Dyskusja o głównym alkaloidzie opium, oraz jego półsyntetycznej pochodnej.
Więcej informacji: Morfina w Narkopedii [H]yperreala,Heroina w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 20 / 4 / 0
Prawda, ja po 14 dniach detoksu, jak jebłem 200 MST to mnie poskładało tak, że oddechu nie mogłem złapać. Przerwa wiadomo obniża tolerancje. Już rok nie wale majki bo źródło pękło...
Potem słowa do ziomka w oparach ze skrętów by uważał
Na co na wszystkich konfidentów
Na kurewską rasę przyczajonych agentów
Pozdrawiam wszystkich zielonych konsumentów
  • 36 / 9 / 0
05 września 2017tur3k pisze:
Klasyczne opio (kodeina, morfina, oksykodon, heroina, fentanyl, itp) nie stwarzają niebezpiecznych interakcji z iMAO (moklobemid, selegilina). iMAO raczej osłabi jedynie działanie kodeiny, zachować ostrożność (a najlepiej przerwę pomiędzy jednym i drugim) należy w przypadku tramadolu i petydyny z powodu możliwości wystąpienia zespołu serotoninowego.
Każdy co innego jak ten stan wiedzy wygląda na dzień dzisiejszy ?
  • 3225 / 911 / 5
Miał ktoś styczność? Opłaca się to?
IMG_20220120_171904.jpg
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
https://hyperreal.info/talk/viewtopic.php?t=69736&hilit=Chef&start=170
Podziel się posiłkiem
  • 1100 / 273 / 0
200mg za 15 euro? w postaci zdaje się ciężkowstrzykiwalnej? średnio-słabo
Uwaga! Użytkownik 3ldritch nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 3225 / 911 / 5
Ja oral only.
https://hyperreal.info/talk/viewtopic.php?t=69736&hilit=Chef&start=170
Podziel się posiłkiem
  • 2990 / 1648 / 35
20 stycznia 2022Anabolik2 pisze:
05 września 2017tur3k pisze:
Klasyczne opio (kodeina, morfina, oksykodon, heroina, fentanyl, itp) nie stwarzają niebezpiecznych interakcji z iMAO (moklobemid, selegilina). iMAO raczej osłabi jedynie działanie kodeiny, zachować ostrożność (a najlepiej przerwę pomiędzy jednym i drugim) należy w przypadku tramadolu i petydyny z powodu możliwości wystąpienia zespołu serotoninowego.
Każdy co innego jak ten stan wiedzy wygląda na dzień dzisiejszy ?
Preparatu nie należy stosować równolegle z inhibitorami MAO (ponieważ może nastąpić pobudzenie lub zahamowanie czynności ośrodkowego układu nerwowego wraz z nadciśnieniem lub niedociśnieniem). Inhibitory MAO (MAO jest skrótem od monoaminooksydaza – jeden z enzymów tkankowych) to leki stosowane między innymi w leczeniu depresji z lękiem i depresji atypowej, a także niedociśnienia tętniczego. Do tej grupy należą między innymi moklobemid i selegilina.
Leczenie morfiną można rozpocząć 14 dni po zaprzestaniu przyjmowania inhibitora MAO.
Uwaga! Użytkownik AnnaS nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 118 / 25 / 0
Ogólnie I-MAO, czy to A czy B z niczym praktycznie nie wolno stosować do 14 dni. Ja to rozumiem, jednak wiem też, że ćpuny opiatowe na głodzie, którzy zeszli akurat przykładowo z moklobemidu- antydepresantu I-MAO nie będą czekać dwóch tygodni aż będą mogli bezpiecznie przywalić przykładowo morfinę IV. Prawdopodobnie też nic im się nie stanie. Piszę i podkreślam- prawdopodobnie. Tak więc nie polecam takich praktyk a wręcz szczerze odradzam.
Jednak już na pewno branie opio typu tramadol, petydyna czy oksykodon z I-MAO czy to A czy B może i prawdopodobnie źle się skończy.

Może @DexPL wyjaśni dlaczego łączenie czegokolwiek z inhibitorami MAO jest tak niebezpieczne i dlaczego konieczny jest aż 14 dniowy odstęp między tymi środkami a większością innych leków.
Uwaga! Użytkownik Maykell85 nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 3455 / 561 / 2
Re:
Post autor: Mefistofeles1945 »
03 września 2007Gum@ pisze:
Słuchaj....miałem ostatnio sporo tych doltardów. Co prawda setki to były ale to bez różnicy. Przez ten czas zastanawiałem się jak pozbyć się wosku z tabletki bo przy rozkruszeniu i rozpuszczeniu na łyżce ten wosk przeszkadzał tak bardzo że praktycznie się tego do pompki nie dało zacągnąć. Więc zrób tak:

Weż ręcznik i zmocz jego róg a następnie tym rogiem wytrzyj tabletke z "koloru". Zejdzie prawie natychmiast. Jak już będziesz miał ją białą to dobrze ją rozkrusz i wrzuć na łyżke. Zalej to powiedzmy pięcioma mililitrami wody i dobrze pomieszaj. Teraz najważniejsze. Zagotuj to na łyżce. Kiedy to zagotujesz to wosk (nie jestem pewien czy to akurat wosk ale w każdym razie jakiś glut który przeszkadzał w zaciąganiu) wytrąci się na powierzchni w postaci takiego białego gluta. Teraz weż zapałke najlepiej i zbierz z powierzchni co najmniej większość tego gluta. Nie bierz nic metalowego do zbierania go bo będzie się ześlizgiwał i rozbijał na mniejsze kawałki co utrudnia zbieranie. Jak go zbierzesz no to normalnie filterek z kawałka waty. Czyli wata ubita w kulke wielkości mniej więcej dwóch główek od zapałki wrzucona w tą wode na łyżce. No i teraz tylko przytykasz igłe do tej waty i zaciągasz płyn. Wuala!!! Teraz już będzie się zaciągać w miare elegancko. Niezły patent opracowałem co??? :cool: hehe
Takiego opisu zdejmowania wosku szukałem. Wielkie dzieki!
Uwaga! Użytkownik Mefistofeles1945 jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 118 / 25 / 0
To chujowy znalazłeś. Lepiej pokruszone tabletki włożyć w kartkę papieru, żelazkiem na srednie grzanie i wosk zostaje wchłonięty w papier. Jednak po co kombinować jak są Vendale, które oprócz otoczki, którą zmywasz wodą nie zawierają prawie żadnych wypełniaczy, do pompki zaciagasz płyn czysty jak woda. Jedyny minus to twardość tabletek. Ale co to dla nawet średniej kobitki rozwałkować tabletkę wałkiem/szklaną butelką czy czym tam rozgniatacie.
Uwaga! Użytkownik Maykell85 nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1100 / 273 / 0
No, doltardy to zdecydowanie najchujowsze tabletki z morfiną, jeśli chodzi o przerabianie. A co do vendalu, jak najbardziej zgoda, tylko trzeba na łyżce uważać, bo o ile pamiętam, mocno się pienią. Ale cały syf się skleja w gumkę, a roztwór wychodzi klarowny.
Uwaga! Użytkownik 3ldritch nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Irvin Rosenfeld: Człowiek, który wypalił 120 000 jointów od rządu USA

Wyobraź sobie, że co 25 dni listonosz puka do Twoich drzwi i wręcza Ci przesyłkę od rządu federalnego. W środku nie ma jednak pism z urzędu skarbowego, lecz metalowa puszka przypominająca opakowanie od kawy. Po jej otwarciu widzisz 300 starannie skręconych jointów.

92% czy 1,9%? Jak nagłówki zmieniają odbiór badań o marihuanie

W ostatnich tygodniach w medium Medonet pojawił się alarmujący nagłówek mówiący o „92% wyższym ryzyku poważnych zaburzeń psychicznych u młodych osób używających marihuany”. Taka liczba silnie działa na wyobraźnię i niemal automatycznie wywołuje emocjonalną reakcję czytelnika. Zanim jednak potraktujemy ją jako dowód nadciągającej katastrofy zdrowotnej, warto przyjrzeć się samemu badaniu, jego metodologii oraz temu, co w języku statystyki ta liczba faktycznie oznacza.

Używanie marihuany zwiększa ryzyko wystąpienia chorób psychicznych u młodzieży

Używanie marihuany przez nastolatki i młodych dorosłych ma związek z wyższym ryzykiem wystąpienia u nich chorób psychicznych, zwłaszcza psychozy i choroby afektywnej dwubiegunowej – wynika z badania, które publikuje czasopismo „JAMA Health Forum”.