/EDIT/Oczywiście zero alkoholu czy innych dragów. W moim przypadku (antydepresyjnie) mam wypisaną medyczną mj w tym samym gabinecie lekarskim co ssri. Małe ilości w ogóle nie pogorszyły (uwaga: w moim przypadku! nie polecam) efektów SSRI które weszły w ogóle o wiele wcześniej, niż się spodziewałem. Fart, bo można również trafić na lek który i po miesiącu wcale nie ruszy i szukanie dalej.
U mnie po paru dniach minęło fajne nakręcenie i stymulacja, szkoda ale nadal jest jeśli chodzi o apatię lepiej niż wcześniej. Przez kilka dni budziłem się z jebanym lękiem i musiałem ratować alprą ale już się to uspokoiło. Biorę 100 mg i będę się starać nie zwiększać dawki za szybko, tym bardziej że biorę jeszcze inne leki.
Czechy luzują prawo konopne. Duży krok naprzód, ale z gwiazdką
Śmierć na zamówienie. Z dostawą na oddział psychiatryczny
Rzetelna historia kryminalizacji konopi (USA + kontekst międzynarodowy)
Pozostałości nielegalnej destylarni whisky w szkockim Highlands
Dobrze, że wcześniej nie znalazła tego skarbówka, bo zniszczyłaby ten piękny kawałek historii. Na szczęście przetrwał i dostarczył silnego dowodu, że kamienna struktura w Ben Lawers National Nature Reserve służyła do nielegalnej produkcji whisky.
Magiczne grzyby w walce z uzależnieniem od nikotyny - przełom czy obiecujący eksperyment?
Nowe badania sugerują, że psylocybina - substancja psychoaktywna zawarta w tzw. "magicznych grzybach" - w połączeniu z psychoterapią może znacząco zwiększyć skuteczność rzucania palenia. Choć wyniki są obiecujące, naukowcy podkreślają potrzebę dalszych badań.
Mieszkańcy protestują. Sklep z marihuaną blisko parku i autobusów szkolnych
Grupa rodziców ze Scarborough sprzeciwia się planom otwarcia sklepu z marihuaną, który – jak podkreślają – miałby powstać naprzeciwko ruchliwej strefy autobusów szkolnych.