Więcej informacji: Tramadol w Narkopedii [H]yperreala
05 września 2024przodownik pisze: faktem jest, że tramadol długo się rozkręca, zanim w pełni nie ulegnie metabolizacji. zażycie takiej dawki powinno już po takim czasie zadziałać dosyć mocno. problem może leżeć w mocy przerobowej enzymu CYP2D6, który to przekształca związek macierzysty do O-desmetylotramadolu, tj. opioidu o większej mocy agonistycznej, odpowiadającemu za przyjemne, narkotyczne efekty następujące po zażyciu środka.
być może autor pytania przyjmuje jakieś leki/substancje wpływające bezpośrednio na ów enzym i przez to sytuacja wygląda w ten sposób.
ja sam dosyć dobrze metabolizuję Tramal, ale również jestem w stanie zgodzić się z tym, że bywa on kapryśny. działanie potrafi mieć różne natężenie w zależności od dnia - niekiedy b. niskie dawki potrafią doprowadzać do silnego odurzenia, usypiania, uspokojenia, a czasami relatywnie spore czuć nieco słabiej.
pozdrawiam, przodo
kodeina zawsze działała na mnie świetnie, a po tych 13 tabletkach tramaparu zero jakiejkolwiek fazki
wracając do tramadolu - na mnie działa najlepiej, gdy tolerancja jest wyzerowana, zwykle po dłuższych przerwach. wtedy pokazuje swój całkowity potencjał już po zastosowaniu naprawdę niskiej dawki - ja, jestem w stanie, w takich oczywiście okolicznościach, odczuć już nawet 100 mg, a do osiągnięcia stanu całkiem silnie narkotycznego wystarcza zwykle 200-300 mg/d. jednak moją dawką stałą, optymalną jest raczej 400 mg/d. z kolei, gdy przesadza się z dawkami i spożywa go dłuższy okres czasu, to traci on swoją magię dosyć szybko.
skrzynkaprzodownik@protonmail.com
with regards, przodownik
PS. było powtarzane milion razy, następnym razem użyj opcji szukaj - odnoszę się do tego, że niczym nie zastopujesz padaczki potramalowej - grandmal, zamykam. XD musiałem
"Narkotyki to syf i mega biznes czaisz? ktoś żyje z Ciebie i Twoich ziomali"
Historyczna zmiana w globalnej polityce narkotykowej
Marihuana negatywnie wpływa na płodność kobiet? Nowe badania kanadyjskich naukowców
Maroko stawia na legalne konopie. Ulga dla tysięcy farmerów
Największy na świecie producent konopi indyjskich stawia na legalizację upraw. Po dekadach działania w cieniu, rolnicy z regionu Rif mogą wreszcie pracować bez obaw o aresztowanie. Legalizacja przynosi nowe możliwości, ale też wyzwania — nielegalny rynek wciąż ma się dobrze, a rolnicy narzekają na problemy z wypłatami za plony.
Palenie z trzeciej ręki staje się z czasem coraz bardziej szkodliwe
Bierne palenie – narażanie osoby postronnej na oddziaływanie dymu tytoniowego – jest dobrze rozpoznanym zagrożeniem dla naszego zdrowia. Znacznie mniej wiadomo natomiast o „paleniu z trzeciej ręki”, czyli o sytuacji gdy dym z palonego papierosa już wywietrzał, a my wdychamy związki chemiczne, które po paleniu papierosów osiadły na ścianach, dywanach, meblach, firankach czy ubraniach.
Alkohol ma zniknąć z pola widzenia? Jest petycja do resortu zdrowia
Polska Organizacja Przemysłu i Handlu Naftowego (POPiHN) złożyła w Ministerstwie Zdrowia petycję, w której proponuje wprowadzenie jednolitych zasad tzw. sprzedaży bezwitrynowej alkoholu. To rozwiązanie nie polega na zakazie sprzedaży ani na ograniczaniu konkretnych kanałów dystrybucji. Chodzi o to, by alkohol nie był eksponowany wprost w przestrzeni zakupowej.