Syntetyczny opioid o niewybiórczym działaniu na receptory opioidowe.
Więcej informacji: Tramadol w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 4 / / 0
Dziękuje. O taką odpowiedź mi chodziło. Dziś 18 Psiknięć nic nie czuje.
  • 13 / 1 / 0
@punktWymianyIgiel ja ważąc sporo mniej nie czułem działania tramadolu jako tako, było to "działanie" podobne do kofeiny.

@Sitesot wcale się nie dziwie że to nie działa, możesz podnieść stopniowo co np. 30mg aż do 300mg i zobaczyć czy coś poczujesz, na pewno nie będzie to nic specjalnego.
  • 3 / / 0
Czy mogę po tramadolu retard 100 zjeść na wieczór na spanie olanzapine 10mg ?
  • 344 / 44 / 0
Żeby się naćpać lekami od opio po benzo po jakimś czasie trzeba przedakowyeac żeby dalej klepało. Jednego dnia 40mg oksykodonu styka a na drugi 100 i czasami jeszcze dorzutka a większego mocno bezpieczeństwa nie ma. Tramal powyżej 400 może spowodować padaczkę, ale powiem wamz że częściej znajomy śp miał po ketonach zmieszanych z oxami w ampułce... Walnąłem 2 razy padaczkę w życiu i raz przez zły sen, zdenerwowanie itp. a na drugi raz po pregabalinie po za dużej ilości. tramadol klepie najlepiej w dawce 300-450,, ale po paru dniach 1,5g chujowo klepało, ale jak skminilem co robię, wróciłem do rekreacyjnego brania trama z rana w dawce nie do samodjebania. Myślę, że z tolerką jest spoko nawet z 500-600mg, ale ja mam zawsze rolkę, chociaż nie chroni przed padaczka po tramalowej. Ale ziomek 114kg to z te 300-400musi wziasc chyba że tolerka jest, to trzeba więcej.
  • 17 / 3 / 0
@Ukurwiony420 nie można przedawkować, w szczególności opioidów bo dostaniemy depresji oddechowej to skrajną głupota. Bierzesz x póki ci starcza i nie zwiększasz niepotrzebnie...
To prawda że tolerancja rośnie szybko (też nie że w 1 dzień 40 a na kolejny 100) ale ogólnie aspekt przedstawiony dobrze oprócz tego przedawkowywania, jeśli dawka która normalna osobę by mogła zabić dla nas jest lekka to nie przedawkowywanie tylko tolerancja czy masa ciała. Ogólnie tramadol nie jest do nadużywania przez działanie snri, w większych dawkach padaczkę i jeszcze szybszy rozwój na niego tolerancji. Myślę też że stymulanty i opioidy też sensu dużego nie mają bo nawzajem zmniejszają swoje działanie ale mogę się tutaj mylić
Ostatnio zmieniony 16 grudnia 2025 przez kamex, łącznie zmieniany 1 raz.
  • 28 / 4 / 0
@Ukurwiony420 No właśnie jak ziomek 114kg waży to tu jest problem dla niego z braniem tramca, bo żeby przy takiej masie musnęło go cokolwiek, to musi wchodzić już na głupie dawki niebezpiecznie blisko padaki. Ja sam waliłem do 1g i nic mi nie było, ale no to moja głupota i wstyd w taką rosyjską ruletę grać.
@Sitesot Więc jak widzisz, żeby zdrowiej i bezpieczniej brać to najpierw musisz na jakąś redukcję chyba wskoczyć XD
  • 13 / 1 / 0
@Ukurwiony420 miałem Zaldiar Effervescent 37,5mg tramadolu i 325mg Paracetamolu
To czułem się jakiś struty po tym jak oczywiście zrobiłem ekstrakcję paracetamolu bo nie widzi mi się pocić. Tyle że nie pamiętam ile tam było tego paracetamolu, musiałbym poszukać ale lepiej jeść Tramal SR jak już.
  • 388 / 45 / 0
Przecież to są musujące więc z ekstrakcją średnio.
  • 344 / 44 / 0
@kamex chodziło mi o przekraczanie dawek leczniczych w celu ućpania się więc z medycznego punktu widzenia przedawkowuje. 160mg oxykodonu ijest z punktu medycznego dawka przekraczającą bezpieczna zagrażającą życiu (chociaż chyba do 400mg dziennie w ostrym bólu stosują). Lubię tramadol, bo na początku speedujuje a potem z koda chillije hehe, ale branie częste żeby ćpać, to nie zbyt, bo trzeba brać wielkie dawki.
@harvU nie bierz z parasyfen. Zmyj otoczkę z sr p wysusz dobrze i pokrusz a potem w picie albo w dzioba xd
  • 284 / 26 / 0
Na tabletkach preparatu Doreta 75mg jest podziałka. Można je dzielić na pół?

Kogoś bliskiego dopadła rwa kulszowa. Dostał w szpitalu receptę na tabsy 37,5mg które się skończyły i lekarz rodzinny nie widząc wypisu przepisał teraz podwójną dawkę. Raczej nie jest to lek o przedłużonym uwalnianiu ale wolę dopytać.
jestem obłąkany
ODPOWIEDZ
Newsy
Przemycali narkotyki z Hiszpanii w sklepach i automatach paczkowych. Rozpoczął się proces

Przed Sądem Okręgowym w Gdańsku rozpoczął się proces przeciwko trzem zatrzymanym i aresztowanym mężczyznom z Gdyni, Suszu i Bochni oskarżonym o przemyt narkotyków z Hiszpanii. Trafiały one do Polski za pośrednictwem firm kurierskich.

Koniec hurraoptymizmu? Brakuje dowodów na skuteczność medycznej marihuany przy większości schorzeń

Złe wieści dla osób, które widzą w medycznej marihuanie remedium na całe zło świata – nawet na nowotwory. Analiza 2500 badań wykazała, że jej skuteczność można potwierdzić zaledwie w ułamku schorzeń, na które jest stosowana. Czy kannabinoidy czeka podobna przyszłość co opioidy?

Jak wygląda Luksemburg 2 lata po dekryminalizacji marihuany? Bilans zysków i strat

Kiedy myślimy o luźnym podejściu do marihuany w Europie, przed oczami stają nam holenderskie Coffee Shopy lub portugalska dekryminalizacja. Jednak to Malta i Luksemburg dokonały prawdziwego przełomu legislacyjnego. Latem 2023 roku Luksemburg stał się drugim krajem UE, który oficjalnie wpisał prawo do uprawy konopi w ustawy.