The dutch government legalized Magic truffles as “luxury food” on september 13, 2019.
[ external image ]
“Magic truffles are a luxury food.” (…)
“The sale/delivery of magic truffles is, other than that of (magic) mushrooms, not prohibited.”
www.belastingdienst.nl
The Netherlands are part of the European Union. Dutch products are part of the European Single Market and as such legal in all of the EU and EFTA territory. This is one of the founding principles of the European Union.
Co o tym sadzicie?
serotoninowy pisze: a może ankieta powinna brzmieć czy vetulani po kolejenej dawce odłączy swój mózg od ciała i już na zawsze będzie frywolnie dryfowal na latającym dywanie i odbywac podróże międzygwiezdne zapięty w pasy na oddziale psychiatrii dożywotnio.
Podziel się posiłkiem, chamie
serotoninowy pisze: a może ankieta powinna brzmieć czy vetulani po kolejenej dawce odłączy swój mózg od ciała i już na zawsze będzie frywolnie dryfowal na latającym dywanie i odbywac podróże międzygwiezdne zapięty w pasy na oddziale psychiatrii dożywotnio.
W sumie to jestem taki wyjebany, że nie chce mi się tego teraz czytać. Pierwsze słyszę o jakichś zmianach truflowych, a mieszkam tutaj i "się interesuję" już pewną chwilę. Brzmi dosyć idiotycznie i pewnie wymysł vendora, bo po holendersku nic nie ma. Z drugiej strony mamy tę całą agendę 2030, coronavirusa, i dysocjanty więc może to prawda.
Dobra. Poszukałem i przeczytałem. Faktycznie zmiana prawna była ale tylko żeby zwiększyć dochód państwa. Wcześniej nie były traktowane jako "genotmiddelen" (używki) i podatek wynosił 9% (jedzenie zwykłe). Teraz wynosi 21% właśnie przez tę zmianę w tamtym roku.
Reszta to wymysł vendora. To nie żadne luxury foods ani nic.
I @DelicSajko przepraszam za tamtego posta, nie przeczytałem twojego posta ze zrozumieniem.
Czechy luzują prawo konopne. Duży krok naprzód, ale z gwiazdką
Śmierć na zamówienie. Z dostawą na oddział psychiatryczny
Rzetelna historia kryminalizacji konopi (USA + kontekst międzynarodowy)
Farmakoterapia przewlekłego bólu w USA – nowy i nie do końca bezpieczny wzorzec
Okryte złą sławą leki opioidowe przez lata stanowiły w USA. fundament farmakoterapii przewlekłych dolegliwości bólowych. Naukowcy z Uniwersytetu Michigan zdecydowali się sprawdzić czy opioidy są nadal tak często wykorzystywane w leczeniu chronicznego bólu.
Marihuana a metabolizm. Naukowcy odkryli zaskakujący wpływ konopi na organizm
Naukowcy z Uniwersytetu Kalifornijskiego odkryli, że związki zawarte w konopiach mogą wpływać na wagę i metabolizm w sposób bardziej złożony, niż dotąd przypuszczano. Eksperymenty na myszach sugerują, że za potencjalne korzyści metaboliczne mogą odpowiadać nie tylko THC, ale również inne substancje obecne w marihuanie.
Są narkotyki, których zażycie prowadzi do przestępstwa częściej, niż innych. Wyniki badania
Nowe badanie opublikowane w „Journal of Psychopharmacology” pokazuje wpływ substancji psychoaktywnych na zachowania przestępcze. Okazuje się, że zażywanie niektórych środków wiąże się z niższym ryzykiem zatrzymań, zaś inne wykazują silne związki z różnymi kategoriami przestępstw.