bardzo zly pomysl z ta MXE w polaczeniu z owymi lekami. Teraz juz wiem, ze to byla glupota i wystapily jakies niepozadane interakcje.

Zastanawia mnie, ktore z owych lekow mogly wejsc z interakcje z MXE i co tak na dobra sprawe sie stalo. Poza opuchnietymi dloniami bylo jej strasznie goraco. Czy to byl zespol serotoninowy? Ale te spuchniete dlonie sa dziwnym objawem, a kolezanka twierdzila, ze miala kiedys w szpitalu zespol serotoninowy (probowano na niej rozne leki, a wszystkie opisane objawy pasowaly do ZS) i wtedy bylo inaczej niz w przypadku tej MXE. Ma ktos jakis pomysl?
Mój prawnik nigdy nie potrafił zaakceptować tej często odkrywanej przez byłych ćpunów prawdy, że można mieć o wiele większy odlot bez dragów.
  • 190 / 6 / 0
Ogólnie panna dużo leków bierze, działających na ośrodkowy układ nerwowy. Patrząc na ich budowę i działanie jasno widać, że lepiej nie dorzucać do tego metoksy.
Wydaje mi się, że to przez któryś (albo połączenie) trzech pierwszych leków. Wydaje mi się nierozsądne łączyć MXE z lekami o działaniu przeciwpadaczkowym i z lekami wpływającymi na szlaki serotoniny.
Może to min.nasilić objawy uboczne używania tych leków, amizepina np może powodować obrzęki.
  • 61 / 1 / 0
@Pjaq
Propanolol to raz a dwa to mexe w aptece kupiłeś?
@ile umiesz dostrzec
MXE do sero, powinowactwa zero :)
DLACZEGO ŻYJĘ W KRAJU W KTÓRYM WSZYSCY CHCĄ MNIE ZROBIĆ W H.... Scio me nihil scire - Sokrates
Cogito ergo sum - Kartezjusz
  • 190 / 6 / 0
Hm. Pisałam, że wpływa na szlaki serotoniny.
Bazowałam na tym, że MXE jest inhibitorem wychwytu zwrotnego serotoniny. To sprawia że hamowane jest usuwanie serotoniny z przestrzeni miedzysynaptycznych. Uważam, że to argument za tym, że MXE wpływa na metabolizm serotoniny.

Jak się mylę to niech inny chemik mnie wyprowadzi z błędu.

https://www.gov.uk/government/uploads/s ... ne2012.pdf - badania nad metoksą
The affinity of methoxetamine for SERT was similar to its affinity for the NMDA receptor, suggesting that inhibition of SERT and a resulting increase in the release of serotonin in the brain may contribute to its psychopharmacological profile and the additional features seen in acute methoxetamine toxicity.
  • 224 / 11 / 0
agada pisze:
@Pjaq
Propanolol to raz a dwa to mexe w aptece kupiłeś?
Czemu w aptece?
Mój prawnik nigdy nie potrafił zaakceptować tej często odkrywanej przez byłych ćpunów prawdy, że można mieć o wiele większy odlot bez dragów.
ODPOWIEDZ
Newsy
Palenie z trzeciej ręki staje się z czasem coraz bardziej szkodliwe

Bierne palenie – narażanie osoby postronnej na oddziaływanie dymu tytoniowego – jest dobrze rozpoznanym zagrożeniem dla naszego zdrowia. Znacznie mniej wiadomo natomiast o „paleniu z trzeciej ręki”, czyli o sytuacji gdy dym z palonego papierosa już wywietrzał, a my wdychamy związki chemiczne, które po paleniu papierosów osiadły na ścianach, dywanach, meblach, firankach czy ubraniach.

To nie rzeżucha. Internauci drwią z ujawnionej „plantacji” marihuany

Policjanci z Komisariatu Policji w Dębnie (woj. zachodniopomorskie) pochwalili się w zlikwidowaniem małej plantacji konopi indyjskich, które zaczął hodować w swoim domu jeden z mieszkańców gminy. Hodowla składała się z siedmiu jeszcze bardzo malutkich sadzonek. Zdjęcia całej instalacji dębniccy policjanci udostępnili w sieci. W mig w sieci zaroiło się od prześmiewczych komentarzy, które porównywały łup policjantów do… rzeżuchy. Tak bowiem wyglądały sadzonki ustawione obok siebie na jednym ze zdjęć.

Koniec hurraoptymizmu? Brakuje dowodów na skuteczność medycznej marihuany przy większości schorzeń

Złe wieści dla osób, które widzą w medycznej marihuanie remedium na całe zło świata – nawet na nowotwory. Analiza 2500 badań wykazała, że jej skuteczność można potwierdzić zaledwie w ułamku schorzeń, na które jest stosowana. Czy kannabinoidy czeka podobna przyszłość co opioidy?