Syntetyczny opioid o niewybiórczym działaniu na receptory opioidowe.
Więcej informacji: Tramadol w Narkopedii [H]yperreala
Zablokowany
  • 216 / 33 / 0
Kochani godzine temu wypiłem miksture z wyekstrachowanego trama pierwszy raz w życiu (500mg, wieloletni użytkownik kodeiny) i nic nie czuje, może się jeszcze rozkręcić? zaraz planuje wrzucić 4mg estazolamu pod język
Świat się zmienia, słońce zachodzi a wódka się kończy.
  • 1314 / 360 / 2
@slodkapszczolka na Twoim miejscu poczekałbym na spokojnie na rozkręcenie się, niż ryzykowałbym, małym - ale zawsze ryzykiem wywołania depresji oddechowej poprzez mix benzo + opio.
Wspomóż edycję narkopedii - https://narkopedia.org/
"Narkotyki to syf i mega biznes czaisz? ktoś żyje z Ciebie i Twoich ziomali"
  • 2749 / 591 / 0
Ja sugeruję oceniać sytuację dopiero po 2,5-3h od wrzucenia tramadolu, jeżeli mowa o Retardach.
25 sierpnia 2014Melancthe pisze:
Ja pierdole, jaka bieda umysłowa.
Niech zgadnę: mieszkasz z rodzicami/rodzicem, nie zarabiasz, studia Ci nie poszły, zainteresowania liczne acz powierzchowne.
  • 216 / 33 / 0
Mowa o tramaparze po ekstrakcji. 2,5h i dalej nic, dorzucanie tego środka ma sens?
Ostatnio zmieniony 05 września 2024 przez slodkapszczolka, łącznie zmieniany 1 raz.
Świat się zmienia, słońce zachodzi a wódka się kończy.
  • 1314 / 360 / 2
Tramp jest najbardziej wybrednym z wszystkich opio, mi osobiście potrafił się ładować nawet do 4h, ja bym nie ryzykował, podkreślam ja.
Wspomóż edycję narkopedii - https://narkopedia.org/
"Narkotyki to syf i mega biznes czaisz? ktoś żyje z Ciebie i Twoich ziomali"
  • 365 / 39 / 0
05 września 2024slodkapszczolka pisze:
Kochani godzine temu wypiłem miksture z wyekstrachowanego trama pierwszy raz w życiu (500mg, wieloletni użytkownik kodeiny) i nic nie czuje, może się jeszcze rozkręcić? zaraz planuje wrzucić 4mg estazolamu pod język
Ten sam enzym przerabia trampka który przerabia kode w tym może leżeć problem.
  • 262 / 100 / 0
radzę odpuścić dowalanie kolejnych trampków. U mnie akcje pt. " kurwa minęły 3 godziny, wjebane 400mg i nic nie działa to norma."

a po 12 godz jestem w szoku że jest prawie " za mocno" a tylko 400 wziełem... często aż przeliczam tabletki czy aby na pewno tylko 400 mg było...
  • 3047 / 1036 / 0
faktem jest, że tramadol długo się rozkręca, zanim w pełni nie ulegnie metabolizacji. zażycie takiej dawki powinno już po takim czasie zadziałać dosyć mocno. problem może leżeć w mocy przerobowej enzymu CYP2D6, który to przekształca związek macierzysty do O-desmetylotramadolu, tj. opioidu o większej mocy agonistycznej, odpowiadającemu za przyjemne, narkotyczne efekty następujące po zażyciu środka.

być może autor pytania przyjmuje jakieś leki/substancje wpływające bezpośrednio na ów enzym i przez to sytuacja wygląda w ten sposób.

ja sam dosyć dobrze metabolizuję Tramal, ale również jestem w stanie zgodzić się z tym, że bywa on kapryśny. działanie potrafi mieć różne natężenie w zależności od dnia - niekiedy b. niskie dawki potrafią doprowadzać do silnego odurzenia, usypiania, uspokojenia, a czasami relatywnie spore czuć nieco słabiej.

pozdrawiam, przodo
w razie potrzeby proszę kontaktować się ze mną przy pomocy PM-ek, przy poruszaniu tematów "drażliwych" proszę o używanie PrivNote lub o kontakt mailowy.

skrzynkaprzodownik@protonmail.com

with regards, przodownik
  • 365 / 39 / 0
05 września 2024porkchop pisze:
radzę odpuścić dowalanie kolejnych trampków. U mnie akcje pt. " kurwa minęły 3 godziny, wjebane 400mg i nic nie działa to norma."

a po 12 godz jestem w szoku że jest prawie " za mocno" a tylko 400 wziełem... często aż przeliczam tabletki czy aby na pewno tylko 400 mg było...
Książkowo instant potrzebuje 120min do osiągnięcia pełnej mocy.
Retard nie łamany potrzebuje 12h do pełnej czy 8 dokładnie nie pamiętam wykresów. By zadziałał najlepiej stosujemy w dwóch dawkach po czasie dwóch godzin, mam na myśli instant bądź kroplę.
Jak ktoś bierze po np. kratomie który blokuję enzym to też nie zadziała, badzie nawet gorzej niż przed. Wystarczy jedna dawka antydepresantu by ubić działanie trampka na dobru tydzien. Zażycie do niego benzo kastruje euforię czyli takie 400 z benzo zrobi gorzej niż 50mg chyba, że ktoś lubi zbicie i uczucie niedosytu. Wszytskie ww doświadczenia sprawdzałem na sobie wieloktronie. Jak ktoś chce mieć fajny trip na niskich dawkach polecam połączyć z fenibutem idealna synergia.

Ktoś też tak ma, że za każdym razem około dwie godziny po rozpoczęciu podróży łapie mnie silna Dysforia? Czy to z przerwami czy bez za każdym razem jest ujnia. Chyba magia wyparowała na stałe.

scalonko /Merx
  • 3 / / 0
Witam. Biorę tramadol w tabletkach z paracetamolem zmusiła mnie do tego sytuacja życiowa, praca na nocki po powrocie nie zawsze mogę się wyspać inne obowiązki przypadkowo odkryłem ze po nieprzespanej nocy i dawce 75mg plus 500 paracetamol plus kawa wracam na nogi pozniej ewentualnie mała drzemka przed praca 2-3 h i dalej. Weekendu staram się odsypiać. Po 3 tygodniach tej suplementacji wczoraj dopadła mnie okropna zwala podobnie jak po mefedronie kolejne tabletki nic juz nie pomagały. Chęci do spania brak apetyt na minus czy to przedawkowanie jak z tego wyjsci przestać brac kilka dni ?

teleport do ogólnego /Merx
Zablokowany
Artykuły
Newsy
Marihuana ukryta w grze planszowej. Paczkę przechwyciła Krajowa Administracja Skarbowa

Funkcjonariusze śląskiej Krajowej Administracji Skarbowej (KAS) udaremnili próbę przemytu marihuany do Polski. Narkotyki ukryto w nietypowy sposób – wewnątrz popularnej gry planszowej. Do wykrycia trefnej przesyłki przyczynił się pies służbowy Kodi.

FBI spalało narkotyki w schronisku. "Zespół i zwierzęta wystawione na kontakt z metamfetaminą"

Po tym jak FBI użyło krematorium jednego ze schronisk dla zwierząt do spalenia skonfiskowanych narkotyków, 14 pracowników placówki trafiło do szpitala, aby otrzymać pomoc medyczną. Dyrektorka placówki oświadczyła, że nie miała świadomości, że dochodzi do takiego procederu.

Nocna prohibicja godzi w wolność? „Nic tak nie zabiera jak alkohol i narkotyki”

Przeciwnicy nocnej prohibicji argumentują, że tego typu zakazy godzą w wolność człowieka. - Nic tak nie zabiera wolności jak alkohol i narkotyki - zauważyła w rozmowie z PAP psychoterapeutka uzależnień Anna Biskot.