Alkaloid opium - metylowana pochodna morfiny.
Więcej informacji: Kodeina w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 976 / 233 / 0
Nie szedłeś na terapie tam?
  • 3 / 2 / 0
@DobryWujas Chlop sie nadaje idealnie na kampanie po lekkim zredagowaniu %-D Zycze Ci gosciu zebys mimo wszystko wyszedl z tego.
Ja stwierdzilem, ze kode pierdole. DXM dziala lepiej %-D zamiast zapomniec to mozna skupic sie na czyms innym...
  • 976 / 233 / 0
@Corsair Dzięki za życzenia i wzajemnie. Miłego. :)
  • 779 / 179 / 0
Witam pytanie na szybko i będzie to zapewne wróżenie z fusów. Byłem wjebany w kodeinę, zarlem dziennie ale odstawiłem na półtorej roku i niestety wróciłem. Teraz od jakichś 5-6 miesięcy biorę z 3-4 razy w tygodniu i te 16 tabletek działa świetnie, nie ma się do czego dojebac. Nagle od 3 tygodni przestała działać całkowicie ,ale to tak dosłownie nie działa ani trochę, wie ktoś czym mogłoby być to spowodowane ? Nie zmieniałem nic w sposobie przyjmowania, nie zacząłem brać nowych leków, nie zmieniłem diety, dosłownie z dnia na dzień przestała działać i spoko myślałem że może to tolerka już wyjebala więc wziąłem o małą paczkę więcej czyli 26 tabletek i też kompletnie nic, nie ma ani euforii, ani polepszonego nastroju, ani senności ani żadnych dosłownie efektów jakbym żarł placebo. Wiem co to kapryśność kody i że raz zadziała raz nie ale tak jest cały czas. Ma ktoś pomysł? Nie jebcie mnie za to pytanie, wiem że to wróżenie z fusów ale może ktoś miał taki przypadek i ogarnął to jakoś pozdro i miłego wszystkim
"Ta, może dlatego mówią mi: "weź no lecz się"
Ja, jeszcze pokażę im swoją lepszą wersję
Niech no wezmę coś - szczęście ląduje w przełyku
Dragi to lekarstwa, tylko w innym języku"
:płacz:
  • 33 / 1 / 0
Najlepsze co mógłbym Ci poradzić, to tymczasowa abstynencja. Wiem, że to bardzo trudne (mi samemu ciężko to wychodzi), ale to najlepszy sposób na powrót jakichś mocniejszych doznań.
-------
Jak nie zacząłeś - nie zaczynaj. Jak zacząłeś - dbaj o siebie. Wszystkiego dobrego i zdrowia każdemu życzę.
  • 23 / 3 / 0
@EvilDead podejrzewam tu tachyfilaksę, musisz zrobić abstynencję na minimum kilka tygodni (tak myślę) a potem sprawdzić czy działa
  • 976 / 233 / 0
@EvilDead

Jeżeli nie zacząłeś jeść nowych leków to też ciężko jest mi odpowiedzieć na pytanie dlaczego tak się stało. W sumie pół roku to długo a jednorazowa próba zawsze mogła się rozbić o faktyczną 'kapryśność kodeiny' i wtedy zadziałać aż tak chujowo że nie poczułeś.
ODPOWIEDZ
Newsy
Alkohol ma zniknąć z pola widzenia? Jest petycja do resortu zdrowia

Polska Organizacja Przemysłu i Handlu Naftowego (POPiHN) złożyła w Ministerstwie Zdrowia petycję, w której proponuje wprowadzenie jednolitych zasad tzw. sprzedaży bezwitrynowej alkoholu. To rozwiązanie nie polega na zakazie sprzedaży ani na ograniczaniu konkretnych kanałów dystrybucji. Chodzi o to, by alkohol nie był eksponowany wprost w przestrzeni zakupowej.

USA: Donald Trump usunie marihuanę z listy najcięższych narkotyków?

Stało się to, o czym spekulowano od miesięcy. Donald Trump, mimo oporu konserwatywnego skrzydła własnej partii, ma sfinalizować proces reklasyfikacji marihuany. Konopie mają trafić z surowego Wykazu I (gdzie są traktowane na równi z heroiną) do łagodniejszego Wykazu III substancji kontrolowanych.

Czescy lekarze będą mogli przepisywać pacjentom grzyby halucynogenne

Mieszkańcy Czech cierpiący na depresję i inne choroby, na które nie pomagają tradycyjne metody leczenia, będą mogli korzystać z leczniczych grzybów halucynogennych już od przyszłego roku, informuje polski portal informacyjny TVP World.