Nasłuchałem się histori o halunach, ta takich groźniejszych diabeł kazał gościowi wyskoczyć z okna, opowiadał że ledwo co z nim wygrał i nie wyskoczył, uczucie takie jakby nie miał własnej woli. Drugi poszedł sę powiesić bo też mu postać mówiła i to zrobił, gałąź się całe szczęście urwała, dostał w łeb i tylko stracił przytomność, trzeciemu jakiś duch kazał upierdolić sobie jajka i je na pniaczku ubił kamykiem. Słyszałem jeszcze o halunach nie groźnych, w sumie sam miałem.
Całe szczęście już nie pije i i mam spokój. Jeden gość co był u mnie na detoksie jak miał halucynacje po alko zadzwonił po pogotowie. Położył się spać i wydawało mu się że w kuchni jakiś chłop z babą śpiewa, łaził co chwilę zobaczyć nikogo tam nie było, chciał zagłuszyć ten śpiew telewizorem ale mu się nie udało, wkurwił się i zadzwonił.
Psychodeliki w szczepionkach i piwie. Ujawniono tajne dokumenty CIA
Marihuana w psychiatrii. Dlaczego „nie leczy” nie oznacza „nie działa”?
„Król dopalaczy” poszukiwany listem gończym. NIEOFICJALNIE: Dawid B. przebywa na Zanzibarze
Dawid B., łódzki „król dopalaczy” jest poszukiwany listem gończym. Mimo prawomocnego wyroku z 2023 roku nie spędził ani jednego dnia w więzieniu. Jak udało się nieoficjalnie ustalić reporterce Radia Łódź, mężczyzna obecnie przebywa na Zanzibarze w Tanzanii.
Nastolatek sprzedawał narkotyki kolegom. Pomagała mu 13-latka
Policjanci z Oruni rozpracowali sprawę, która zaczęła się od niepokojącego zgłoszenia o 13-latce handlującej narkotykami wśród rówieśników. Szybko okazało się, że dziewczynka nie działała sama. Jej "szefem" był 18-latek.
Koniec ery alkomatów. W polskich firmach zaczyna się era narkotestów
Kilkanaście lat temu problem używek w miejscu pracy kojarzył się niemal wyłącznie z alkoholem. Kontrola trzeźwości, alkomaty, procedury odsuwania pracownika od obowiązków – to wszystko zamieniło się w standard w wielu branżach. Dziś jednak punkt ciężkości wyraźnie się przesunął. Coraz częściej mówi się nie o alkoholu, lecz o narkotykach i innych substancjach psychoaktywnych. Wydaje się, że ta zmiana nie jest przypadkowa, ale wpisuje się w szerszy trend społeczny, szczególnie widoczny w młodszym pokoleniu.