Dyskusja na temat grzybów halucynogennych, m.in. łysiczki lancetowatej i muchomora czerwonego.
Więcej informacji: Grzyby w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 50 / / 0
To była łysiczka, której nie zrobiłem zdjęcia ;-)
Jestem dziwnie zmęczony nie tym, że mówiłem, ale na samą myśl o tym, co muszę jeszcze powiedzieć. ~ A. Camus
  • 1384 / 14 / 0
obszedłem swoją łąkę-zawsze zmiesiąctemukosiłemztejtrasyok200zibenów-teraz skosiłem42
u mnie już koniec grzybowania. Ładnych pare razy się najadłem w tym roku.no i mam jeszcze 8,5g suszonych zibenków :-D
PS.42łysice po wyschnięciu ważą 1,9g. :-)
  • 143 / 1 / 0
Ja wczoraj kolejne ok 40 ale theszcz skutecznie przeszkodzil, jak szla kurtyna theszczu to spierdalalem z laki w kierunku ambony jak na wojnie :-D Mialy byc noce bez mrozu a juz szron jest na osiedlu :#: wiec tylko frosty zostana do zebrania :-(
  • 291 / 1 / 0
bandzior83r to nieźle duże sztuki miałeś. U mnie 2g to jakieś 70 grzybków, chociaż trafiło się kilka okazów, które po wysuszeniu ważyły 0,2g, ale to tylko pojedyncze sztuki.
  • 1384 / 14 / 0
jakieś wyjątkowo wielkie nie były-tzn pare było-ale ogólnie to bym powiedział że to były średnie grzyby.
Suszone na wolnym powietrzu(na lodówce-troche cieplej)3doby.Pewnie można by je i wysuszyć do 1g-na kaloryferze.
Są takie sprężyste-nie łamioą sie nie kruszą-chyba takie można już przechowywać?
  • 39 / / 0
Był ktoś dzisiaj lub wczoraj po tych deszczach?
  • 291 / 1 / 0
Dziewne, ja swoje suszyłem 24h, te największe okazy 48h i starczało, a z tego co widać i tak u mnie wychodzi dużo więcej grzybków na tą samą wagę. Tak jak mówiłem, u mnie większość była mała (mniejsza niż znajdywałem przez ostatnie 2 sezony), bo usychały zanim osiągały normalne rozmiary.
Ostatnio zmieniony 07 grudnia 2011 przez Pani Jedyna, łącznie zmieniany 1 raz.
  • 143 / 1 / 0
Dzisiaj 36frostow :-D az zal tych mlodziutkich. A moze one nadal zyja i rosna po rozmrozeniu? prowadzil ktos takie obserwacje? wiem ze te zwykle jak podgrzybki to sa dead jak juz zamarzna. Z tego ze byly tez mlodziutkie wnioskuje ze jest jeszcze szansa cos zebrac jak wystapi kilka cieplych nocy :-)
  • 143 / 3 / 0
Ja wczoraj w godzine 109 nazbierałem i to ładne, lekko zmrożone giganty.. ;) sezon na Śląsku bardzo obfity był!
  • 104 / / 0
5 grzybów 2 godziny, Lubuskie bardzo dalsze okolice zielonej góry (50km), raczej w tym sezonie już nic nie znajdziemy, ale! Ale można jeździć patrzeć bo ja w tamtym roku, to jeszcze w grudzien-styczeń frościki zbierałem :)
Newsy
Premie za alkohol w Biedronce. Związki zawodowe są oburzone

Związki zawodowe alarmują w sprawie nowego programu motywacyjnego w sieci Biedronka. Jak wynika z wewnętrznego dokumentu, pracownicy najlepszych sklepów mają otrzymać premie finansowe za najwyższe wyniki w sprzedaży alkoholu. Sprawa — zdaniem związkowców — budzi poważne wątpliwości prawne i etyczne, dlatego zamierzają oni podjąc poważne kroki.

USA: Donald Trump usunie marihuanę z listy najcięższych narkotyków?

Stało się to, o czym spekulowano od miesięcy. Donald Trump, mimo oporu konserwatywnego skrzydła własnej partii, ma sfinalizować proces reklasyfikacji marihuany. Konopie mają trafić z surowego Wykazu I (gdzie są traktowane na równi z heroiną) do łagodniejszego Wykazu III substancji kontrolowanych.

Trump uznał fentanyl za broń masowego rażenia. „Używają go, by zabijać Amerykanów”

Prezydent USA Donald Trump podpisał w poniedziałek rozporządzenie uznające fentanyl za broń masowego rażenia. W uzasadnieniu stwierdził, że „wrogowie USA używają go, by zabijać Amerykanów”. Oświadczył zarazem, że rozważa złagodzenie federalnych restrykcji obejmujących marihuanę.