Coś z czym nikt nie godzi się..."
Ja na termin (w SJ) nie czekałem długo - w zasadzie mogłem już być w 2 dni od telefonu, ale wtedy jeszcze nie byłem na 100% zdecydowany. Był to listopad więc chyba początek "najgorętszego" okresu. Przyjmowali ponad stan - tzn ostatni, który przyszedł, spał w kącie na świetlicy.
Nie wiem, czy mają tam metadon. W użyciu na pewno jest Bunondol. Kiedyś pacjenci zrobili włam do pokoju z lekami i z tego co wiem, najlepsze co znaleźli to właśnie Bunondol (1 ofiara śmiertelna).
Bardzo namawiali na ośrodek i gdybym chciał, to mógłbym przejść od razu po detoksie.
I jeszcze jedno: po co jest tam wymagane RTG płuc ?
Planuję tam iść tylko na detox od klonazepamu (6-8mg/dzień) a po ukończeniu i wypisaniu mi wszystkich papierów spadać do Nowego Dworku tak jak wcześniej miałem i dalej mam w planach. Ile taki detox może potrwać aby był w miarę bezbolesny i jaką obstawę lekową tam oferują w takim przypadku ?
Ważniejsze niż "Zanim weźmiesz jakikolwiek opioid zastanów się 150 razy".
15 kwietnia 2018tur3k pisze: Co do Suchego Jaru: tam na wejściu trzeba być czystym ? Wiem (jest napisane na stronie) że wymagany jest własny narkotest, ale to trochę bezsens, bo skoro ktoś idzie na detox to dlatego, że sam nie radzi sobie z zejściem z danej substancji. Chyba że chodzi o to, że np idąc tam na detox od BDZ nie ściemnił że jestem uzależniony od hery i ćpał za friko bunondol w kosmicznych dawkach. Jak ta kwestia wygląda ?
I jeszcze jedno: po co jest tam wymagane RTG płuc ?
Osobiście za każdym razem byłem naspawany jak skurwisyn , Ci w kolejce też ( przysypianie na kanapie etc )
Nie wiem po co wymagane jest RTG płuc, ale musisz mieć - bez Cię nie przyjmą.
Planuję tam iść tylko na detox od klonazepamu (6-8mg/dzień) a po ukończeniu i wypisaniu mi wszystkich papierów spadać do Nowego Dworku tak jak wcześniej miałem i dalej mam w planach. Ile taki detox może potrwać aby był w miarę bezbolesny i jaką obstawę lekową tam oferują w takim przypadku ?
Będą Cie pytac , czy chcesz na Dworek, możesz też się dostać na listę innych ośrodków. Dopytaj na miejscu i pozdrów Karolinę :D jeśli jeszcze tam pracuje.
Jak coś pytaj, priv czy tutaj. Ogólnie placówka godna polecenia.
Dasz radę mordo :)
Też zastanawiałem się, po co rentgen płuc (czy z braniem opio wiążą się jakieś choroby płuc?)
Nie trzeba było mieć narko-testów - teraz czytałem, że trzeba. Zapewne po to, by zweryfikować, że pacjent ma we krwi to, co deklaruje.
Pacjenci szukają ulgi w bólu. Jak zmienia się podejście do medycznej marihuany w Polsce
Od 2019 roku trwa złota era medycyny psychodelicznej
Narkomani i nędza. Niemcy wolą się tu nie zapuszczać. "Sytuacja nie do przyjęcia"
Rząd za, kantony przeciwko: Czy Szwajcaria zalegalizuje marihuanę?
Parlament federalny chce zdekryminalizować konopie indyjskie w Szwajcarii. Jednak już etap konsultacji pokazuje, że sprzeciw wobec projektu jest duży.
Straż Graniczna zatrzymała ośmiu przemytników wykorzystujących balony meteorologiczne
Funkcjonariusze Podlaskiego Oddziału Straży Granicznej zatrzymali kolejnych ośmiu przemytników wykorzystujących balony meteorologiczne do przemytu papierosów z Białorusi do Polski - poinformował w piątek (13.02) szef MSWiA Marcin Kierwiński. Dodał, że w tym roku w podobnych sprawach zatrzymano łącznie 16 osób.
Najgroźniejsza tajemnica starożytnej Grecji? Napój z Eleusis mógł zawierać halucynogen spokrewniony
Toksyczny sporysz, pasożytniczy grzyb wytwarzający alkaloidy powiązane chemicznie z LSD, mógł po odpowiedniej obróbce stać się halucynogenem używanym podczas misteriów eleuzyjskich – wynika z badania opublikowanego 13 lutego 2026 roku w „Scientific Reports”.