Dział, w którym omawiane są konkretne kondycje, oraz ich wpływ na i współzależności z efektami środków psychoaktywnych.
ODPOWIEDZ
  • 1073 / 123 / 3
2,5 tysiaca renty w krusie ale jak?
  • 2942 / 1593 / 35
Normalnie orali jego pole za kasę i mu składki opłacali. Nie wiem jak teraz ale od 5 lat ma z tego KRUSu 2500zl i tak nie 2000zl . Nie będę zła bo na emeryturze stał się fajnieszy w huj chilli guy
Narcotic trust tylko i wyłącznie. Wiadomo jebać polityków co od 1989r sprzedali Polskę i dalej komuchy rządzą i myślą, że ktoś dla nich będzie walczył o co, o jaki kraj jaką Polskę? Na świecie liczą się pieniądze
  • 17 / 5 / 0
Chyba mnie bierze depresja. No ale: prawie 7 lat robiłem na własnej działalności to, co kochałem najbardziej i zarabiałem naprawdę dobre pieniądze. Prawdę mówiąc praca rekompensowała mi inne niepowodzenia, np w życiu prywatnym. I to z duużą nawiązką. Jakiś czas temu zaczęło się pier….. , aż się zesrało tak bardzo w życiu, że musiałem to zakończyć i od ponad roku nie mogę znaleźć pracy. I chyba to mnie najbardziej dobija. Wysyłanie setek cv i uczucie totalnego skundlenia. Jeśli nie AI odrzuci moją aplikacje, to zrobi to karyna z kadr. A gdy już dojdzie do rozmowy - totalna żenada, bez kitu. Mam wrażenie, ze praca z drugim człowiekiem to nie jest najmocniejsza strona tych „rekruterek”, a i z myśleniem u nich nie lepiej. Czuje się, jakbym znów był studentem szukającym pierwszej pracy, tylko ze wtedy bezrobocie wśród osób 18-24 wynosiło ponad 30%… wtedy mi się udało, a teraz, będąc już ponad dekadę na rynku pracy - lipa. Wtf? A co do kosztów życia, fakt, rosną i przestać nie chcą, do tego stopnia, ze stopniały mi już oszczędności.
Pomijam beznadziejny nastrój i wszystko, co zw z uczuciem dołka, w końcu taka jego natura. Ale od jakiegoś czasu doszło okazjonalne rozdrażnienie oraz natrętne i strasznie negatywne myśli, które uruchamiają się tuż przed zaśnięciem. Prawie już zasypiam, gdy nagle, totalnie z dupy, mój mózg jest infekowany jakąś paskudą. Pojawia się uczucie niepokoju, nieokreślonego bliżej lęku, który znów mnie wybudza. Znów próbuję zasnąć i tak w kółko. Mam przez to kompletnie rozwalony zegar biologiczny. Jeśli już usnę, trwa to 4-5h i muszę potem dosypiać w ciągu dnia, choć częściej jest to płytki półsen, po którym wcale nie czuje się zregenerowany.
Dochodzi właśnie 9 rano, a ja jeszcze oka nie zmrużyłem :) przede mną perspektywa bieda snu i kolejnego, rozwalonego dnia. Oczywiście mam tez w życiu masę innych problemów, ale powoli to wszystko staje się nie do ogarnięcia. Jestem przekonany, że znalezienie pracy w końcu by mnie uzdrowiło, a znalezienie fajnej pracy, pozwoliło by choć trochę żyć jak dawniej.
ODPOWIEDZ
Newsy
Raport unijnej agencji ds. narkotyków: Polska na czele produkcji syntetycznych katynonów

Polska jest na czele europejskiej produkcji syntetycznych katynonów, jednej z najczęściej nadużywanych substancji psychoaktywnych - wynika z raportu Agencji Unii Europejskiej ds. Narkotyków (EUDA). Przy wytwarzaniu narkotyku współpracowały polskie i ukraińskie grupy przestępcze - dodano.

Konopie w żelkach. Wszczęto dochodzenie

W Holandii w żelkach Haribo o smaku coli stwierdzono obecność konopi indyjskich. Kilka osób, w tym dzieci, zgłosiło dolegliwości po ich spożyciu. Sprawę bada holenderski Urząd do Spraw Bezpieczeństwa Żywności i Produktów Konsumenckich (NVWA).

Magazyn z narkotykami na dachu budynku

Stołeczni policjanci wkroczyli w czwartek na warszawską Pragę, gdzie na ulicy Brzeskiej zlikwidowali magazyn z narkotykami. Zatrzymali do sprawy 39-latka, do którego mogły należeć znalezione substancje: heroina, amfetamina, mefedron, kokaina i marihuana.