Więcej informacji: Tryptaminy w Narkopedii [H]yperreala
I tu pojawia się pytanie do was. Czy ktoś mógłby mi wytłumaczyć dlaczego mam taką nietypową i uciążliwą przypadłość i czy ktokolwiek też tak ma? W jaki sposób skutecznie przeciwdziałać (co w takim wypadku może podbić fazę)? Próbowałem ziołem i naprawdę mocno podbija, ale wtedy 2 fazy nakładały się na siebie, a jednak wolę czystą, tryptaminową. Co do przyjęcia i.v. to odpada, bo nie chcę przekraczać tej granicy, tym bardziej, że używam opioidów i obiecałem sobie, że w żyłę sobie nie dam.
qarhodron pisze: to odpada, bo nie chcę przekraczać tej granicy, tym bardziej, że używam opioidów i obiecałem sobie, że w żyłę sobie nie dam.
pewnie bs ma rację, coś z metabolizmem masz i może inhibitory by ci pomogły
Japierdolę, jak można być takim jełopem...
Co do podatności - jeśli wykluczasz przyjmowanie przez siebie antydepresantów (inhibitory wychwytu zwrotnego neuroprzekaźników, TLPD, benzosy) w pożywieniu/napojach/suplementacji to ja nie mam pomysłu; BS dobrze radzi z iMAO i to chyba jedyna rada
Spróbuj miksu z DXM o ile go lubisz, jak zostałem poddany dożyłkom na działajacym dexie opadła mi kompletnie kopara, miałem zdecydowanie bardzo grubo ale jeszcze w górnej granicy optimum. Niezłe zaskoczenie, którego nie przewidywałem, mimo że wiedziałem o tym, że dex wzmacnia działanie wielu substancji. Wzmacnia i modyfikuje.
Dexa nie wolno łączyć z MAO-A/B !!
Zakładając
Zastanawiałem się nad przyczyną. Co sądzicie o mojej teorii, o rosnącej w niesamowitym tempie tolerancji? Wstrzykuję w mięsień - tryptamina powoli dostaje się do mózgu, który natychmiast wytwarza kosmiczną tolerkę, nim faza zdąży się rozkręcić. Wstrzykuję w żyłę - mózg nie ma czasu na wytworzenie tolerki, całość zbyt szybko się tam dostaje, przez co robi mnie naprawdę mocno.
Poeksperymentuj, może Twoje próby pozwolą rozwiązać ten problem innym osobom, które również go mają :-)
A może tryptaminy pomogą same od siebie z bólem migrenowym i zostanie on zniwelowany? Swoją drogą, ciekawe czy jest taka możliwość w ogóle... Leczenie migreny tryptaminami psychoaktywnymi
Co ćpają polskie nastolatki. "Te rzeczy są na wyciągnięcie ręki, prawie leżą na ulicy"
"Nalokson ratuje życie uzależnionych od opioidów. Zwiększmy dostępność jak najszybciej" [WYWIAD]
Niemcy w obliczu "fentanylowej fali". Eksperci biją na alarm.
11 ton medycznej marihuany w 2024 roku: Polska podnosi limity importu
W ostatnich latach rosnące zapotrzebowanie na medyczną marihuanę w Polsce skłoniło władze do podjęcia działań, mających na celu zwiększenie dostępności tego leku. Najnowsza decyzja Międzynarodowej Rady ds. Kontroli Narkotyków (INCB) potwierdza ten trend, co stanowi dobrą wiadomość zarówno dla pacjentów, jak i firm farmaceutycznych działających na polskim rynku. Decyzja ta umożliwi lepszy dostęp do marihuany medycznej, której skuteczność w leczeniu wielu schorzeń jest coraz szerzej uznawana.
Pojawił się postulat wprowadzenia ceny minimalnej za alkohol. Rząd pracuje nad nowymi rozwiązaniami
Ostatnia afera z alkotubkami może mieć znacznie poważniejsze skutki niż wycofanie feralnego produktu ze sklepów. Okazuje się bowiem, że rząd rozważa wprowadzenie ceny minimalnej za alkohol. Taką informację przekazał na antenie Programu Pierwszego Polskiego Radia wiceminister zdrowia Wojciech Konieczny.
Długotrwałe stosowanie marihuany nie powoduje istotnych zmian w funkcjonowaniu mózgu
Badanie opublikowane w czasopiśmie JAMA Network Open dostarcza dowodów na to, że regularne spożywanie produktów z medycznej marihuany przez dorosłych nie prowadzi do istotnych negatywnych zmian w strukturze czy funkcjonowaniu mózgu. Naukowcy z Harvard Medical School oraz McGovern Institute for Brain Research (MIT) przeprowadzili podłużne badanie, w którym analizowali dane z obrazowania mózgu (fMRI) pacjentów stosujących medyczną marihuanę oraz osób zdrowych niebędących użytkownikami.