Alkaloid opium - metylowana pochodna morfiny.
Więcej informacji: Kodeina w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 988 / 236 / 0
Nie szedłeś na terapie tam?
  • 3 / 2 / 0
@DobryWujas Chlop sie nadaje idealnie na kampanie po lekkim zredagowaniu %-D Zycze Ci gosciu zebys mimo wszystko wyszedl z tego.
Ja stwierdzilem, ze kode pierdole. DXM dziala lepiej %-D zamiast zapomniec to mozna skupic sie na czyms innym...
  • 988 / 236 / 0
@Corsair Dzięki za życzenia i wzajemnie. Miłego. :)
  • 779 / 179 / 0
Witam pytanie na szybko i będzie to zapewne wróżenie z fusów. Byłem wjebany w kodeinę, zarlem dziennie ale odstawiłem na półtorej roku i niestety wróciłem. Teraz od jakichś 5-6 miesięcy biorę z 3-4 razy w tygodniu i te 16 tabletek działa świetnie, nie ma się do czego dojebac. Nagle od 3 tygodni przestała działać całkowicie ,ale to tak dosłownie nie działa ani trochę, wie ktoś czym mogłoby być to spowodowane ? Nie zmieniałem nic w sposobie przyjmowania, nie zacząłem brać nowych leków, nie zmieniłem diety, dosłownie z dnia na dzień przestała działać i spoko myślałem że może to tolerka już wyjebala więc wziąłem o małą paczkę więcej czyli 26 tabletek i też kompletnie nic, nie ma ani euforii, ani polepszonego nastroju, ani senności ani żadnych dosłownie efektów jakbym żarł placebo. Wiem co to kapryśność kody i że raz zadziała raz nie ale tak jest cały czas. Ma ktoś pomysł? Nie jebcie mnie za to pytanie, wiem że to wróżenie z fusów ale może ktoś miał taki przypadek i ogarnął to jakoś pozdro i miłego wszystkim
"Ta, może dlatego mówią mi: "weź no lecz się"
Ja, jeszcze pokażę im swoją lepszą wersję
Niech no wezmę coś - szczęście ląduje w przełyku
Dragi to lekarstwa, tylko w innym języku"
:płacz:
  • 33 / 2 / 0
Najlepsze co mógłbym Ci poradzić, to tymczasowa abstynencja. Wiem, że to bardzo trudne (mi samemu ciężko to wychodzi), ale to najlepszy sposób na powrót jakichś mocniejszych doznań.
-------
Jak nie zacząłeś - nie zaczynaj. Jak zacząłeś - dbaj o siebie. Wszystkiego dobrego i zdrowia każdemu życzę.
  • 32 / 5 / 0
@EvilDead podejrzewam tu tachyfilaksę, musisz zrobić abstynencję na minimum kilka tygodni (tak myślę) a potem sprawdzić czy działa
  • 988 / 236 / 0
@EvilDead

Jeżeli nie zacząłeś jeść nowych leków to też ciężko jest mi odpowiedzieć na pytanie dlaczego tak się stało. W sumie pół roku to długo a jednorazowa próba zawsze mogła się rozbić o faktyczną 'kapryśność kodeiny' i wtedy zadziałać aż tak chujowo że nie poczułeś.
  • 247 / 35 / 0
Pewnie ludzie z wątku kodeinowego kojarzą, że często żaliłem się jak to od 2 lat kodeina aktywuje u mnie padaczkę, okazało się że zarzucenie przed intoksykacją 15mg diazepamu całkowicie znosi jakiekolwiek padaczkowe objawy xD zarówno w trakcie fazy jak i dzień po i to po mimo tego że nakurwiam dawki po których normalnie urwałby mi się film i obudziłbym się w towarzystwie ratowników. Jedyny minusik jest taki, że niestety te 15-20mg wystarczy, żeby zmienić profil fazy na taki jaki mniej lubię.

Ciekawe czy wrzucenie typowej medycznej dawki (5mg) wystarczyłoby żeby powstrzymać napady epi, jednocześnie nie wpływając na samą kodeinową faze.
Świat się zmienia, słońce zachodzi a wódka się kończy.
  • 594 / 37 / 0
21 grudnia 2025kamex pisze:
@Swiezzy ogólnie to zbadaj sobie płuca, wątroba może mniej w dupę dostawać bo kodeina nie jest hepatotoksyczna jak alkohol
(a przynajmniej nie w dawkach do których wątroba wyrabia). zaladek też zbadaj pilnie, co do coca-coli nie widziałbym jej jakoś efektów może reguluje trochę pH bo ma kwas fosforowy? Pobudza pracę zaladka przez kofeinę? Nie wiem, nie przeczytałem nigdy ale może coś jest... Na twoim miejscu zacząłbym redukcję a nie próbował dotrwać do roku bo pewnie w odczuciu fajnie udało się cały rok ale jak zaczniesz teraz mniej cierpienia będzie, zmniejszaj dawki i schodz i umów się najlepiej do lekarza, to że palisz robi jeszcze większą szkodliwość dla płuc stąd badania są ważne
Hej. Co do odp. Jakis czas temu robilem badania płuc, wyszlo wszystko Siii co mnie bardzo zdziwilo, jak na prawie 20lat palenia szlugów( gdzie to kurwa zlecialo..), Kiedys mi o jakims zacieku wspominala, ale juz go nie ma, wszystkie inne aorty, oskrzela itp tez git. Po aptekach rowerem jezdze jak tylko śniegu nie ma, teraz ubolewam bo najebalo go troche i zimno moze to dlatego hehee, codziennie 1h rowerek wychdzi+/-.

Ja cos takiego z ta coca cola wyczytalem i to od paru osob a ile w tym prawdy kto wieee. Duzo kawy pije 1/2 dziennie z 3łyzek jedna, 2-3 energle do kody podbicia wiec zoladek moze byc, przepadl mi teraz przez swieta usg a docelowo kolono i gastroskopia bo tak odkladalem az odlozylem ze przepadlo. Ostatnio pisalem o dawkach 2x 800mg doba dzis juz jest 2x 840mg ehhh, ale dobilem do konca roku na bombie xddd i juz drugi tydzien leci 2k26... No ale wczoraj mnie dosyc sporo watroba dawala znac i moze zoladek/trzustka. Swoja droga jaka dawka moze byc thioco przy ktorej watroba wyrabia? Wiecej to tu sulfogowna bo licyczylem to wychodzi prawie 35g dziennie, przez co moga jelita w pissde dostawac lub sama w sobie biegunka na next day jest od sulfo duzej dawki -_-

Ma ktos jakies info po ile moze chodzic cos lepszego jakie to sa ceny, nie chodzi mi o lean z telegrama za 900zl tylko jakas oxa, procz tramadola bo doreta chuja mi robila przy roznych dawkach, i procz hery.
Jak ktos ma wieksza wiedze to mozna priv, przewiniemy temat.
  • 4974 / 872 / 0
Przerzuc się na antidol i filtruj bo tyle sulfogowna w końcu dorobi Ci wrzody, którys pęknie i bedzie finito. Mnie koda nie klepie, zjadłem jakoś ostatnio dwa razy po małej paczce plus prega, niby źrenice jak szpilki a grzania zero, sedacja minimalna nie warta tych pieniędzy.
ODPOWIEDZ
Newsy
Intensywne używanie marihuany wzmacnia związki kobiet, ale osłabia relacje mężczyzn

Nowe badanie wyjaśnia, dlaczego.

Medyczna marihuana legalna w Bośni. "Pod ścisłym nadzorem lekarzy"

Rada Ministrów Bośni i Hercegowiny podjęła w poniedziałek decyzję legalizującą używanie konopi indyjskich w celach medycznych - przekazał portal Klix.

CBŚP rozbiło międzynarodową grupę produkującą marihuanę

Funkcjonariusze Centralnego Biura Śledczego Policji zatrzymali pięciu obywateli Serbii i zlikwidowali dwie profesjonalne plantacje konopi innych niż włókniste. Zabezpieczono ponad pół tysiąca roślin oraz 55 kilogramów gotowego suszu. Sprawa ma charakter międzynarodowy.