Więcej informacji: Tramadol w Narkopedii [H]yperreala
To prawda że tolerancja rośnie szybko (też nie że w 1 dzień 40 a na kolejny 100) ale ogólnie aspekt przedstawiony dobrze oprócz tego przedawkowywania, jeśli dawka która normalna osobę by mogła zabić dla nas jest lekka to nie przedawkowywanie tylko tolerancja czy masa ciała. Ogólnie tramadol nie jest do nadużywania przez działanie snri, w większych dawkach padaczkę i jeszcze szybszy rozwój na niego tolerancji. Myślę też że stymulanty i opioidy też sensu dużego nie mają bo nawzajem zmniejszają swoje działanie ale mogę się tutaj mylić
@Sitesot Więc jak widzisz, żeby zdrowiej i bezpieczniej brać to najpierw musisz na jakąś redukcję chyba wskoczyć XD
To czułem się jakiś struty po tym jak oczywiście zrobiłem ekstrakcję paracetamolu bo nie widzi mi się pocić. Tyle że nie pamiętam ile tam było tego paracetamolu, musiałbym poszukać ale lepiej jeść Tramal SR jak już.
@harvU nie bierz z parasyfen. Zmyj otoczkę z sr p wysusz dobrze i pokrusz a potem w picie albo w dzioba xd
Kogoś bliskiego dopadła rwa kulszowa. Dostał w szpitalu receptę na tabsy 37,5mg które się skończyły i lekarz rodzinny nie widząc wypisu przepisał teraz podwójną dawkę. Raczej nie jest to lek o przedłużonym uwalnianiu ale wolę dopytać.
Czechy luzują prawo konopne. Duży krok naprzód, ale z gwiazdką
Śmierć na zamówienie. Z dostawą na oddział psychiatryczny
Rzetelna historia kryminalizacji konopi (USA + kontekst międzynarodowy)
Mentzen radzi młodym, by pili alkohol i palili. "Nie piją (...), nie ma z tego dzieci"
Zdaniem Sławomira Mentzena młodzi ludzie powinni robić tylko trzy rzeczy: uczyć się, pracować i... pić alkohol. Swoimi przemyśleniami prezes Nowej Nadziei i lider Konfederacji podzielił się w środę, 20 maja, podczas spotkania z mieszkańcami Świebodzina.
Powiedziała policji, że ktoś ją śledzi. Została zatrzymana za... posiadanie narkotyków
Zaalarmowała policję, że ktoś ją śledzi – usłyszała zarzuty za posiadanie narkotyków. 31-latka z Dobroszyc poprosiła funkcjonariuszy o pilną pomoc. Jak się okazało, jej zachowanie mogło mieć związek z działaniem substancji psychoaktywnych. Oleśniccy policjanci zostali postawieni na nogi przez 31-letnią kobietę z Dobroszyc. Spanikowana zgłaszająca poinformowała funkcjonariuszy, że śledzą ją podejrzani mężczyźni. Na dodatek grożą jej i wyzywają. Kobieta wyraźnie obawiała się o swoje bezpieczeństwo i prosiła o natychmiastową pomoc.
Kofeina może pomóc w diagnozowaniu Alzheimera. Nawet umiarkowana dawka może mieć wpływ
Kofeina może wpływać nie tylko na koncentrację i poziom energii, ale także na wyniki badań neurologicznych. Włoscy naukowcy wykazali, że dawka odpowiadająca około dwóm filiżankom kawy wyraźnie zmienia sposób, w jaki mózg tłumi sygnały odpowiedzialne za ruch. Odkrycie może mieć znaczenie dla przyszłej diagnostyki choroby Alzheimera i innych zaburzeń neurodegeneracyjnych.