Dyskusja na temat grzybów halucynogennych, m.in. łysiczki lancetowatej i muchomora czerwonego.
Więcej informacji: Grzyby w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 50 / / 0
To była łysiczka, której nie zrobiłem zdjęcia ;-)
Jestem dziwnie zmęczony nie tym, że mówiłem, ale na samą myśl o tym, co muszę jeszcze powiedzieć. ~ A. Camus
  • 1384 / 14 / 0
obszedłem swoją łąkę-zawsze zmiesiąctemukosiłemztejtrasyok200zibenów-teraz skosiłem42
u mnie już koniec grzybowania. Ładnych pare razy się najadłem w tym roku.no i mam jeszcze 8,5g suszonych zibenków :-D
PS.42łysice po wyschnięciu ważą 1,9g. :-)
  • 143 / 1 / 0
Ja wczoraj kolejne ok 40 ale theszcz skutecznie przeszkodzil, jak szla kurtyna theszczu to spierdalalem z laki w kierunku ambony jak na wojnie :-D Mialy byc noce bez mrozu a juz szron jest na osiedlu :#: wiec tylko frosty zostana do zebrania :-(
  • 291 / 1 / 0
bandzior83r to nieźle duże sztuki miałeś. U mnie 2g to jakieś 70 grzybków, chociaż trafiło się kilka okazów, które po wysuszeniu ważyły 0,2g, ale to tylko pojedyncze sztuki.
  • 1384 / 14 / 0
jakieś wyjątkowo wielkie nie były-tzn pare było-ale ogólnie to bym powiedział że to były średnie grzyby.
Suszone na wolnym powietrzu(na lodówce-troche cieplej)3doby.Pewnie można by je i wysuszyć do 1g-na kaloryferze.
Są takie sprężyste-nie łamioą sie nie kruszą-chyba takie można już przechowywać?
  • 39 / / 0
Był ktoś dzisiaj lub wczoraj po tych deszczach?
  • 291 / 1 / 0
Dziewne, ja swoje suszyłem 24h, te największe okazy 48h i starczało, a z tego co widać i tak u mnie wychodzi dużo więcej grzybków na tą samą wagę. Tak jak mówiłem, u mnie większość była mała (mniejsza niż znajdywałem przez ostatnie 2 sezony), bo usychały zanim osiągały normalne rozmiary.
Ostatnio zmieniony 07 grudnia 2011 przez Pani Jedyna, łącznie zmieniany 1 raz.
  • 143 / 1 / 0
Dzisiaj 36frostow :-D az zal tych mlodziutkich. A moze one nadal zyja i rosna po rozmrozeniu? prowadzil ktos takie obserwacje? wiem ze te zwykle jak podgrzybki to sa dead jak juz zamarzna. Z tego ze byly tez mlodziutkie wnioskuje ze jest jeszcze szansa cos zebrac jak wystapi kilka cieplych nocy :-)
  • 143 / 3 / 0
Ja wczoraj w godzine 109 nazbierałem i to ładne, lekko zmrożone giganty.. ;) sezon na Śląsku bardzo obfity był!
  • 104 / / 0
5 grzybów 2 godziny, Lubuskie bardzo dalsze okolice zielonej góry (50km), raczej w tym sezonie już nic nie znajdziemy, ale! Ale można jeździć patrzeć bo ja w tamtym roku, to jeszcze w grudzien-styczeń frościki zbierałem :)
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Newsy
Polak zatrzymany na granicy. Próbował wwieźć do Rosji 40 kg haszyszu

Na przejściu granicznym w Grzechotkach polskie służby zatrzymały mężczyznę, który próbował wjechać do Rosji z ponad 40 kg haszyszu o czarnorynkowej wartości ponad 2 mln zł - poinformowała Krajowa Administracja Skarbowa w Olsztynie.

Palenie marihuany zmniejsza chęć na alkohol? Nowe badania kliniczne przynoszą zaskakujące wnioski

Coraz więcej osób na świecie eksperymentuje z zastępowaniem alkoholu konopiami indyjskimi, a trend ten zyskał w popkulturze miano „California sober”. Choć do tej pory opieraliśmy się głównie na niejednoznacznych obserwacjach, najnowsze badanie opublikowane na łamach American Journal of Psychiatry rzuca nowe światło na ten fenomen. Kontrolowany eksperyment udowadnia, że doraźne zapalenie marihuany znacząco zmniejsza ilość spożywanego alkoholu i opóźnia moment sięgnięcia po pierwszego drinka.

Marihuana a metabolizm. Naukowcy odkryli zaskakujący wpływ konopi na organizm

Naukowcy z Uniwersytetu Kalifornijskiego odkryli, że związki zawarte w konopiach mogą wpływać na wagę i metabolizm w sposób bardziej złożony, niż dotąd przypuszczano. Eksperymenty na myszach sugerują, że za potencjalne korzyści metaboliczne mogą odpowiadać nie tylko THC, ale również inne substancje obecne w marihuanie.