Leki przeciwdepresyjne, tymoleptyki - SSRI, SNRI, iMAO, TLPD i inne
Zobacz też: Wikipedia
ODPOWIEDZ
  • 586 / 125 / 0
@5matrix
Ze stimami bardzo ostrożnie bo nieprzewidywalne efekty możesz mieć.
Cardio problemy i z krążeniem (również zapaść), psychozy, lęki i myślę że zdecydowanie łatwiej o rysy psychiczne przez to NIEBEZPIECZNE POŁĄCZENIE DYSOCJANTÓW ZE STYMULANTAMI.
Pamięć zaczynała mi szwankować po około miesiącu lub dwóch nawet a dodatkowo zanikały najbardziej obiecujące efekty więc robie pseudo-cykle i przerwy dzięki czemu memantynka więcej mi daje niż brana dzień w dzień.
Ma do siebie też to że nie czujemy się bardzo otępiali o ile wgl ale ktoś podczas rozmowy z nami z czasem zauważy zmiany zachowań i odklejke która występuje szczególnie przy większych dawkach niż te 20mg brane codziennie i że stymulantami.
Polecam ci odpuścić stimy lub chociaż używać ma zmianę że jednego dnia np wieczorem wrzucasz memantyne po to żeby drugiego dnia czuć działanie i nie dodawać kolejnej dawki do stima który już obciąża mocno organizm jednak.
Nie wiemy dokładnie jak wpływa mixowanie stimoow z dyso ale z doświadczenia politoksy wiem że bardzo to ryje psychike i znajomi którzy mieli to w dupie a bez depresji i innych zaburzeń całe życie - musieli zacząć terapie i dostawali/dostają przeciwpsychotyczne leki (neuroleptyki). Już nigdy nie ci sami ludzie.
  • 287 / 140 / 0
@techniczny nie uzywam dyso
  • 586 / 125 / 0
@5matrix
Memantyna też jest dysocjantem i to dużym potencjale do wzmcniania negatywnych skutków brania stymulantów.
Jakie stimy jeśli mogę wiedzieć?
  • 287 / 140 / 0
@techniczny MPH, bupropion, wortio, dulo, wenla

od swieta piko ale to serio moze raz w miesiacu

w nastepnym miesiacu dojdzie do tego Modafinil

ale ja mam adhd, stimy na mnie inaczej dzialaja

obnize, na nastepnej wizycie do 20mg memantyny
  • 586 / 125 / 0
@5matrix
Lepiej zmniejsz sobie dawki tak żeby działanie odpowiadało tym przed memantyną.
Ja ci nie wrogiem a ostrzegam tylko bo dyso ze stimami potrafi szkód narobić.
A widzę że sporo mieszasz i musi to obciążać układ nerwowy mocno. Chociaż z drugiej strony memantyna działa neuroprotekcyjne więc who fucking know
  • 287 / 140 / 0
@techniczny
dokładnie to bedzie wygladalo tak:

1.Wortioksetyna 20mg
2.Wenlafeksyna 450mg
3.Duloksetyna 120mg
4.Welbox 450mg
5.Mirtor 45mg
6.Concerta 36mg x 4
7.Actimodan 100mg
8.Memantyna 20mg
9 klonazepam 2mg x2 (w razie “wu”, nie codziennie)
  • 586 / 125 / 0
@5matrix

Wiele w ćpuńsko-lekomańskim życiu widziałem ale twoja rozpiska wygląda jak lista leków dla całej rodzinki.
Mam nadzieję że memantyna tak jak mi pozwoli tobie również ograniczyć te mieszające (tym bardziej w takich połączeniach) w układzie nerwowym substancje.
Mam wrażenie że nie wypisuje ci tego jeden lekarz bo to pokurwione combo.
Trzymam kciuki za leczenie
  • 348 / 264 / 0
@5matrix Wortioksetyna wywołuje efekt że chce się rzygać, Zofran może w tym pomóc jak podbijesz do odpowiedniego heh lekarza. Ale ja bym uważał z tyloma aktywizującymi de fakto substancjami. Same w sobie nie są groźne, ale jest ich dużo a wiadomo im człowiek starszy tym ryzyko że siądzie serducho... jeszcze energole pewnie i kawusia. Uważaj, ale zwłaszcza na klonazepam i concerte no i troche welbox bo to one najbardziej wpierdalają. nie powiem, ja też mam combo, ale konsultuje się z lekarzem i jak coś jest "nie tak" to będzie coś zmienione itp. Np mialem problem bo defakto 3 subtancje jakie się "łączyły" usypiały w kurwe że chodzić nie mogłem, jak z sztangą i po alkoholu xD na antydepresant przynajmniej 40 mg fluo nie odczuwam uboków
null
  • 287 / 140 / 0
@techniczny jeden lekarz, ostatnio bylo 13 pozycji także ograniczam :D
@GABAhater nie mam mdłosci ani nic podobnego po niczym
  • 348 / 264 / 0
Ten lek akurat w większych dawkach jest znany z uboku tego, ale co organizm to inna reakcja @5matrix Ja na inne reagowałem chujowo - raz lepiej, raz gorzej (SSRI I Wortio) a na fluoksetynę (nie chcę wykrakać) reaguję ok a już połowa do 80 mg więc za 3 dni podwyżka znowu i prawie w domu i czekać na efekty :) Życzę zdrowia!
null
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Rytuały, narkotyki i przestępstwa seksualne. Są zarzuty dla fałszywego szamana

Mężczyzna z Gryfina (woj. zachodniopomorskie), Dariusz T. przedstawiał się jako uzdrowiciel, radiesteta, bioenergoterapeuta i praktyk kambo. Jego działalność, która miała pomagać osobom zmagającym się z traumami i depresją, okazała się jednak przykrywką dla niebezpiecznych praktyk i przestępstw. 62-latek oskarżony jest o przeprowadzanie "rytuałów" przy użyciu roślin psychoaktywnych i przestępstwa o charakterze seksualnym.

Trump: sześciu przemytników zginęło w naszym ataku na łódź transportującą narkotyki

Prezydent USA Donald Trump poinformował, że amerykańskie siły we wtorek przeprowadziły atak na łódź u wybrzeża Wenezueli, którą według wywiadu przemycano narkotyki. Zginęło sześć osób, które Trump nazwał „narkotykowymi terrorystami”.

Brazylijska roślina jurema preta skuteczna w walce z depresją.

Brazylijska roślina jurema preta, używana od wieków w rytuałach rdzennych mieszkańców, przyciąga uwagę naukowców jako możliwy środek w leczeniu depresji. Zawiera silnie działające DMT – psychodelik, który może przynieść szybką poprawę nastroju. Choć wyniki badań są obiecujące, eksperci podkreślają, że to nie jest lek dla każdego.