Więcej informacji: Benzodiazepiny w Narkopedii [H]yperreala
12 maja 2020starysteve pisze: Tutaj nie ma wielkiej filozofii, bo ze względu na profil działania na zejścia alkoholowe stosuje się diazepam. Ewentualnie dowolną inną bzd o długim działaniu, silnym przeciwpadaczkowym i stopniowo wydalana z organizmu. Lepszej benzodiazepiny od diazepamu tutaj nie znam, być może jakiś jego metabolit byłby lepszy, bo bardziej wybiórczy.
@up nikt Ci nie zabroni tak robić, ale prawdopodobnie wjebiesz się w bzd, a uzależnienie krzyżowe od tego z alkoholem to chyba największy syf, w jaki możesz się władować. Ale od samego brania w takim trybie w bani się nie poryje.
https://www.benzo.org.uk/bzequiv.htm
Tutaj tabela porównawcza jakie dawki innych benzo odpowiadają 10mg diazepamu- czyli np. 0.5mg Clonazepamum=10mg diazepam. Jak ktoś nie kontroluje picia to polecałbym te słabsze , bo jak człowiek wpadnie w ciąg i przyjdzie mu do głowy sobie podjeść klonów do tego to się na pewno źle skończy. Ze słabszym benzo trochę to ryzyko spada.
No i jak wyżej- w żadnym wypadku nie łączyć z alko. Występuje tolerancja krzyżowa z alkoholem więc dawkę uzależnia się od tego ile chlejemy. Jak ktoś obala litra to go 5mg diazepamu nie sklinuje tylko bardziej 20mg.
Osobiście jak pochleję tak ostro 2-3 dni po litrze na dobę to idealny miks leczniczy wygląda tak 1mg alprazolamu+100mg tramadolu>jaranie> jajecznica albo sadzone>1 browar>jaranie, sączenie elektrolitów i wody z cytryną przez cały dzień. Na wieczór ze 2 estazolamy. Kac wtedy nie występuje tylko sobie leżę i chiluję. Na kolejny dzień już wydolność praktycznie 100% jeśli chodzi o pracę i sport. No ale to nie temat o ulubionych sposobach na kaca :)
troche offtop, ale czy macie jakies rady co w tej sytuacji zrobic?
uzalezniona od benzo jestem (moze i nawet jest to juz krzyzowe), alko staram sie ograniczyc bo szczerze sie boje, ze calkiem mi sie poprzestawia w glowce od takich mieszanek. (dodatkowo na codzien biore pregabaline, ale generalnie nie zapijam lekow alkoholem, zawsze staram sie robic min. kilka godzin przerwy od ostatniej dawki)
any tips?
Ktoś obłęd wniósł
Jak wybiło 0,0 tak cierpnie mi kark, uszy, ręce, szczęka, ból brzucha ogromny, kręci mi się w głowie, cisie mnie na pęcherz, mam lęki, że umrę, duszno mi.
Wzialem 5 mg relanium 25 minut temu, tak jakby troszkę ale minimalnie się polepszyło. Jutro mam bardzo ważny dzień w pracy, co robić? Szpital odpada, dorzucić coś?
Boje się, że dostanę zawału lub udaru.
Biore ssri na lęki i nerwice.
Proszę o pomoc, wiem trzeba było nie pic, ale człowiek juz tak głupi jest :(
Marihuana negatywnie wpływa na płodność kobiet? Nowe badania kanadyjskich naukowców
Badanie: Brak dowodów na resztkowe efekty marihuany w prowadzeniu pojazdów
Dlaczego ograniczenie marihuany do listy chorób to katastrofa dla pacjentów – historia Adriana
USA: Donald Trump usunie marihuanę z listy najcięższych narkotyków?
Stało się to, o czym spekulowano od miesięcy. Donald Trump, mimo oporu konserwatywnego skrzydła własnej partii, ma sfinalizować proces reklasyfikacji marihuany. Konopie mają trafić z surowego Wykazu I (gdzie są traktowane na równi z heroiną) do łagodniejszego Wykazu III substancji kontrolowanych.
Fatalna pomyłka - myślał, że to klienci i wręczył narkotyki nieumundurowanym policjantom
Policjanci z Wydziału Wywiadowczego Komendy Miejskiej Policji w Szczecinie zatrzymali mężczyznę, który podczas kontroli klatki schodowej… sam podał funkcjonariuszowi woreczek z suszem roślinnym. Interwencja doprowadziła do zabezpieczenia większej ilości narkotyków.
Maroko stawia na legalne konopie. Ulga dla tysięcy farmerów
Największy na świecie producent konopi indyjskich stawia na legalizację upraw. Po dekadach działania w cieniu, rolnicy z regionu Rif mogą wreszcie pracować bez obaw o aresztowanie. Legalizacja przynosi nowe możliwości, ale też wyzwania — nielegalny rynek wciąż ma się dobrze, a rolnicy narzekają na problemy z wypłatami za plony.