Dział poświęcony wpływowi substancji psychoaktywnych na działalność człowieka.
ODPOWIEDZ
  • 1709 / 11 / 0
@up
alkohol może powodować lub pogłębić depresje u nadużywających.
  • 1680 / 270 / 0
duldidaj pisze:
@london5 zgadzam się z Tobą w 100 procentach. Emotions are for the weak.
Pisałem podobnie jakiś czas temu, teraz widzę jakie to żałosne pozowanie na twarde niewzruszone niczym indywidua, na odseparowanych od uczuć chłodnych wannabe Dexterów Morganów czy innych Breivików. :nuts:
Największy przegryw na forum
  • 1709 / 11 / 0
To nie pozowanie a życie kolego. Może i jestem zepsuty ale wole to niż poddawanie się zbędnym mi emocjom :-)
Peace.
  • 5985 / 1237 / 43
No własnie widzę, że wszyscy jesteśmy marginesami społeczeństwa. I tak społeczeństwo nie akceptuje outsiderów, jest zatrute tradycją i moralnością a przecież nie wszyscy ludzie są "dobrzy".
Uwaga! Użytkownik london5 jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 989 / 76 / 0
Sto tysięcy ludu to spory margines jakby nie patrzeć.
Egoista, ale miły.
Narcyz, ale nie ostentacyjny.
Kłamca, ale wrażliwy.
Miło mi Cię poznać.
  • 1680 / 270 / 0
Ja tam się za żaden margines nie uważam.
Największy przegryw na forum
  • 343 / 6 / 0
Trudno stwierdzić jak narkotyki wpłynęły na mnie emocjonalnie, bo nie mam pojęcia jakim byłbym człowiekiem, gdyby nie przygody z nimi.

Preferuję psychodeliki i empatogeny. Czasem zapalę zioło/maczanę, bardzo sporadycznie stymulanty, a jeszcze rzadziej opio. Na pewno nie jestem płaski emocjonalnie. Wrażliwość, tęsknota, melancholia, empatia, radość, smutek, nie są mi obce, ale nabrałem do nich sporego dystansu i momentami czuję się z tych emocji wyprany. Ale coraz częściej zauważam, że to raczej tylko wkręta.
  • 206 / 2 / 0
Ja chyba od zawsze mialem problemy z emocjami i zauwazylem, ze pod wplywem THC (jakas rozsadna ilosc) jest u mnie o wiele wiele lepiej na tej plaszczyznie.
Uwaga! Użytkownik MsmokerJ nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1037 / 10 / 0
W tym wątku mowa jest raczej o efektach długofalowych - "po" a nie "pod wpływem". I szczerze wątpię, że THC pomaga emocjonalnie na dłuższą metę.
  • 206 / 2 / 0
Na dluzsza mete to nie wiem jeszcze, ale na krotsza mi pomaga.
Uwaga! Użytkownik MsmokerJ nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Rekordowa liczba zgonów po narkotykach w Berlinie. Nie żyje około 300 osób

Zażywanie narkotyków doprowadziło w ubiegłym roku w Berlinie do śmierci około 300 osób; to najwyższa odnotowana dotąd liczba - podała we wtorek agencja dpa, powołując się na dane Visty, berlińskiej organizacji zajmującej się pomocą uzależnionym.

Policjanci z warszawskiej Woli udaremnili przemyt narkotyków z Hiszpanii do Polski

Policjanci z warszawskiej Woli udaremnili międzynarodowy przemyt narkotyków i zabezpieczyli ponad 10 kg czystej kokainy ukrytej w specjalnych skrytkach pojazdu. Dzięki funkcjonariuszom narkotyki nie trafią na warszawski rynek, a osoby biorące udział w tym procederze, usłyszały zarzuty w prokuraturze i zostały tymczasowo aresztowane. Zatrzymanym mężczyznom może grozić kara do 20 lat więzienia.

Marihuana medyczna w wywiadzie stomatologicznym. Pytanie, którego nie warto pomijać

Jeszcze kilka lat temu marihuana medyczna kojarzyła się przede wszystkim z leczeniem przewlekłego bólu lub łagodzeniem dolegliwości u pacjentów onkologicznych. Dziś coraz częściej mówi się o jej stosowaniu także w depresji, zaburzeniach lękowych czy zespole stresu pourazowego. Nie oznacza to jednak, że skuteczność takiego postępowania została potwierdzona. Wyniki najnowszej metaanalizy wskazują, że dowody naukowe są w tym zakresie ograniczone, a w przypadku depresji brakuje dowodów z randomizowanych badań klinicznych.