Leki przeciwdepresyjne, tymoleptyki - SSRI, SNRI, iMAO, TLPD i inne
Zobacz też: Wikipedia
ODPOWIEDZ
  • 6 / 1 / 0
A faktycznie, zapomniałem powiedzieć o tym. Przy drugiej próbie praktycznie wcale nie miałem lęków za dnia, za to miałem koszmary dość straszne. Ale się uspokoiły po tych paru miesiącach. Jeśli chodzi o lęki za dnia, to myślę że dzięki temu że generalnie nastrój się minimalnie polepszył to raczej się zmniejszyły. Dzięki polepszonemu nastrojowi było mi łatwiej się z nimi racjonalnie, psychologicznie poradzić.
  • 4 / 1 / 0
ja juz po 1 msc. testowania bupropionu i szczerze mam wrażenie, że zycie zmieniło bardzo na lepsze. Przede wszystkim chce sie robic duzo rzeczy - w moim przypadku zaczęłam lubić znowu sprzątać, ogarniać sprawy bieżące i tu dopisze (z przymrużeniem oka), że znalazłam swietna prace, bo chcialo mi wziąć za cv'ki i rozsylac jak automat i jeździć po miejscach. Jrdyne zastrzeżenie - nie będzie to dla każdego, bo ja w międzyczasie jeszcze przyjmuje wenlafaksynę z pregabaliną plus CZASAMI ratuje sie alprazolamem, gdyz potrafi ten lęk uderzyć z tylu glowy nagle, ale nie tak jak kiedys, ze łapały mnie ciarki, brak mozliwosci wzięcia oddechu i momentalnie zastygalam. Teraz lek sie objawia po prostu checia ucieczki, wiec tutaj różnie bywa. Czasami kolorowo, a czasami to, co wyzej, jednak zmiany oceniam stanowczo na plus. Dalej szukam złotego srodka dla siebie - wlasciwie teraz czuje, ze jestem juz blisko. Jakby ktoś mial spostrzeżenia do w/w mieszanki to z chęcią poczytam, bo kolejna wizyta u magika za dłuższy czas:)
  • 1 / / 0
Dostałem bupropion 150mg na ADHD, chyba na testowanie czy pomoże bo i tak dostałem skierowanie na badania kardiologiczne i inne badania krwi aby wejść na medikinet.
Pierwsze 3 dni totalnie nic nie czułem, od 4 do 7 dostałem takiej depresji, że myślałem aby to wyjebać. Mialem kiedyś epizod depresyjny w życiu dawno temu i nagle też dostałem od brania bupio. Ale postanowiłem, że przetrwam. Dziś jest 9 dzień, jest w sumie na granicy placebo. Mam wrażenie ze łatwiej mi się wstaje, ale w sumie ostatnie 4 dni odpocząłem na wsi wiec to może przez to.
Ludzie tu piszą o pobudzeniu, jakimś magicznym pierwszych dniach, a ja w sumie nic nie czuje.
Mam zamiar brać do 30 dnia, bo wtedy mam wizyte u psycho i zobaczymy czy pojdziemy w medikinet. Podobno może zacząć działać po 3 czy nawet 5 tygodniach, zobaczymy.

Takie luźne przemyślenia na temat tego leku.
  • 126 / 18 / 0
Jednak dupa, nie będę brał bupropionu, to nie jest lek dla mnie. Spotęgowanie stresu i osłabienie plastyczności poznawczej są nieakceptowalne. A nawet depresyjność się nasiliła. No cóż, mam specyficzny, wrażliwy na leki organizm
  • 171 / 22 / 0
01 sierpnia 2026Darknes17 pisze:
Dostałem bupropion 150mg na ADHD, chyba na testowanie czy pomoże bo i tak dostałem skierowanie na badania kardiologiczne i inne badania krwi aby wejść na medikinet.
Pierwsze 3 dni totalnie nic nie czułem, od 4 do 7 dostałem takiej depresji, że myślałem aby to wyjebać. Mialem kiedyś epizod depresyjny w życiu dawno temu i nagle też dostałem od brania bupio. Ale postanowiłem, że przetrwam. Dziś jest 9 dzień, jest w sumie na granicy placebo. Mam wrażenie ze łatwiej mi się wstaje, ale w sumie ostatnie 4 dni odpocząłem na wsi wiec to może przez to.
Ludzie tu piszą o pobudzeniu, jakimś magicznym pierwszych dniach, a ja w sumie nic nie czuje.
Mam zamiar brać do 30 dnia, bo wtedy mam wizyte u psycho i zobaczymy czy pojdziemy w medikinet. Podobno może zacząć działać po 3 czy nawet 5 tygodniach, zobaczymy.

Takie luźne przemyślenia na temat tego leku.
Kto Ci diagnozuje ADHD?
  • 3 / / 0
04 sierpnia 2026epiphone pisze:
Jednak dupa, nie będę brał bupropionu, to nie jest lek dla mnie. Spotęgowanie stresu i osłabienie plastyczności poznawczej są nieakceptowalne. A nawet depresyjność się nasiliła. No cóż, mam specyficzny, wrażliwy na leki organizm
Ja mialem to samo, do tego doszlo jeszcze wkurwienie niemozebne. A psychiatra twierdzil ze to jest breakthrough w leczeniu rzeczy typu lęki, depresja, fobia społeczna, uzależnienie. Kosztuje krocie, a działa jakby chciał a nie mógł. Chyba od czasu wziecia bupropionu zaczely mi sie pierwsze ataki paniki.
  • 302 / 92 / 0
04 sierpnia 2026epiphone pisze:
W takim razie polecam wenlafaksynę, idealny kompromis między przeciwlękowymi SSRI a pobudzającym bupropionem. Dla mnie bupropion też był zbyt "nachalny", energii dodawał i owszem ale przez nasilenie lęku nie byłem w stanie jej na coś konkretnego ukierunkować. Na 150mg wenlafaksyny mam więcej energii i jednocześnie czuję że wszystko jest pod kontrolą, najlepszy antydepresant jaki jadłem do tej pory. :*
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Produkcja metamfetaminy dla meksykańskiego kartelu? Są kolejne zatrzymania

Czterech Polaków podejrzanych jest o współdziałanie z Meksykanami, nieprawomocnie skazanymi w maju na 10-11 lat więzienia za wytwarzanie na dużą skalę metamfetaminy - poinformowała prokuratura. Możliwości produkcyjne zlikwidowanego przez CBŚP w Podlaskiem laboratorium sięgały 800 kg narkotyków.

Oświęcim. Zasnął na ławce miał przy sobie torbę narkotyków

Policjanci z Ogniwa Patrolowo-Interwencyjnego oświęcimskiej komendy Policji podczas patrolu zatrzymali 18-letniego obywatela Ukrainy. Nastolatek posiadał przy sobie torbę z kilkoma rodzajami narkotyków. Jest podejrzewany o posiadanie znacznych ilości środków odurzających.

CBŚP rozbiło „rodzinny” gang przemytników narkotyków. 12 osób z zarzutami

Funkcjonariusze Centralnego Biura Śledczego Policji, działając wspólnie z Prokuraturą Okręgową w Krakowie, rozbili zorganizowaną grupę przestępczą podejrzaną o przemyt znacznych ilości narkotyków z Hiszpanii do Polski oraz ich dalszą dystrybucję. W wyniku skoordynowanej akcji przeprowadzonej na terenie województwa śląskiego i małopolskiego zatrzymano 11 osób, a łącznie zarzuty usłyszało 12 podejrzanych.