ps: ewentualnie obwine buły bandażem że niby po operacji a pod spodem mała chusteczka zawinięta ;p
ps2: jesli mnie zlapia to bede mial klopoty? w koncu to jest legalne
Ja leciałem kiedyś do Egiptu to udało mi się wziąć ze sobą sztukę haszu w podręcznym bagażu.
Kiedyś udało mi się wziąć speeda w kapsułkach do UK. Miałem około 3 kapsułki po 120mg na własny użytek.
Normalnie w kieszeni. W razie czego chciałem je zjeść lub wyrzucić, ale wszystko udało się bez problemu.
Natomiast jak wracałem z Manchasteru i Amsterdamu to miałem kontrolę osobistą na lotnisku, ale wtedy
na szczęście nic ze sobą nie miałem :)
nikt na to uwagi nie zwróci. tam nikt tego nie szuka
Witam, nie wiem czy to jest odpowiedni dział[...]
Oczywiście finalnie się wybroni ale może być przez jakiś czas mało miło.
Badanie: Brak dowodów na resztkowe efekty marihuany w prowadzeniu pojazdów
Jeden na dziesięciu trzydziestolatków pracuje pod wpływem. Naukowcy biją na alarm
Podróż z medyczną marihuaną samolotem – co musisz wiedzieć?
Marihuana a ciąża i płodność – badacze z UM Wrocław: „Nie ma bezpiecznej dawki”
Normalizacja marihuany w debacie publicznej idzie w parze z rosnącym przekonaniem, że to „naturalna” i mniej inwazyjna alternatywa dla farmakoterapii. Jednak najnowszy przegląd 64 badań przeprowadzony przez naukowców z Uniwersytetu Medycznego we Wrocławiu pokazuje, że THC nie jest obojętne dla układu rozrodczego ani dla rozwijającego się płodu. Eksperci wskazują, że kannabinoidy wpływają na centralne mechanizmy płodności, a skutki ich działania mogą być długofalowe – także dla przyszłych pokoleń.
Konopie i tytoń: niebezpieczne połączenie dla mózgu
Naukowcy z McGill University w Kanadzie odkryli, że używanie zarówno marihuany, jak i tytoniu, prowadzi do wyraźnych zmian w mózgu. Badania wskazują, że osoby korzystające z obu tych substancji częściej doświadczają depresji i lęku. Wyniki badań opublikowano w magazynie „Drug and Alcohol Dependence Reports”.
Flara wyniuchała narkotyki. Były ukryte w paczce
Ponad pół kilograma amfetaminy przechwycili funkcjonariusze Pomorskiego Urzędu Celno-Skarbowego podczas rutynowej kontroli przesyłek w sortowni w Pruszczu Gdańskim. Narkotyki ukryte w paczce zostały wykryte dzięki czujności psa służbowego Flara.