Więcej informacji: Tramadol w Narkopedii [H]yperreala
Najgorsza jest wlasnie ta depresja potramalowa. Ja znowu próbuje i życze wytrwałości wszystkim ktorzy też próobują. Pozdrawiam@
Dzisiaj trzeci dzień bez. Objawy fizyczne to; krótki sen, lekko mokry podkoszulek po nocy, kichanie, powrót głębszych uczuć- mimo obstawy bz. i neuroleptyków. trampek właśnie zombifikuje, kiedy bierzesz go codziennie w dawkach powyżej 200mg/doba
Depresja potramalowa jest zjawiskiem normalnym i to osłabienie, jakby ktoś zabrał ci 50% mocy
Anhedonia, która może trwać bardzo długo i dlatego znowu wracamy. Przypomina mi się film: "Pod mocnym aniołem" i słynne powiedzenie głównego bohatera: "Teraz będzie inaczej..." a kończy się kolejnym detoksem.
To taki specyfik. Jak się wjebiesz i poczujesz ten power, dobry nastrój i zanik problemów to później po odstawce jest ciężko. Oczywiście dochodzą do tego problemy typowe dla odstawienia opioidów - z tym, że potramalowa depresja trwa jeszcze długo po ustaniu objawów fizycznych.
Polecam pregabalinę, która ładnie maskuje skutki odstawienne. A już najbardziej polecam abstynencję (mówi Ci to człowiek, który próbował zerwać z Tramalem wiele lat).
11 grudnia 2021Chlodwig pisze:
To taki specyfik. Jak się wjebiesz i poczujesz ten power, dobry nastrój i zanik problemów to później po odstawce jest ciężko. Oczywiście dochodzą do tego problemy typowe dla odstawienia opioidów - z tym, że potramalowa depresja trwa jeszcze długo po ustaniu objawów fizycznych.
Mi bardzo pomogła pregabalina. Można brać przez jakiś czas i pięknie niweluje skutki odstawienie, poprawia nastrój, daje lekki napęd i uspokaja. Dla mnie to substancja nr 1 przy odstawce.
Nie męcz się. Idź do lekarza. Na pewno coś przepisze, co złagodzi te potramalowe rozjebanie w organizmie.
Zdrowia!
Ja nie dałem rady. Musiałem się wspomagać.
Taki mały edit. Niestety zdarzyło mi się powrócić do tego ścierwa kilka razy więc szansa na ponowne wjebanie jest duża.
Marihuana w psychiatrii. Dlaczego „nie leczy” nie oznacza „nie działa”?
Ciemna strona zieleni: Wszystko, co musisz wiedzieć o negatywnych skutkach nadużywania konopi
Marihuana po reklasyfikacji: wciąż daleka droga do federalnej legalizacji w USA
Administracja Donald Trump ogłosiła wykreślenie marihuany z najbardziej restrykcyjnej kategorii federalnych substancji kontrolowanych. To ważna decyzja dla branży i inwestorów. Nie oznacza jednak, że Stany Zjednoczone zalegalizowały marihuanę rekreacyjną na poziomie federalnym. Do tego droga pozostaje długa i politycznie trudna. Po reklasyfikacji, zgodnie z zasadą „kupuj plotki, sprzedawaj fakty”, akcje firm z branży najpierw silnie wzrosły, a potem mocno spadły.
MZ: Nielegalna marihuana i legalny alkohol to balans pomiędzy zdrowiem publicznym, a innymi dziedzi
Do Ministerstwa Zdrowia trafiło zapytanie „Czy Ministerstwo uznaje, że alkohol jest substancją mniej szkodliwą niż marihuana? Czy też uznaje, że poziom szkodliwości nie jest jedynym kryterium regulacyjnym? A jeśli tak to jakie są te kryteria?”. Autor zapytania chciał się w ten sposób dowiedzieć, z czego faktycznie wynika status prawy marihuany w kontekście statusu alkoholu. W odpowiedzi resort zdrowia wyjaśnił w jaki sposób ocenia się szkodliwość danej substancji oraz przyznał, że szkodliwość używania konopi jest znacznie mniejsza od szkodliwości alkoholu i to na każdym polu – zarówno w przypadku wpływu bezpośrednio na użytkownika ale także na społeczeństwo. MZ w swoim piśmie przyznaje też, że nie o zdrowie publiczne tu chodzi. Oto więcej informacji.
Badanie: użytkownicy psychodelików mogą inaczej przetwarzać emocje
Użytkownicy psychodelików inaczej przetwarzają emocje, m.in. szybciej rozpoznają zagrożenie - wynika z badania UJ. Kierujący nim prof. Michał Bola podkreślił, że przeciera ono szlaki w obszarze neuroobrazowania użytkowników psychodelików, jednak pełne zrozumienie ich wpływu na mózg wymaga wielu lat pracy.