Luźne dyskusje na tematy związane z substancjami psychoaktywnymi.
ODPOWIEDZ
  • 8 / / 0
Wiadomo że opidoidy jak oksykodon powodują że jest w zimie na dworze po ugrzaniu (swoją droga ns skręci jest bardzo zimno nawet w lecie mam zamarzniete rece) jest nam cieplutko. Sa jakies inne dragi/suplementy/leki które powodują to samo?
  • 961 / 301 / 5
To samo to tylko inne opioidy (zwłaszcza opiaty jak morfina czy heroina).
Ale już ogólna zmiana percepcji temperatury wtsępuję np, przy stymulantach, najpier nie czujesz zimna a na zjeździe jest ci zimno.
Co do gaba-jebaczów, wódka grzeje, wódka chłodzi, wódka nigdy nie zaszkodzi. Owa mądrość ludowa tyczy się również benzo, pregabaliny czy baclofenu. Są to również depresanty i równie uodparniają trochę na zimno.

Bardziej od siebie powiem, że szczególnie SPA powodujące wyrzuty dopaminy i endorfin powodują podobne do opio uczucie ciepła. Dla mnie jest to na pewno amfetamina i baclofen.
I to jest moja prawda i moja relacja zdania z rzeczywistością, której nikt mi nie odbierze. I wierzę w słońce, bo ono zawsze jest i nikt mi go nie odbierze. "Żona kocha, warto żyć!"
"Do mniejszych dawek trzeba dorosnąć"
  • 19 / 1 / 0
GBL powoduje że organizm się rozgrzewa, gdy schodzi, to ciało wraca do poprzrdniej temperatury.
Nienasycone Pragnienie jest największym złem doprowadzającym człowieka do obłędu jak drzewo użyte do rozniecania ognia spłonie w jego wnętrzu tak zniszczeniu ulegnie człowiek który pozwolił spłonąć swej duszy od powstałego w niej nienasycenia
  • 1370 / 352 / 13
Po OPCE jest ciepluško, ale nożem to dlatego, ze w kurtce jestem %-D

EDyta: jpdl…. Bez kitu zacznę sie uczyć Słowackiego :korposzczur:
16 października 2023Stteetart pisze:
"mam wyjebane na wszystkich i pierdole też Famasa".
  • 26 / 5 / 0
Po witaminie D3 cały płonę, a bliska osoba po wzięicu wpadła w panikę, iż to reakcja alergiczna :D
  • 1370 / 352 / 13
zgrzaniec zbujnicki %-D
16 października 2023Stteetart pisze:
"mam wyjebane na wszystkich i pierdole też Famasa".
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Marihuana a ciąża i płodność – badacze z UM Wrocław: „Nie ma bezpiecznej dawki”

Normalizacja marihuany w debacie publicznej idzie w parze z rosnącym przekonaniem, że to „naturalna” i mniej inwazyjna alternatywa dla farmakoterapii. Jednak najnowszy przegląd 64 badań przeprowadzony przez naukowców z Uniwersytetu Medycznego we Wrocławiu pokazuje, że THC nie jest obojętne dla układu rozrodczego ani dla rozwijającego się płodu. Eksperci wskazują, że kannabinoidy wpływają na centralne mechanizmy płodności, a skutki ich działania mogą być długofalowe – także dla przyszłych pokoleń.

Rewolucja w Amsterdamie? Chcą zakazać sprzedaży marihuany turystom

Władze Amsterdamu chcą ograniczyć "turystykę narkotykową" i rozważają zakaz sprzedaży marihuany osobom bez meldunku w Holandii. Pomysł budzi jednak sprzeczne reakcje wśród polityków i przedsiębiorców.

Donald Trump podpisał ustawę rekryminalizującą produkty z konopi zawierające THC

Historyczny zwrot w amerykańskiej polityce konopnej. Prezydent Donald Trump podpisał ustawę budżetową, która zawiera kontrowersyjne zapisy. W praktyce oznaczają one rekryminalizację konopi w USA. Nowe prawo uderza w tysiące produktów z THC, w tym popularne Delta-8. To radykalne cofnięcie liberalizacji, którą Trump sam wprowadził, podpisując słynną ustawę Farm Bill w 2018 roku. Decyzja zapadła po tygodniach paraliżu rządu. Izba Reprezentantów przyjęła pakiet w środę, głosami 222 do 209.