Więcej informacji: Grzyby w Narkopedii [H]yperreala
Ktoś w tym roku już może na podkarpaciu coś zebrał? pozdr
Ps. Nie mogę dodać zdjęcia, wyskakuje mi komunikat o za dużym rozmiarze pliku
Dzisiejszy zbiór
29 września 2021loko0711 pisze: Ktoś w tym roku już może na podkarpaciu coś zebrał? pozdr
29 września 2021GrobeNoody pisze: Zebrałam dzisiaj 9 gramów łysiczek. Niektórzy piszą na forum o dobrej fazie po 35 sztukach...ale no właśnie tu jest problem. Moje są dosyć malutkie, niektóre mają kapelusiki mniejsze od monety jednogroszowej. Zjeść te 9 gramów na raz ? Kiedyś już jadłam, ale dostałam w prezencie wysuszoną porcje. Bardzo proszę o radę
Ps. Nie mogę dodać zdjęcia, wyskakuje mi komunikat o za dużym rozmiarze pliku
9 gramów świeżych będzie jak niecały jeden suszonych. Coś możesz poczuć, ale nie musisz, i raczej nie będzie głęboką podróż tylko muśnięcie doświadczenia.
28 września 2021Chappie pisze: Siemano,
już pisałem podobny tekst w ogólnym dziale grzyboludków ale nie mogę doczekać się odpowiedzi i wydaje mi się, że ten temat jest lepszy do tego pytania.
Rok temu znalazłem spota i zebrałem dosyć sporo łysic.
Pytanie moje jest następujące:
Czy jeżeli np. dzisiaj zbiorę „całą polankę”, to czy za tydzień po deszczach pojawią się nowe okazy? Ile może rosnąć taka łysiczka?
Pozdrowienia,
Chappie
27 września 2021Rafcio3D pisze: I jak tam okolice Kampinowskiego Parku Narodowego? Szukał ktoś w okolicach Brochowa?
Ale też od zeszłego roku dopiero się interesuje tematem i na tych polankach nigdy nie widziałem więcej niż 100.
29 września 2021GrobeNoody pisze: Zjeść te 9 gramów na raz ?
Marihuana to gorsze wyniki w nauce i stres emocjonalny
Dlaczego ograniczenie marihuany do listy chorób to katastrofa dla pacjentów – historia Adriana
Historyczna zmiana w globalnej polityce narkotykowej
Czy wyleczymy Alzheimera marihuaną? Naukowcy udowodnili, że jej mikrodawki są bardzo skuteczne
Szybkie starzenie się społeczeństwa powoduje, że dramatycznie poszukujemy nowych metod leczenia choroby Alzheimera. Kolejne sposoby nie działają, a neurodegeneracyjne schorzenie dotyka coraz większej części populacji. Naukowcy kierują swój wzrok w stronę mikrodawkowania marihuany, które ma poprawiać zdolności pacjentów i nie wywoływać „haju”. Wiarygodne źródła pokazują, że to… działa.
Intensywne używanie marihuany wzmacnia związki kobiet, ale osłabia relacje mężczyzn
Nowe badanie wyjaśnia, dlaczego.
Depenalizacja 3 gramów marihuany i rynek regulowany. Treść Dezyderatu nr 176
20 listopada 2025 roku Komisja do Spraw Petycji uchwaliła Dezyderat nr 176, skierowany do Prezesa Rady Ministrów. Dokument, oparty na petycji obywatelskiej, wzywa rząd do przeprowadzenia systemowej analizy depenalizacji posiadania do 3 gramów marihuany na własny użytek. W treści pisma pojawia się również pytanie o możliwość utworzenia rynku regulowanego. Do dnia 7 stycznia 2026 roku Kancelaria Premiera nie opublikowała odpowiedzi.