Więcej informacji: Tramadol w Narkopedii [H]yperreala
FYI. Już chyba sporo ponad miesiąc (może dwa? musialbym na posty rzucić okiem) bez ciągu tramalowego, wrzucałem z 2-3 razy kontrolnie ale tolerka dalej wysoka i bez 800mg nie ma co podchodzić (retard lub mix 300-400 kropel + 400-600 retarda).
Niby ta sama substancja czynna, ale jakoś retard działa na mnie troszkę inaczej i do innych sytuacji / zastosowań go używałem niż krople.
24 czerwca 2019Oxyclon pisze: Witam, jakieś 6 h temu przyjąłem 300mg tramadolu po wcześniejszym wypiciu 2 piw
Po 3 h zacząłem mieć nieprzyjemna fazę ale to raczej przez to że bolal mnie brzuch
Aktualnie mam tętno 120
24 czerwca 2019onlynatural pisze: tramal mozna jesc do 400 dziennie,tylko niepotrzebnie piles piwo.
Ale to już była lekka patologia, bardziej wole jak już to średnia dawka (600-800mg przy mojej tolerce na kilka tygodni po wyjściu z ciągu) + 1 piwo + 10mg rolek profilaktycznie.
24 czerwca 2019onlynatural pisze: Jak masz klona czy inne benzo,zarzuc w ostatecznosci.
Zwykła alpra pod język by wystarczyła ewentualnie 5mg rolek "przed" dla samej poprawy komfortu psychicznego.
24 czerwca 2019Oxyclon pisze: Ja znam tramadol dosyć dobrze, już przeżyłem dużo efektów ubocznych ale dzisiaj było coś na prawdę nie tak, faza nie była wgl przyjemna, czekałem aż się skończy a tu na koncu takie tętno, lekkie zawroty głowy i strasznie gorąco.
P.S. Podczas jednego takiego przypadku jechałem jako pasażer autem i prosiłem o zatrzymanie się na poboczu bo miałem wrażenie że zaraz zemdleje.
Podobne uczucie mam przy łączeniu Tramalu z weedem.
Potwierdzam, może bez tych problemów dzień po. Nigdy nic poza noddowaniem i dobrym nastrojem.
25 czerwca 2019Chomik pisze: Zacząłem odpisywać w dziale o sytuacjach kryzysowych ale jednak lepiej nadaję się to tutaj. Może ktoś przy okazji poruszy jeden z tematów.
FYI. Już chyba sporo ponad miesiąc (może dwa? musialbym na posty rzucić okiem) bez ciągu tramalowego, wrzucałem z 2-3 razy kontrolnie ale tolerka dalej wysoka i bez 800mg nie ma co podchodzić (retard lub mix 300-400 kropel + 400-600 retarda).
Niby ta sama substancja czynna, ale jakoś retard działa na mnie troszkę inaczej i do innych sytuacji / zastosowań go używałem niż krople.
Czasami tramal podbija tętno, nawet u mnie przy regularny stosowaniu kiedyś. Nie regularnie bywało własnie podbicie pulsu co powodowało automatycznie lekki niepokój. Standard, przejdzie.24 czerwca 2019Oxyclon pisze: Witam, jakieś 6 h temu przyjąłem 300mg tramadolu po wcześniejszym wypiciu 2 piw
Po 3 h zacząłem mieć nieprzyjemna fazę ale to raczej przez to że bolal mnie brzuch
Aktualnie mam tętno 120
Można jeść i 1400 dzienie na podkładzie z rolek i wypić do tego 2-3 piwa.24 czerwca 2019onlynatural pisze: tramal mozna jesc do 400 dziennie,tylko niepotrzebnie piles piwo.
Ale to już była lekka patologia, bardziej wole jak już to średnia dawka (600-800mg przy mojej tolerce na kilka tygodni po wyjściu z ciągu) + 1 piwo + 10mg rolek profilaktycznie.
Przestańcie te klony wszędzie i każdemu polecać na rozwiązanie prostych problemów. klon to zło i wie to chyba większość z nas.24 czerwca 2019onlynatural pisze: Jak masz klona czy inne benzo,zarzuc w ostatecznosci.
Zwykła alpra pod język by wystarczyła ewentualnie 5mg rolek "przed" dla samej poprawy komfortu psychicznego.
Więc spotka Cię to jeszcze parę razy, na prawdę nie potrafiłem dojść dlaczego raz na jakiś czas tramal wjeżdża w taki nieprzyjemny sposób.24 czerwca 2019Oxyclon pisze: Ja znam tramadol dosyć dobrze, już przeżyłem dużo efektów ubocznych ale dzisiaj było coś na prawdę nie tak, faza nie była wgl przyjemna, czekałem aż się skończy a tu na koncu takie tętno, lekkie zawroty głowy i strasznie gorąco.
P.S. Podczas jednego takiego przypadku jechałem jako pasażer autem i prosiłem o zatrzymanie się na poboczu bo miałem wrażenie że zaraz zemdleje.
Podobne uczucie mam przy łączeniu Tramalu z weedem.
Potwierdzam, może bez tych problemów dzień po. Nigdy nic poza noddowaniem i dobrym nastrojem.
To jest ta dziwka zwana tolerancją
Nie bierzcie moich rad poważnie, konsultujcie to z bardziej obeznanymi osobami a najlepiej lekarzem. Słuchacie mnie na własną odpowiedzialność.
To, że się nie mozesz wysrac to po tramcu norma.
Zawroty głowy mogą się brać z uszkodzenia kręgosłupa.
Ja wrzuciałam mało trampka w życiu, bo jak dla mnie jest chujowy. Za pierwszym razem zajebalam ampułki z pogotowia, bo złamałam noge i piguly mi nie zostawiły z otwartą szafka na leki. Wypiłam dwie - rzygalam jak pojebana.
Innym razem najebalam się wrzuciłam liścia tramca, a później 3 rolki i ujebal mi się film. Pamiętam niewiele - rzygałam to jest pewne, ale czułam się całkiem spoko jak na zgonowanie, ale się nie polubiłam z trampkiem. Myślę, że to akurat wyszło mi na dobre xd
![[mem]](https://hyperreal.top/wtf/memy/5/56cff2e3-4b3e-49ff-b2e5-62b713ce0b3e/IMG_2673.jpeg?X-Amz-Algorithm=AWS4-HMAC-SHA256&X-Amz-Credential=nxyCWzIV8fJz5t5dUSIx%2F20250508%2FNOTEU%2Fs3%2Faws4_request&X-Amz-Date=20250508T044502Z&X-Amz-Expires=3600&X-Amz-SignedHeaders=host&X-Amz-Signature=6e2a6ae09a4886128cb70f784ad5bfbd4986454c89ee482f0213a7df7cad4f1b)
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/zrzut_ekranu_z_2025-01-17_11-55-24.jpg)
„Wokół marihuany medycznej wciąż jest wiele stereotypów, a największą bolączką jest dezinformacja”
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/grafika_artykul_skrot/221176_r2_940.jpg)
Alkohol zabija 82 osoby dziennie. "W Radomiu jest więcej monopolowych niż w całej Szwecji"
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/grafika_news_skrot/cannaheart.jpg)
Marihuana zwiększa ryzyko rozwoju chorób serca
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/grafika_news_skrot/alkoupadek.jpg)
Alkohol a rak: Każdy łyk może zwiększać ryzyko nowotworów
Alkohol jest jednym z najczęstszych czynników ryzyka rozwoju raka, odpowiedzialnym za około 100 tys. przypadków rocznie w USA. Naukowcy odkrywają coraz więcej mechanizmów, przez które alkohol uszkadza komórki i przyczynia się do powstawania guzów. Choć spożycie alkoholu jest powszechne, niewielu z nas zdaje sobie sprawę z powiązania między alkoholem a rakiem.
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/grafika_news_skrot/robert-rutkowski00.jpg)
Terapeuta uzależnień: Zielsko ma konsekwencje w następnym pokoleniu
Na oczach Roberta Rutkowskiego, terapeuty uzależnień, zmieniła się rzeczywistość wokół substancji psychoaktywnych w Polsce. Ekspert opowiedział, co działo się za kulisami tej zmiany. - To miało swoją cenę, która mnie wtedy przeraziła - powiedział wprost.
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/10_lat_dla_producenta.jpg)
10 lat więzienia dla producenta metamfetaminy. Legnicki sąd wydał wyrok
Przestępstwa narkotykowe to coraz większy problem. W jednej z takich spraw zapadł właśnie wyrok. Sąd Okręgowy w Legnicy skazał na 10 lat więzienia 34-letniego Jakuba C., który na przemysłową skalę produkował metamfetaminę. Wytwórnia działała w garażu na terenie prywatnej posesji w Niemstowie pod Lubinem.