Leki przeciwdepresyjne, tymoleptyki - SSRI, SNRI, iMAO, TLPD i inne
Zobacz też: Wikipedia
ODPOWIEDZ
  • 174 / 36 / 0
20 grudnia 2019lazymilk pisze:
Miałeś problem z libido na paro?
Brałem paro na przedwczesny wytrysk
Uwaga! Użytkownik mrwelladjusted nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 134 / 3 / 0
@mrwelladjusted Wiem, ale czy miałes uboka o takim charakterze jak wspomniałem?

Nie cytujemy posta bezpośrednio nad swoim. taurinnn
  • 174 / 36 / 0
20 grudnia 2019lazymilk pisze:
Wiem, ale czy miałes uboka o takim charakterze jak wspomniałem?
Po paroksetynie miałem wydłużony czas do wytrysku o wieeeeele, ale libido było na bardzo podobnym poziomie. Czasami zdarzał się tylko kłopot z erekcją, ale poza tym wszystko było okej
Uwaga! Użytkownik mrwelladjusted nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 270 / 26 / 0
Jest sens zwiększać dawkę z 10mg do 15mg w przypadku kiedy w sumie jest wszystko ok tylko brakuje trochę mocniejszego efektu przeciwlękowego? Jestem od 5tyg i nie mam żadnych uboków w sumie i bardzo dobrze się czuję . Lekarz twierdzi, że mogę spróbować lecz może ktoś miał już taki dylemat i może się ten temat wypowiedzieć.
Uwaga! Użytkownik ludecki12 nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 561 / 55 / 0
To tak jak z ćpaniem, jeśli czujesz niedosyt to dorzucasz. 10 mg to standardowa dawka, ale jednak te 10 mg to jest trochę za słabo na lęki, wg mojej opinii.
  • 52 / 3 / 0
22 grudnia 2019ludecki12 pisze:
Jest sens zwiększać dawkę z 10mg do 15mg w przypadku kiedy w sumie jest wszystko ok tylko brakuje trochę mocniejszego efektu przeciwlękowego? Jestem od 5tyg i nie mam żadnych uboków w sumie i bardzo dobrze się czuję . Lekarz twierdzi, że mogę spróbować lecz może ktoś miał już taki dylemat i może się ten temat wypowiedzieć.
Musisz sam spróbować, możesz mieć tak ze przeciwlekowo zadziała lepiej ale kosztem czegoś innego, np. Libido spadnie ci do zera lub będziesz śpiący chodził cały dzień
  • 5217 / 924 / 0
Jak mam wierzyć w leczenie psychiatry na NFZ, skoro wchodząc do gabinetu czuje mega depresyjne wibracje tego miejsca, wita mnie smutna mina doktora i zero entuzjazmu .
Na biurku stoją reklamy dwòch lekòw "Pralex(escitalopram)" i Ketipinor (Ketrel)
A doktor zgadnijcie, jakie leki mi przypisuje?
-Nie mogę spać doktorze, już 200 ketrelu mnie nie usypia
-dobrze, to zwiększymy dawkę Ketipinoru"
Ketipinor jest chujowym zamienikiem.
Dajcie spokòj. Jak wierzyć w to, że ten człowiek chce mi pomòc ?
Zastanòwcie się, czy lekarzom potrzeba zdrowych pacjentòw?
Nie ma z nich pieniędzy przecież.

Wiem że ćpam lecząc się, nie jestem też w porządku. No ale brak mi przekonania do leczenia przez tego człowieka.
Wasi psychiatrzy też tacy są? Żywe reklamy firm farmaceutycznych etc
The beautiful thing about DMT is that it makes no sense at all, but everything makes sense at the same time!
The methapor of Life

ledzeppelin2@safe-mail.net
  • 270 / 26 / 0
U mnie ostatnia wizyta wyglądała tak :
Dzień dobry, leczę sie escitalopramem oraz alprazolamem. Aktualnie jestem w drugim miesiącu leczenia ssri a afobam używam doraźnie.
- W takim razie recepta 3 opakowania esci i opakowanie alpry.
Wizyta trwała najwyżej 90 sekund.

PS. Zwiększenie dawki zrobiło mi mega chęć na alko i opio...
Uwaga! Użytkownik ludecki12 nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 365 / 103 / 0
Czy ktoś z was miał podobny problem i poradził sobie z nim? Bo mnie już krew zalewa...
Trzeci raz staram się odstawić escitalopram. Jakaś tam depresja bla bla bla... Raz dziennie biore10mg od 3 lat. Jak nie wezmę tabletki na 3 dzień to mam takie dziwne... Hmm jak ruszę oczami to się w obrazie gubię. Wkurwia mnie to niesamowicie. Taka odrealniona jestem. Schodzenie z dawki powoli też wywoływało podobne efekty....
Nie chce tego brać cały czas.... Już chyba wystarczy
Lepiej trzymać nos w książkach niż w cudzych sprawach 📖
  • 3649 / 998 / 2
@jasimalgosia, to są objawy odstawienne. Jak z narkotyków, trzeba bardzo powoli z tego schodzić. Jeśli nie pomaga podzielenie dawki na 2, to podziel na 4 i weź 3/4 i schodź z tego. Pod kontrolą lekarza(!). Ewentualnie porozmawiaj z lekarzem prowadzącym o wprowadzenie bupropionu do terapii, jako drugiego antydepresanta. Niektórzy mają opory - bo niby powinno brać się jeden antydepresant, ale to kwestia rozsądku lekarza i pacjenta, żeby oba przyjmować bezpiecznie. bupropion włączasz, a powoli schodzisz z SSRI. Powoli znaczy - kurwa mega powoli. Niektórym się wydaje, że po paru latach brania SSRI tak po prostu można zejść w ciągu 2 tygodni. Nie można. Zazwyczaj objawem jest przywrócenie depresji (tu się kłania "skuteczność" SSRI), a także takie cuda jak brain zaps i inne, które już opisywałem na forum. Nie mam pojęcia, ile w twoim wypadku trwało by takie schodzenie. U mnie escitalopram i po 2 miesiącach pozostawił ślad uboków. Także i to opisywałem na forum.
Gdy możesz być kim chcesz. Bądź sobą. No chyba, że możesz być Son Goku, wtedy zawsze bądź Son Goku.
Posiąść wszelką wiedzę leży w zasięgu możliwości człowieka ~ Leonardo da Vinci
Szukaj mnie na: https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/
ODPOWIEDZ
Newsy
Premie za alkohol w Biedronce. Związki zawodowe są oburzone

Związki zawodowe alarmują w sprawie nowego programu motywacyjnego w sieci Biedronka. Jak wynika z wewnętrznego dokumentu, pracownicy najlepszych sklepów mają otrzymać premie finansowe za najwyższe wyniki w sprzedaży alkoholu. Sprawa — zdaniem związkowców — budzi poważne wątpliwości prawne i etyczne, dlatego zamierzają oni podjąc poważne kroki.

USA: Donald Trump usunie marihuanę z listy najcięższych narkotyków?

Stało się to, o czym spekulowano od miesięcy. Donald Trump, mimo oporu konserwatywnego skrzydła własnej partii, ma sfinalizować proces reklasyfikacji marihuany. Konopie mają trafić z surowego Wykazu I (gdzie są traktowane na równi z heroiną) do łagodniejszego Wykazu III substancji kontrolowanych.

Trump uznał fentanyl za broń masowego rażenia. „Używają go, by zabijać Amerykanów”

Prezydent USA Donald Trump podpisał w poniedziałek rozporządzenie uznające fentanyl za broń masowego rażenia. W uzasadnieniu stwierdził, że „wrogowie USA używają go, by zabijać Amerykanów”. Oświadczył zarazem, że rozważa złagodzenie federalnych restrykcji obejmujących marihuanę.