Więcej informacji: Benzodiazepiny w Narkopedii [H]yperreala
Zbysiu pisze:Pytanie ile czasu potrzeba zeby wyjsc z tej "niemogencji" i zaczac w pelni sprawnie fukcjonowac po odstawieniu benzyn?
Mnie latwiej jest sie czegos nauczyc biorac benzo (ale ja teraz biore juz tylko niewielkie ilosci) niz jak jestem bez nich - wtedy wszystko wydaje mi sie trudne. I niestety w rzeczywistosci takie jest.
Ale pierwsze pół roku trwała redukcja dawek.
Przy zaburzeniach psychotycznych lepiej jeść benzo, które pozwala znieczulić.
wycięto offtopic / reisende
podczas gdy jest jakiś milion lepszych rozwiązań
(benzodiazepiny można stosować przez kilka tygodni)
ok, benzo znieczula ale lęki nie znikają, tylko są zamiatane pod dywan.
także ten..... im dłużej ratujesz się benzodiazepinami, tym większe pierdolnięcie cie czeka po odstawieniu / wyczerpaniu źródełka :-)
@Veramid- twoje posty przerażają. lekarz, który przepisuje ci hurtowo klony powinien trafić za kraty.
żal mi ciebie i nie piszę złośliwie
Jestem politoksy, a od benzo lepszy jest alkohol.
Mój pierwszy post. Benzyny znam dobrze, nawet bardzo. Problemy z którymi sobie nie radzimy, bliscy którzy nie chcą pomóc, itd... powoduje długi ciąg na benzo. Wyglądam normalnie, przez różne przeciwności przebijam się, aby się ich pozbyć. Czasami jedynie widać, że pojechałem za ostro to opadają mi powieki i niestety to już widać. Na szczęście rzadko potrzebuję takiej nawałki. Przez cały okres ja wiem 6 lat, robiłem redukcje, odstawienia itd... Ja staram sobie poukładać życie (w późnym wieku studiuję - 3 rok zgaduj zgadula co, szkoda , że nie medycyna:( ) Rodzina nie rozumie, że potrzeba mi wsparcia psychicznego, my girl zresztą też, Gdy było lepiej schodziłem łagodnie, gdy gorzej to nie da rady. Jak już ułożę sobie życie typu : mieszkanie, fajna dziewczyna (obecną kocham, ale ma ciężki charakter ) Nie wiem czy kiedykolwiek uda mi się odstawić na stałe do zera, ale wiem że , będę mógł zjechać ostro w dół, dla mnie wystarczy spokojne życie, a to zapewniają na razie tylko benzynki. Jak uskładam haj$ to chętnie przeprowadzę się do Czech tuż przy granicy, a praca w Polsce?? Zawsze zazdroszczę im tego luzu który tam panuje: na drodze, w restauracji, przy piwie, w sklepie, w codziennym życiu. U nas tego mi brakuje.
https://youtu.be/CbjFjo2YNCY
Polacy a marihuana w 2025 roku: Co mówią najnowsze badania?
Analiza danych: Otwarcie legalnych sklepów z marihuaną powiązane ze spadkiem zgonów opioidowych
Marihuana najczęściej używaną substancją psychoaktywną w Polsce po alkoholu, kofeinie i nikotynie
W sieci prowadził "sklep" z narkotykami
Prowadził "sklep" na jednym z komunikatorów internetowych. Przyjmował zamówienia na narkotyki, które następnie dostarczał w wybrane miejsca, przekazując kupującym współrzędne geograficzne. Wykorzystywał również firmy kurierskie, co umożliwiało bezkontaktową dostawę narkotyków.
Dwóch 15-latków z mefedronem. "Zwrócili uwagę nerwowym zachowaniem"
W ręce policjantów z Mińska Mazowieckiego wpadło dwóch 15-latków, którzy chwilę wcześniej zachowywali się nerwowo. Okazało się, że mieli przy sobie mefedron. O ich losie zadecyduje sąd rodzinny.
Kokaina w gumie do żucia
Celnicy na lotnisku Gardermoen postanowili sprawdzić dokładniej paczkę z Peru pełną słodyczy. Jak się okazało - mieli wyczucie. W środku zamiast gum do żucia znaleźli 300 gram kokainy, czytamy w dzienniku Dagbladet.