30 lipca 2019wartburg pisze: Postanowiłem podzielić się z Wami jak wyglądał mój detox, dzisiaj mija 20 dzień na czysto.
Także zdrowia i wytrwałości.
Szczęście dla mnie, że nie mam w tej chwili i przez najbliższe 10 dni nie będę mieć kompletnie możliwości zdobycia jakiegokolwiek opio.
Ostatnie ostrzeżenie za offtop - wildwolf.
Wracając jednak do sulfogwajakolu - zażywany w dużych dawkach może podrażniać błonę śluzową przewodu pokarmowego, prowadąc szybko do jego owrzodzenia. Przedawkowanie objawia się utratą przytomności, drgawkami, a nawet zatrzymaniem pracy serca, a w przypadku nie otrzymania pomocy medycznej w krótkim czasie - zgonem chorego.
Także, lepiej wydać parę złociszy więcej na Antka, z którego paracetamol jest bardzo prosto odseparować od ekstraktu kodeiny. Warto dbać o zdrowie, ćpać można dłużej ;)
01 sierpnia 2019Jaylin pisze: Ja jestem tydzień bez morfiny i tak jak do tej pory trzymałam się naprawdę dobrze, to teraz dopadł mnie taki głód psychiczny, że to jest koszmar.
Szczęście dla mnie, że nie mam w tej chwili i przez najbliższe 10 dni nie będę mieć kompletnie możliwości zdobycia jakiegokolwiek opio.
Ale nie wiem, jakoś nie wierzę w to, że uda mi się rzucić raz na zawsze
Śmierć na zamówienie. Z dostawą na oddział psychiatryczny
Psychodeliki w szczepionkach i piwie. Ujawniono tajne dokumenty CIA
Jedna dawka "molekuły duszy" może pokonać depresję na pół roku
Kawa - budzi i wydłuża życie
Przez dziesięciolecia ukazywały się badania, których autorzy wskazywali, że kawa ma korzystny wpływ na organizm. Jej picie łączono z dłuższym życiem i zmniejszonym ryzykiem chorób chronicznych. Jednak dokładny mechanizm tego działa nie był znany. Teraz naukowcy z Texas A&M University odkryli, że związki zawarte w kawie oddziałują na receptor białkowy NR4A1, który odgrywa istotną rolę w ochronie organizmu przed chorobami związanymi z wiekiem.
Marihuana i tytoń zmniejszają objętość mózgu. Te konkretne obszary ulegają zmianom
Marihuana i tytoń wpływają niekorzystnie na mózg. Analiza ponad 103 badań z udziałem ponad 72 tys. osób pokazuje, że używanie marihuany i palenie tytoniu wiąże się ze zmniejszeniem objętości mózgu. Naukowcy wskazują konkretne obszary, takie jak ciało migdałowate, hipokamp i istota szara, które ulegają zmianom.
Badanie: użytkownicy psychodelików mogą inaczej przetwarzać emocje
Użytkownicy psychodelików inaczej przetwarzają emocje, m.in. szybciej rozpoznają zagrożenie - wynika z badania UJ. Kierujący nim prof. Michał Bola podkreślił, że przeciera ono szlaki w obszarze neuroobrazowania użytkowników psychodelików, jednak pełne zrozumienie ich wpływu na mózg wymaga wielu lat pracy.