Leki przeciwdepresyjne, tymoleptyki - SSRI, SNRI, iMAO, TLPD i inne
Zobacz też: Wikipedia
Czy preparaty z Sertralina pomogly Ci w leczeniu twoich zaburzen?
Tak, bardzo pozytywnie
366
36%
Tak, ale mialem przy niej problemy
334
33%
Nie, to straszny syf, opoznia orgazm!
129
13%
Nie, nie dziala.
196
19%

Liczba głosów: 1025

ODPOWIEDZ
  • 248 / 86 / 0
@dlaczegojaja bardzo możliwe, że tak. Zrezygnuj z alko/dragów przynajmniej do czasu rozkręcenia się leku (chociaż najlepiej byłoby całkiem, te leki nie lubią się z subst. psychoaktywnymi). Ale bierz nadal tak jak miałeś to pierwotnie rozpisane, nie wydłużaj pobytu na 1/2 dawki bo to bez sensu. 50mg to i tak nie jest duża dawka, na 90% będziesz musiał zwiększyć do 100mg bo efekt będzie za słaby lub nawet żaden. Jeśli nie będzie widocznej poprawy po miesiącu to nie zniechęcaj się, u mnie sertra trybi dopiero od 100mg, na 50mg to tak jakbym cukierki jakieś łykał. Generalnie 50mg mało kogo zadowala.
  • 69 / 9 / 0
Po tym leku można cały dzień w łóżku przeleżeć na netflixie. Teraz tak mam, wczoraj pod rząd obejrzałem Alien vs Predator 1 i 2 prawie 4 h poza tym słuchałem muzyki cały dzień. Ale wyciszenie jest bardzo zauważalne, można się zrelaksować aż za dobrze. Duże parcie na kofeinę za to mniejsze na nikotynę.
  • 1684 / 271 / 0
Zacząłem brać 100 mg sertry kolejny raz, bodajże dwukrotnie już do niej podchodziłem ale wtedy brałem za krótko żeby mogła się rozkręcić i niepotrzebnie ją skreśliłem, teraz chcę dać jej więcej czasu i jak będzie trzeba dojść do 200 mg. Biorę jednocześnie 225 mg wenlafaksyny i 400 mg sulpirydu, od lat nie jadę już tylko na jednym leku bo zdążyłem już brać wszystkie prawie i teraz szukam dobrego combo, do niedawna dobrze szło z fluoksetyną ale chyba się wypaliła.
  • 56 / 3 / 0
@zburzony zamiast łykać te ssri w końskich dawkach zainteresuj się leczeniem LSD i psylocybiny tu już nie chodzi o samą podróż i wewnętrzne doświadczenia ale zmiany biochemii mózgu są badania kliniczne gdzie 1x dawka trufli 25g daje taki sam efekt co pół roku na escitaloprsmie dołączając do tego LSD dobrze się naładujesz serotoninowo oraz odbudujesz neurony.
ODPOWIEDZ
Newsy
Wolne Konopie pukają do drzwi Prezydenta. Czy wykaże się większą odwagą niż Donald Tusk?

Walka o depenalizację posiadania marihuany wchodzi na najwyższy szczebel państwowy. Podczas gdy rząd Donalda Tuska konsekwentnie blokuje jakiekolwiek zmiany w polityce narkotykowej, zwracamy się bezpośrednio do Głowy Państwa. Czy prezydent Karol Nawrocki stanie po stronie wolności obywatelskich i zdrowego rozsądku?

Fernando i Horacio gotowali "metę", teraz grozi im 20 lat więzienia

Poszukujący pracy obywatele Meksyku trafili, przez Hiszpanię, do gminy Osielsko. Tak brzmiały tłumaczenia zatrzymanych. Teraz w sądzie rozpocznie się proces dwóch obcokrajowców i Marcina P., właściciela posesji, na której działała fabryka metamfetaminy.

Młodzi dorośli piją więcej alkoholu, gdy łączą go z marihuaną

Nowe badania wskazują, że wśród młodych osób dorosłych sięgających zarówno po alkohol, jak i marihuanę, dni, w których używają obu substancji, wiążą się z wypiciem większej ilości drinków. To właśnie ta zwiększona ilość alkoholu jest kluczowym mechanizmem prowadzącym do bardziej negatywnych konsekwencji.