Więcej informacji: Mak lekarski w Narkopedii [H]yperreala
Azuzu Pazuzu pisze: bardziej taki fioletowo-brunatny te zamkniecia od góry głowki,
Takie?
[ external image ]
[ external image ]
[ external image ]
Skucha. Papaver orientale. Są piękne i idealne do celów ozdobnych (tylko)!
ale jak chcesz to wrzuć fotkę.
Kwiecień plecień co przeplata trochę kwasa, trochę lata
Powiem, tak z jednej strony się zawiodłem, bo na jednej encyklopedii ktoś zrobił mi psikusa i tak jak 3 lata temu, było dokładnie opisane co to, tak teraz na tym miejscu jest coś innego (widoczne w lewym górnym rogu) pewnie wydawnictwo PWN musiało się pomylić przy druku i źle nazwać obrazek. Szkoda, bo w tym rozdziale było mnóstwo stron do czytania w innych latach. Poszukałem w innych książkach i powiem tak, że różnie to wyglądało, zrobiłem tylko fotki bo czasu nie miałem na xero a kolejka studentów masa, bo magistry piszą ;-), ale sporo tego było. Na niektórych stronach całkiem dobrze sobie radziły, na innych były na różnych etapach, np. małe, inne średnie ale z ogromną ilością sałatowych liści. Myślę, że za +-3 tygodnie sprawdzę, bo mają coś nowego sprowadzić z jakiegoś innego wydawnictwa, bo album się skończył, a czekam aż się otworzy nowy rozdział.
Było tego sporo, jednak że leniwy w chuj o tej porze jestem, to tylko raptem 4 foty z 20 wrzuciłem do jakiegoś szatańskiego programu graficznego i wygenerował mi coś takiego.
Co mogę powiedzieć, z jednej strony czas spędzony w bibliotece był bardzo miły z drugiej jednak nie byłem zbytnio zadowolony, bo to jakieś z PRL czasy, czy coś.
Ten tylko na dole, mówił do mnie- Pocałuj mnie, pocałuj mnie w moje usta a otworzę się dla ciebie, tylko dla ciebie!
Inna samotniczka była dość wysoka i też niczego sobie, ta po prawej ^_^
Już bardziej pierdolić jak potłuczony nie mogę (wybaczcie), upały się zbliżają a przydałby się deszcz w tym momencie, bo klima się popsuła w bibliotece i moim zdaniem za gorąco tam było a za mało wilgoci.
Przegląd Naukowy, Szkice etnobotaniczne. Wydawnictwo Naukowe.
Chuj nieważne. Pozdro
Czy sianie maku w obecnej chwili ma sens? Czy wyrośnie coś do jesieni?
Takie coś upolowałem :
http://allegro.pl/mak-lekarski-mega-duz ... 98701.html
Akurat leciał jakiś program przyrodniczy, to tylko cyknąłem foty z telewizora. Najlepiej że kiedy tak skakałem po kanałach, to w miejscu w którym bym się nie spodziewał pojawił się jeden samotnik:D a reszta jeszcze w fazie haka (nr 2)
Samotniczka poprzednia nie przetrwała wichury i leżała martwa. Szkoda, bo pięknie wyglądała w tym atlasie, jak w bibliotece oglądałem.
Z telewizora, nr 1
Badanie: Brak dowodów na resztkowe efekty marihuany w prowadzeniu pojazdów
Marihuana negatywnie wpływa na płodność kobiet? Nowe badania kanadyjskich naukowców
Mąż polskiej noblistki myślał, że "popadł w szaleństwo". Badania nad psychodelikami w PRL
Koniec hurraoptymizmu? Brakuje dowodów na skuteczność medycznej marihuany przy większości schorzeń
Złe wieści dla osób, które widzą w medycznej marihuanie remedium na całe zło świata – nawet na nowotwory. Analiza 2500 badań wykazała, że jej skuteczność można potwierdzić zaledwie w ułamku schorzeń, na które jest stosowana. Czy kannabinoidy czeka podobna przyszłość co opioidy?
Trump uznał fentanyl za broń masowego rażenia. „Używają go, by zabijać Amerykanów”
Prezydent USA Donald Trump podpisał w poniedziałek rozporządzenie uznające fentanyl za broń masowego rażenia. W uzasadnieniu stwierdził, że „wrogowie USA używają go, by zabijać Amerykanów”. Oświadczył zarazem, że rozważa złagodzenie federalnych restrykcji obejmujących marihuanę.
USA: Donald Trump usunie marihuanę z listy najcięższych narkotyków?
Stało się to, o czym spekulowano od miesięcy. Donald Trump, mimo oporu konserwatywnego skrzydła własnej partii, ma sfinalizować proces reklasyfikacji marihuany. Konopie mają trafić z surowego Wykazu I (gdzie są traktowane na równi z heroiną) do łagodniejszego Wykazu III substancji kontrolowanych.