Luźne dyskusje na tematy związane z substancjami psychoaktywnymi.
ODPOWIEDZ
  • 915 / 4 / 0
Ale czemu służy ta zasada? Ma być, by jakaś była - jakakolwiek?

W gruncie rzeczy opiaty, w swoim zamykającym działaniu, są najbardziej chujowymi narkotykami.
Uwaga! Użytkownik feydewey nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 21 / 1 / 0
Sama nie wiem, poprostu tak sobie ubzdurałam. Jakoś myśle, pewnie błędnie że jak będe tylko przy jednym typie dragów to nie będe aż w takim bagnie .. chora psychika
Uwaga! Użytkownik Zagubiona nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 915 / 4 / 0
Ale to rozumowanie jest po prostu błędne. Odrzuć wkrętkę-formę zagubionej, skrzywdzonej i chorej. Wiadomo, jak Werter skończył.
Uwaga! Użytkownik feydewey nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 21 / 1 / 0
Skrzywdzona tak przez samą siebie, widzę jak moje życie teraz wygląda ile straciłam, chociaż zyskałam też nie ma mało. Więc są pozytywne strony.

Zagubiona- według mnie tak, ciągła bitwa myśli jak postąpić.

Chora- jak kto uważa.

Dlaczego mam odrzucić formę w jakiej postrzegam samą siebie? Uważam się za taką osobie i tyle, jeżeli ktoś nie wierzy nie musi, każdy ma własne zdanie na temat siebie i innych
Uwaga! Użytkownik Zagubiona nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 915 / 4 / 0
Dlaczego mam odrzucić formę w jakiej postrzegam samą siebie?

Ponieważ Twój sposób postrzegania siebie nie jest zgodny z faktyczną Tobą, jednak wkręcając sobie uporczywie podobne smęty w końcu stajesz się owymi smętami. Niektórym to pasuje, bo lubią się tarzać w żalach; w końcu tak silnie się z nimi utożsamiają, że nie pozostaje już nic innego.
Uważam, że nie warto patrzeć na siebie w ten sposób. Jakie właściwie z tego korzyści? Jedynie ego ma jakiś rodzaj sadomasochistycznej przyjemności z ciągłego samo-poniżania. A poza tym człowiek tylko utwierdza się, dzień za dniem, w dnie.
  • 499 / 2 / 0
nigdy nie spróbuje powiedzie nigdy bo nigdy nie wiadomo co sie wydarzy w waszym, moim żałosnym życiu
  • 915 / 4 / 0
W moim żałosnym życiu wydarzają się same nie-żałosne rzeczy.

Nigdy nie spróbuję heroiny, morfiny, i tym podobnych, bo jest to najgłupszy, najbardziej zubażający sposób sprawiania sobie przyjemności, jaki znam. Również amfetaminy nigdy nie spróbuję, bo szkoda mi organizmu i psychiki, a działanie tejże zupełnie mnie nie kręci (raz spróbowane). Nigdy też nie wpierdole już Acodinu.

To właściwie wszystko. Pomijam 'narkotyki' typu jenkem, klej, czy gaz do zapalniczek. Jedynym gównem, jakiego bym chciał kiedyś spróbować, jest bieluń.
  • 21 / 1 / 0
A mi pasuję taki sposób postrzegania siebie bo ponoć dopiero gdy dotrze się do dna można się od niego odbić. Niechce sie oszukiwać, tylko stwierdzam fakty jak wygląda sytuacja, mam problem i przyznaje się sama przed sobą otwarcie, a nie oszukuję się jak jest wspaniale.
  • 915 / 4 / 0
Jeżeli nie chcesz się oszukiwać, to przestań o sobie sądzić skrajnościami. Człowiek może zmienić się w każdej chwili, chyba, że sobie wkręca, że jest inacze. Nie jesteś na dnie - dryfujesz swobodnie.

Przyznanie się uczciwie do tego, że ma się problem, nie jest równoznaczne z agresją kierowaną do wewnątrz. Bo wtedy problem się - przecież - pogłębia.
  • 21 / 1 / 0
Pogłębia czy tam nie pogłębia. Ja osobiście nie mam siły i chęci z tym walczyć. Jest kasa, jest towar, co będzie dalej nie wiem, narazie nie martwię się o jutro. Co będzie za rok to się zobaczy.. będe myśleć o tym za rok. Żyje teraźniejszością, nie przeszłością ani przyszłością.
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Artykuły
Newsy
Używanie marihuany zwiększa ryzyko wystąpienia chorób psychicznych u młodzieży

Używanie marihuany przez nastolatki i młodych dorosłych ma związek z wyższym ryzykiem wystąpienia u nich chorób psychicznych, zwłaszcza psychozy i choroby afektywnej dwubiegunowej – wynika z badania, które publikuje czasopismo „JAMA Health Forum”.

Holandia: Marihuana zastąpiła kokainę w liczbie przejęć

Holandia była kiedyś uważana za europejskie centrum konopi, jednak w ubiegłym roku port w Rotterdamie został nagle zalany zagraniczną marihuaną. Jednocześnie liczba przechwyceń kokainy w porcie znacząco spadła. Według dziennika AD handel konopiami okazuje się dla przestępczego półświatka niemal tak samo dochodowy jak kokaina, ale przy znacznie mniejszym ryzyku.

Liczba recept na medyczną marihuanę znów rośnie. Rzecznik Praw Pacjenta reaguje

Ponownie wzrosła liczba recept wystawianych na opioidy i marihuanę medyczną. Wcześniejszy spadek był efektem zmiany prawa mającego uniemożliwić wystawianie recept na wspomniane substancje w drodze teleporady. O sprawie pisze Rynek Zdrowia.